Home Onderwerpen Carrière 19-jarige Surinamer jongste piloot US Airways

19-jarige Surinamer jongste piloot US Airways

49

PARAMARIBO, 25 jun – De negentienjarige Shane Jessurun heeft zich in recordtijd weten op te werken tot jongste piloot van het Amerikaanse US Airways. Shane is bevoegd een CRJ700 straalvliegtuig met een capaciteit van 70 personen te besturen. Volgens vader Kurt Jessurun is weer eens bewezen dat “jonge Surinamers voor niemand hoeven onder te doen.”

De enige voorwaarde is dat ze in de gelegenheid worden gesteld te presteren. Het is dan ook meer dan noodzakelijk om in Suriname zélf voldoende mogelijkheden te creëren voor jonge Surinamers, zodat die hun dromen ten volle kunnen benutten. “Tot voordeel van zichzelf én onze jonge republiek”, zegt Kurt Jessurun tegenover de Ware Tijd.

Shane is na de middelbare school en de privé-school Alpha Max in Paramaribo voor vervolgonderwijs vertrokken naar de VS. In 2005 begon zijn vliegtraining en slaagde hij er binnen de kortste keren in de vereiste modules te halen. Hoewel hij nog geen drieëntwintig is om het vliegexamen te doen en niet echt veel vlieguren in zijn logboek heeft staan, besloot hij te solliciteren.

Uiteindelijk werd hij door US Airways geselecteerd voor intensieve training op straalvliegtuigen. Nu mag Shane vliegen in het noordoostelijk deel van de VS, met uitzwaai naar Canada en het Caribisch gebied. “Hij is bijzonder gemotiveerd en steekt zijn Surinamerschap niet onder stoelen of banken. Hij is een bescheiden, rustige jongeman die overal opvalt, niet alleen door zijn imposante fysieke verschijning maar vooral door de kalmte welke hem eigen is”, aldus Kurt Jessurun.

49 REACTIES

 1. Dat noem ik nu positief en motiverend neuws
  ga zo door en jongeren weet dat jullie het allemaal kunnen . Als je een positieve droom heb ga ervoor laat je door niets weerhouden.

 2. Proficiat!!
  Dit getuigt van inzet en doorzettingsvermogen.
  Kurt gefeliciteerd met je zoon.

 3. Goed zo, inderdaad doen sur niet onder voor wie dan ook als ze de kans daartoe krijgen
  bewijs het elftal van oranje was het succesvolste toen er veel surinamers in zaten. nu is dat het geval met jong oranje.
  dus kunnen sur.se voetballers met een goede coach ook in sur. ver komen.

 4. proficiat, aan de Hr.S.Jessurun en de gehele familie. En nog maar pas 17 jr,wauw !
  Ga zo door man?

 5. Effe een correctie aanbrengen!
  Reaktie op no.1
  En nog maar 17 jr ,wauw. moet zijn:
  En nog maar 19 lentes oud,wauw !

 6. goedzo prima en zo zijn er nog velen die dat kunnen.heel veel sterkte en liefde.dat je nog heel veel jaren mag genieten hoor.

 7. Congratulations to Shane Jessurun and his family. Now USAir has one extra pilot, maybe now flights won’t be cancellend or delaye..due to a shortage on pilots:)..

  Again congrats.

 8. Dit is toch mooi. Shane gefelicteerd.
  Heel mooi, heel mooi. Gods zegen in je verdere leven. Ook proficiat aan je ouders die er voor je waren.
  Voor de andere jongeren, al is het dat je geen piloot wordt, probeer in het leven uitdagingen te nemen om je doel te kunnen bereiken

 9. And his family name is??? Just one more case of having the right name, the right connections can get you fare in Suriname.

 10. Goed zo, proficiat aan Shane en de hele familie!
  Weer een bewijs wat voor talent leeft onder nog geen half miljoen mensen in Suriname.

  Heel veel succes in je verdere vliegcarriere. Geweldig! Ik ben heel trots op zo’n Surinamer.

  Patricia

 11. Shane, zwaai zoveel mogelijk met de Surinaamse vlag net als de jongens van Jong Oranje. Laat de wereld zien dat Suriname bestaat!!

 12. goed zo ik hoop dat er meer je volgen laat de werld zien dat sur het ook kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Beste Shane,

  Van harte lieve jongen..Ik ben ook supertrots op je.

  Gracia J (kleine)

 14. Shane, van harte!
  Veel suucces in je verdere trainingen.
  Jammer dat je opa en oma dit niet hebben kunnen meemaken.
  Oom André

 15. Virago 535

  Verbaast mij niet!!!!

  Dat is heel normaal,geef de jeugd de kans(voorzieningen)gelegenheid ,en het geld dan komt creativiteit en niveau prestatie er zelf uit…

  Dan hoef je geen Jessurun te heten!!!!,maar gewoon nelis!!!

 16. Weer een positieve bericht:jongen ik ken je niet, maar toch succes met je verdere studie en loopbaan, en een lang en gezonde leven wens ik je toe!

 17. Tof ! Op deze Surinaamse jongeren mogen we trots op zijn Er zijn er genoeg.

 18. Beste Peter Jackson:
  Ik weet niet op welke planeet jij bent blijven hangen maar deze “junior”piloot is inmiddels al 28 jaar oud (jong) hoor!
  (posting is van 9 jaar geleden!) 😉

 19. Positief. Ik ben met de vader Kurt Jessurun op de Stahelinschool geweest in de Jaren 50/60. Zijn vader was ook piloot. Proficiat.

 20. Moordenaar Bouterse en Dr. Handgranaat Boerkie Ronnie Brunswijk zullen open kans zien om die hoeveelheid drug het land uit te smokkelen. Niet alleen dat maar ook alle deviezen.

 21. Mooi en zeker goed nieuws voor de familie en Suriname.
  Maar je moet wel de middelen hebben om je kind weg te sturen voor studie. Ik ben ook benieuwd naar zijn echte nationaliteit. Wel goed dat hij zijn Surinaamse achtergrond duidelijk last blijken dat kan deuren openen voor andere Surinamers.

  Shane van harte gefeliciteerd.

 22. Tof wat ik lees over de prestaties van je zoon bij US airways.
  Gefeliciteerd Kurt Jessurin. Het is je gegund om een trotse pa te zijn. Toen ik je naam zag,dacht ik gelijk.St Paulusschool. 1962/63.sorry ik moet het kwijt. Wat was jij een grote kwal .
  Bij deze vergeven.

 23. Van Harte en Veel Succes dit is de Manier hoe we ook met Suriname moeten omgaan

 24. Hi gefeliciteerd ik.woon ook in the U.S. since 1991 completed my Aircraft dispatch training and working toward getting my License.con info Facebook page Stan Moriah.

 25. Djadji, je vertelt een lo mars, als het alleen van je familienaam afhing, was Dino de captain van de eerste bemande Amerikaanse ruimtevlucht naar Mars. Maar wat zien we: hij zit te verpieteren in een Amerikaanse gevangenis, terwijl hij niet weet hoe hij zijn mars moet beschermen.

 26. @Gi
  Naar z’n kop gestegen zeker? 😀

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  JALOERSE STRONTZAK.
  JIJ HEBT ZEKER NIKS BEREIKT IN JE LEVEN…PANNENKOEK.

 27. IK BEN AAN HET WACHTEN,OP DE SCHAAMTELOZE SCHELDKANONNADES VAN DIE OMHOOG GEVALLEN ANTI SURINAME BOERIKIES ALA RAY ,,,HENKES,,,HENK MOLENAAR,,OP DEZE UNIEKE SURINAMER.

 28. Ja mang . Goed zo jonge man. gefeliciteerd. Laat de wereld zien dat wij surinamers niet dom zijn en ook goede dingen kunnen doen.

 29. Qoute: Hij is bijzonder gemotiveerd en steekt zijn Surinamerschap niet onder stoelen of banken.
  Sommige ijs schavers en sneew kauwers , en sommigen die een pakket uit Nederland krijgen , en bij het ophalen van hun een pakket een sterk provinciaal accent na bootsen kunnen hier wat van leren . Nu begint het voor velen te dagen dat je in Nederland Niet geaccepteerd wordt , maar gedoogd .. en in eens is België intrek velen verhuizen naar België
  Velen zullen hier aanstoot aan nemen , maar ik blijf zeggen hij is een van onze jongens die goed presteren
  en daar mogen mij trots op zijn ..

 30. Zeker een pluimpje waard. Let op! die paarse kakkerlakken gaan met jou eer willen strijken.

 31. De basis voor zijn succes is gelegd bij goed onderwijs op de basis school.De Surinaamse overheid mag hier lering uit trekken,om als natie succesvol te worden,moet men beginnen met een goed onderwijs systheem!

 32. Shane is een hoog begaafde vent met ouders die hem in de gelegenheid konden stellen om zich verder te ontwikkelen.
  En die kans heeft hij met elke vezel in zijn lichaam aangegrepen. Proficiat Shane!!

  “Shane is na de middelbare school en de privé-school Alpha Max in Paramaribo voor vervolgonderwijs vertrokken naar de VS.”

  Suriname heeft helaas veel, heel veel jonge talentvolle en hoog begaafde studenten die van zo een gelegenheid dromen.

  De overheid (ministerie van onderwijs)zou er voor moeten zorgen dat dit oort studenten een beurs krijgen en niet alleen maar beurzen naar Cuba en Oost-blok landen verstrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.