Home Onderwerpen Carrière 19-jarige Surinamer jongste piloot US Airways

19-jarige Surinamer jongste piloot US Airways

43

PARAMARIBO, 25 jun – De negentienjarige Shane Jessurun heeft zich in recordtijd weten op te werken tot jongste piloot van het Amerikaanse US Airways. Shane is bevoegd een CRJ700 straalvliegtuig met een capaciteit van 70 personen te besturen. Volgens vader Kurt Jessurun is weer eens bewezen dat “jonge Surinamers voor niemand hoeven onder te doen.”

De enige voorwaarde is dat ze in de gelegenheid worden gesteld te presteren. Het is dan ook meer dan noodzakelijk om in Suriname zélf voldoende mogelijkheden te creëren voor jonge Surinamers, zodat die hun dromen ten volle kunnen benutten. “Tot voordeel van zichzelf én onze jonge republiek”, zegt Kurt Jessurun tegenover de Ware Tijd.

Shane is na de middelbare school en de privé-school Alpha Max in Paramaribo voor vervolgonderwijs vertrokken naar de VS. In 2005 begon zijn vliegtraining en slaagde hij er binnen de kortste keren in de vereiste modules te halen. Hoewel hij nog geen drieëntwintig is om het vliegexamen te doen en niet echt veel vlieguren in zijn logboek heeft staan, besloot hij te solliciteren.

Uiteindelijk werd hij door US Airways geselecteerd voor intensieve training op straalvliegtuigen. Nu mag Shane vliegen in het noordoostelijk deel van de VS, met uitzwaai naar Canada en het Caribisch gebied. “Hij is bijzonder gemotiveerd en steekt zijn Surinamerschap niet onder stoelen of banken. Hij is een bescheiden, rustige jongeman die overal opvalt, niet alleen door zijn imposante fysieke verschijning maar vooral door de kalmte welke hem eigen is”, aldus Kurt Jessurun.

43 REACTIES

 1. judith
  Dat noem ik nu positief en motiverend neuws ga zo door en jongeren weet dat jullie het allemaal kunnen . Als je een positieve droom heb ga ervoor laat je door niets weerhouden.
 2. Glenn Ijzer
  Proficiat!! Dit getuigt van inzet en doorzettingsvermogen. Kurt gefeliciteerd met je zoon.
 3. Harry
  Goed zo, inderdaad doen sur niet onder voor wie dan ook als ze de kans daartoe krijgen bewijs het elftal van oranje was het succesvolste toen er veel surinamers in zaten. nu is dat het geval met jong oranje. dus kunnen sur.se voetballers met een goede coach ook in sur. ver komen.
 4. patrick
  proficiat, aan de Hr.S.Jessurun en de gehele familie. En nog maar pas 17 jr,wauw ! Ga zo door man?
 5. patrick
  Effe een correctie aanbrengen! Reaktie op no.1 En nog maar 17 jr ,wauw. moet zijn: En nog maar 19 lentes oud,wauw !
 6. annemarie
  goedzo prima en zo zijn er nog velen die dat kunnen.heel veel sterkte en liefde.dat je nog heel veel jaren mag genieten hoor.
 7. Surusa
  Congratulations to Shane Jessurun and his family. Now USAir has one extra pilot, maybe now flights won't be cancellend or delaye..due to a shortage on pilots:).. Again congrats.
 8. Trotse moeder
  Dit is toch mooi. Shane gefelicteerd. Heel mooi, heel mooi. Gods zegen in je verdere leven. Ook proficiat aan je ouders die er voor je waren. Voor de andere jongeren, al is het dat je geen piloot wordt, probeer in het leven uitdagingen te nemen om je doel te kunnen bereiken
 9. djadji
  And his family name is??? Just one more case of having the right name, the right connections can get you fare in Suriname.
 10. Patricia
  Goed zo, proficiat aan Shane en de hele familie! Weer een bewijs wat voor talent leeft onder nog geen half miljoen mensen in Suriname. Heel veel succes in je verdere vliegcarriere. Geweldig! Ik ben heel trots op zo'n Surinamer. Patricia
 11. Spallie
  Shane, zwaai zoveel mogelijk met de Surinaamse vlag net als de jongens van Jong Oranje. Laat de wereld zien dat Suriname bestaat!!
 12. poki
  goed zo ik hoop dat er meer je volgen laat de werld zien dat sur het ook kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 13. Gracia Jalimsing
  Beste Shane, Van harte lieve jongen..Ik ben ook supertrots op je. Gracia J (kleine)
 14. André Niekoop
  Shane, van harte! Veel suucces in je verdere trainingen. Jammer dat je opa en oma dit niet hebben kunnen meemaken. Oom André
 15. VIRAGO 535
  Virago 535 Verbaast mij niet!!!! Dat is heel normaal,geef de jeugd de kans(voorzieningen)gelegenheid ,en het geld dan komt creativiteit en niveau prestatie er zelf uit... Dan hoef je geen Jessurun te heten!!!!,maar gewoon nelis!!!
 16. Grasbarki.
  Weer een positieve bericht:jongen ik ken je niet, maar toch succes met je verdere studie en loopbaan, en een lang en gezonde leven wens ik je toe!
 17. peter jackson
  Tof ! Op deze Surinaamse jongeren mogen we trots op zijn Er zijn er genoeg.
 18. astaman
  Beste Peter Jackson: Ik weet niet op welke planeet jij bent blijven hangen maar deze "junior"piloot is inmiddels al 28 jaar oud (jong) hoor! (posting is van 9 jaar geleden!) ;-)
 19. Eduard Lupson
  Positief. Ik ben met de vader Kurt Jessurun op de Stahelinschool geweest in de Jaren 50/60. Zijn vader was ook piloot. Proficiat.
 20. Django
  Moordenaar Bouterse en Dr. Handgranaat Boerkie Ronnie Brunswijk zullen open kans zien om die hoeveelheid drug het land uit te smokkelen. Niet alleen dat maar ook alle deviezen.
 21. Ruben
  Mooi en zeker goed nieuws voor de familie en Suriname. Maar je moet wel de middelen hebben om je kind weg te sturen voor studie. Ik ben ook benieuwd naar zijn echte nationaliteit. Wel goed dat hij zijn Surinaamse achtergrond duidelijk last blijken dat kan deuren openen voor andere Surinamers. Shane van harte gefeliciteerd.
 22. K O Wezer
  Tof wat ik lees over de prestaties van je zoon bij US airways. Gefeliciteerd Kurt Jessurin. Het is je gegund om een trotse pa te zijn. Toen ik je naam zag,dacht ik gelijk.St Paulusschool. 1962/63.sorry ik moet het kwijt. Wat was jij een grote kwal . Bij deze vergeven.
 23. Deryck Anches
  Van Harte en Veel Succes dit is de Manier hoe we ook met Suriname moeten omgaan
 24. Stan Moriah
  Hi gefeliciteerd ik.woon ook in the U.S. since 1991 completed my Aircraft dispatch training and working toward getting my License.con info Facebook page Stan Moriah.
 25. Henkes
  Djadji, je vertelt een lo mars, als het alleen van je familienaam afhing, was Dino de captain van de eerste bemande Amerikaanse ruimtevlucht naar Mars. Maar wat zien we: hij zit te verpieteren in een Amerikaanse gevangenis, terwijl hij niet weet hoe hij zijn mars moet beschermen.
 26. Damsco
  @Gi Naar z’n kop gestegen zeker? 😀 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, JALOERSE STRONTZAK. JIJ HEBT ZEKER NIKS BEREIKT IN JE LEVEN...PANNENKOEK.
 27. Damsco
  IK BEN AAN HET WACHTEN,OP DE SCHAAMTELOZE SCHELDKANONNADES VAN DIE OMHOOG GEVALLEN ANTI SURINAME BOERIKIES ALA RAY ,,,HENKES,,,HENK MOLENAAR,,OP DEZE UNIEKE SURINAMER.
 28. Voorn Judith
  Ja mang . Goed zo jonge man. gefeliciteerd. Laat de wereld zien dat wij surinamers niet dom zijn en ook goede dingen kunnen doen.