Jong Oranje of jong Suriname?

87

Jong Oranje heeft het EK 2007 voor voetballers t/m 21 jaar gewonnen. Het elftal won de finale met 4-1 van Servië. Ryan Babel werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de match en Maceo Rigters werd topscorer van het toernooi.
Jong Oranje won voor de tweede keer onder leiding van Foppe de Haan het EK voor voetballers t/m 21jaar.

Opvallend dit jaar was de aanwezigheid van het grote aantal spelers met een Surinaamse achtergrond schrijft Wereldjournalisten. Maceo Rigters, Royston Drenthe, Gianni Zuiverloon, Boy Waterman, Ryan Babel en Ryan Donk bleken vaste waarden in het basiselftal.

Bij het in ontvangst nemen van de overwinnaarsmedaille, uitgereikt door de voormalig Franse sterspeler Platini, droegen deze spelers hetzij een Surinaamse vlag of een Surinaams sjaaltje bij zich. Dit liet onverlet dat al de spelers de onderlinge sfeer binnen het team als kameraadschappelijk c.q. professioneel kenschetsten.

De Fries Foppe de Haan lijkt de gouden formule gevonden te hebben om van voetballers met diverse etnische achtergronden een hecht team te smeden. Een elftal dat ook nog goede resultaten op het veld weet neer te zetten. De spelers van Jong Oranje worden vandaag in Heerenveen gehuldigd en krijgen een bordesscene.
(Bron: Wereldjournalisten.nl)

Jong Oranje of jong Suriname?


87 REACTIES

 1. Proficiat!!!!!! in tegen stelling tot de vorige generatie hebben deze jongens wel degelijk blijk gegeven wat hun achtergrond is.mensen die daarmee moeite hebben , moeten zich maar als mollen ingraven.ik krijg er kippenvel van de surinaamse vlag zo mooi te zien wapperen.


  Maak melding

 2. Oh ja bijna vergeten., als bigi lip tip tip nou eens eindelijk toestemming geeft voor een dubbele nationaliteit,dan kunnen we over 4jaar met Bogarde naar het W.K


  Maak melding

 3. Beste mensen, laten wij niet naief zijn, “het is en blijft jong oranje”. Net zolang als wij de voor ons Suriname kansen onbenut laten zullen wij in alle opzichten met lege handen blijven.
  In uw land van geboorte wordt er een batterij aan kennis en kunde/deskundigheid om de een of andere drogreden onbenut gelaten.
  Je mag uitblinken tot in je “tanden”, maar als je niet één van hen bent kun je het vergeten. Je kunt het helaas niet meer vragen aan Ernie Brunings. In Suriname is blijkbaar alles wat uit Holland komt vies, bahalve dan die Euro’s en die dozen.
  O, wanneer? Mi no know!


  Maak melding

 4. Ik ben geen Oranjefan,maar wel trots als de Surinaamse voetballers hun stempel op de wedstijd drukken.Voor het eerst,heb ik met tranen in de ogen en met gro skin tot het einde gekeken naar een voetbalwedstrijd,wat een belevenis,de Surinaamse voetballers met HUN vlag te zien feesten,dat is nog nooit voorgekomen wat een liefde hebben deze generatie voetballers voor hun land.
  Als het zo doorgaat,word ik alsnog Oranjefan.

  Opete Kromantie,ik begrijp heel goed hoe je ,je gvoeld moet hebben.

  A Tang So,Surinaamse Voetballers,VOORWAARTS.


  Maak melding

 5. Emotionele momenten bij zien surinaamse vlag: Iedereen gefeliciteerd met de overwinning van het nederlands elftal. Wat was het toch een fantastische vertoning bij het zien van de surinaamse vlag. De surinaamse jongens hebben mij een gevoel van integere, rechte geaarde trots gegeven bij het dragen van de surinaamse vlag. Zolang Ronald Venetiaan president is, zullen we nooit naar het WK gaan. Deze man moet niets van NEDSuries hebben. De surinaamse regering zie de SURINEDS voor concurenten en ook als gevaar. Ze hebben liever chinesen in suriname, want die zijn geen concurent. Venetiaan haalt liever chinezen uit china om voor suriname uit te komen. Wanneer donderd Venetiaan nou eens keertje op. Het is een schande dat wij op deze manier gediscrimineerd worden door de regering in het moederland en het jammerlijke is dat wij hier niets aan doen. Een groffe schande is het dat tijdens de wedstrijden in Suriname, BOEHHHHHHH werd geroepen tegen de suriprofs. Surinamers moet echt heropgevoed worden. Schande dit BOEHH geroep in Suriname. SURINAME MOET NU NAAR WK. Oranje Surneds, nogmaals bedankt.


  Maak melding

 6. Proficiat jongens en geen fouten maken want de pers zal jullie dan platwasen.
  Wees trots op je roots en eer die roots, vergeet ook niet degene die je kans heeft gegeven.


  Maak melding

 7. Een resultaat als stelling voor de multicultureel doemdenkende Surinamer.Johan Cruijf,’alsjeblieft.Van harte gelukwens aan team -21 .nl.’


  Maak melding

 8. Proficiat Foppe, je hebt ingezien dat surined en hollandse voetballers samen een integraal team kunnen vormen dat is gebaseerd op een zuidamerikaanse samba motor en een oerdegelijk hollands totaal voetbal chassis, een onverslaanbare combi op europees niveau.

  Zal de surined samba motor met een suri “honderd” chassis sterker zijn op wereldniveau? Bogarde denkt van wel. Ik denk het ook bv met een kwatta-coronie versnellingsbak en onderstel. Ik heb graag dat ie gelijk krijgt dus steun ik dit initiatief van harte.


  Maak melding

 9. Mee eens nmr 1,2 & 3, inderdaad fantastisch en emotioneel om die Surinaamse nationalisme te zien van onze jongens…gefeliciteerd broeders…

  Wij Surinamers moeten ons nog meer gaan inspannen en druk gaan neerzetten voor het verkrijgen van de dubbele nationaliteit want bij het zien van deze emotionele beelden en met in het achterhoofd Francisco Nelson als 1ste Surinaamse winnaar van de NBA titel, dan kunnen we niet bij de pakken neerzitten en op die achterlijk denkende politici wachten in Paramaribo…


  Maak melding

 10. Misschien meer Suri’s opgevallen maar het was in 1ste instantie opvallend stil bij de 1ste nederlandse reactie’s over al die Surinaamse vlaggenvertoon, de camera’s en de commentator wilden het eerst negeren maar moesten uiteindelijk toegeven…

  Deze generatie laat duidelijk merken zijn afkomst merken in tegenstelling tot de 1ste generatie, Gullit, Rijkaard, Vanenburg etc, etc en terecht want wij zijn een trots volk.


  Maak melding

 11. Oranje was jaren geleden succesvol op elk internat. toernooi toen er veel surinamers in het team zaten. nadat de sur. voor barcelona milaan ed. gingen spelen was oranje van generlei betekenis op welk toernooi dan ook.
  nu er weer veel surinamers in (jong)oranje zitten zijn zij de succesvolste club ter wereld.
  Goed dat deze club openlijk voor hun sur. schap uitkomen itt de andere spelers, die verschuilen zich nog steeds achter de bakra’s.
  Het wordt nu zaak dat een coach het nut sur spekers zit en ipv naar polen rusland of saudi arabie te gaan naar sur komt/of gehaald wordt zodat sur ook op de wereldkaart gezet kan worden.


  Maak melding

 12. Allereerst de felicitaties aan dit elftal en uiteraard ook aan hun trainer Foppe de Haan.

  Ik vind niet dat je kunt spreken over Jong Suriname, want in het elftal zitten niet alleen voetballers met een Surinaams achtergrond.
  Je kunt het beter hebben over Gekleurd Oranje, dan passeer je geen enkel voetballer en ook de trainer niet.


  Maak melding

 13. no 15 ben volkomen eens met je.Talent zonder vorming/scholing is net een vaas zonder bloem.Deze jongens zijn gewoon nederlanders,met sranang achtergrond.


  Maak melding

 14. Iemand waarmee ik samen naar de wedstrijd keek zij voor de wedstrijd het lijkt wel een Surinaams elftal. Ik reageerde door te zeggen wat lul je nou die jongens zijn allemaal in Nederland geboren en zijn net zoveel Nederlander als jij. Na de wedstrijd en aan de reacties op deze site blijk ik het toch mis te hebben. Als jullie zo graag Surinamer willen zijn ga daar dan lekker wonen. En profiteer niet van het goede leven hier. De meeste Nederlanders zijn niet kleurenblind en kunnen echt wel zien dat deze jongens van surinaamse voorouders afstammen. Maar jullie zullen eerst zelf moeten accepteren Nederlander te zijn voor dat anderen dat gaan doen en ophouden met discrimineren.

  Erik


  Maak melding

 15. Saya,

  No poor a plei jere,zeven,seven,sept,sebi,Surinaamse voetballers in het elftal,hoezo, niet Jong Suriname,hahhahahaah we waren in de meerderheid,en bepaalden het hele toernooi. Dus ja je kan best spreken vanJong Suriname,de voetballers lieten het duidelijk blijken,met HUN VLAG.
  Het wordt steeds duidelijker dat deze generaties Surinamers,meer blijk geven van hun liefde voor hun ROOTS.


  Maak melding

 16. Profiteren Erik? Kijk in de spiegel dan zie je een afstammeling van de profiteurs die zonder schaamte mensen hebben vermoord en de kolonie Suriname hebben leeggeplunderd. Dus ALS we profiteren dan hebben we dat van de kaaskop geleerd. En “ga daar dan lekker wonen”? Jij bepaalt (gelukkig) niet waar en hoe ik als Suri wil wonen. Stel je voor – en WEN er maar gewoon aan dat we ons SURINAMER voelen, ook in dit klein kutlandje waar we wonen. En als je het niet snapt, neem dan even contact op met de Oranje vereniging in Melbourne waar ze ieder jaar hun klompendans organiseren sukkeltje.


  Maak melding

 17. Eric in Su. doen(deden) wij niet moeilijk..jij kreeg een ding te horen.
  “””””””””Go tik joe shoe kon.””””””
  Kijk ! doe jij dat kan jij dat, dan kunnen wij praten anders.. Tjoep! pagla !


  Maak melding

 18. @Lala no 18

  Als de Turkse of Marokaanse vlag getoond was, lagen de Kamervragen van Geert Wilders nu al wel klaar.

  Ik vond het wel mooi, als ze maar niet met de EU-vlag gaan lopen wapperen.


  Maak melding

 19. Erik,dat jij je geen Surinamer wil voelen moet je zelf weten.Maar wat wil je dat we ons in een bloem zak tot witte mensen veranderen of een kwakkie gloor over ons heen?Mang, in de blanke Nederlanders hun ogen blijven we Surinamers,ze zullen ons nooit en te nimmer als een Nederlander zien.Dus blijf maar in je eigen wereldje jezelf als Nederlander zien het liefst blank no.Ik ben hier geboren en getogen(Hind.),maar zal nooit de illusie hebben mezelf als Nederlander te zien,ja op papier,meer niet.Je bent zo een wannabe bakra ,tje potie gie joe mi boi.

  Gelukkig hebben de Suri-Voetballers het door en koesteren ze hun roots eindelijk,ze willen nu laten zien dat ze SURINAMERS zijn en blijven,zie de Sur.Vlag,puhhhhhhhhhh voor je.
  Maar goed,laat erik maar in zijn droomwereldje.


  Maak melding

 20. Hahaha,……..gelijk heb je Inafsabie.Ik hoop dat die domme achterlijke Surinamers in Suriname die onderscheid maken tussen Surineds en Surinamers nu eindelijk hun smoel gesnoerd is.Waar we ook wonen Sranang na oenoe kondre en wie na sranangmang!!!!Als we nou in de States wonen of op Aruba of Nederland,..wanneer we voet op Surinaamse bodem zetten zijn we weer thuis!!!We werken buiten,……….maar in Suriname zijn we weer thuis bij onze broers en zusters.A tan So.En onze zonen die voor Jong-oranje hebben bewezen waar hun hart zit,….jaa sranang!!!


  Maak melding

 21. Telegraaf:374 reacties, een paar te verwaar lozen verwijderd.Een enkeling vond de Surinaamse vlag storend.Zondag ga ik met mijn gezins kwakoe vieren.Nuchterheid gaat voor alles.


  Maak melding

 22. Wat ben ik toch trots dat deze jongens bewezen hebben dat ze kampioenswaardig zijn hun Suri achtergrond niet hebben verloochend.

  Erik, wat lul je nou!! We worden niet als volwaardige Ned’lrs beschouwd, maar als allochtoon .Je zal altijd allochtoon blijven al ben je hier geboren.En waarom mogen die jongens zich geen Suri voelen??Zelfs Ned’lrs die ergens in de wereld wonen voelen zich Ned’lr en hebben een eigen gemeenschap.En over discrimineren gesproken, dan moet je naar de site van wereldjournalisten gaan en naar de reacties lezen dan zal je weten wat dat betekent.


  Maak melding

 23. Toet,

  Dus je wilt vertellen dat alleen die voetballers met een Suri-achtergrond het spel gespeeld hebben.
  Die ene Marokkaan, en de Hollandse jongens liepen voor spek en bonen erbij.
  Nota bene was het Bakkal, de Marokkaan, die als eerste een doelpunt heeft gemaakt.
  En Foppe de Haan, de sympatieke trainer, stelt dus ook niets voor.
  Wel Toet, juist dankzij die Hollandse trainer, hebben de voetballers met hun Suri-achtergrond, de zege kunnen behalen.

  Ook al waren de jongens met hun Suri-achtergrond in aantal groter, zonder de voorzetten van die ene Hollandse voetballer (ben zijn naam kwijt) had o.a. Ryan Babel het 2e doelpunt niet kunnen maken.
  Voetbal is een team-game, zonder de 1 kan de ander de bal niet trappen.

  Dus bij winst of verlies delen ze samen lief en leed en daarom vind ik het beter dat men het niet heeft over Jong Oranje of over Jong Suriname, maar over Gekleurd Oranje.

  De jongens hebben elkaar omarmd, omhelsd, ze bleven hun feestje vieren, het was één en al een kleuren entourage, zo mooi te zien.


  Maak melding

 24. wij suri’s moeten niet op personen letten die de surinaamse vlag storend vinden.
  nog nooit gezien op tv ook niet door de vorige jongens,wat deze jonge jongens hebben gedaan moeten wij allemaal trots zijn.
  gaf mij gister een lekker gevoel om die jongens zo bezig te zien.ga zo door jongens.

  cholly


  Maak melding

 25. wanneer gaan onze ogen open om te zien dat er in dit land wordt gediscrimineerd, mensen doe die deksel van je ogen.
  nu nederland onder de 21 europees kampioen is geworden spreekt men niet over allochtonen maar over het nederlands elftal, maar wanneerze iets stoms hadden gedaan dan waren ze alloctonen.
  dit is maar het begin van de opmars van onze jongens, worden wij binnen andere sectoren gediscrimineerd, binnen het voetbal kunnen zij niet om ons heen.
  ik moet zeggen hoe trots ik was om de surinaamse vlag op een wereld podium te zien.
  laat een ieder lullen, men moet de fout niet bij de allochtonen zoeken, laat de nederlandse overheid van die rassen die er hier wonen een natie maken en dat de mensen zich thuis voelen dan pas hebben ze recht van spreken


  Maak melding

 26. Ik denk dat veel bakra’s wel enige moeite hebben met dit Surinaamse vlaggenvertoon namens Oranje, ook al is het op zich mooi dat deze jongens nog zoveel gevoel hebben voor hun Surinaamse roots. Het maakt pijnlijk duidelijk dat de eenheidsstaat Nederland niet meer bestaat en dat de gewenste integratie mislukt is. Ook in Engeland, Duitsland of Frankrijk zou het grote publiek zoiets na een finale niet licht accepteren.

  Tsja, wat is de volgende stap? Dat deze jongens bij het spelen van het volkslied, opo opo Wilhelmus gaan zingen? 😉

  Denk u even in dat een Surinaams elftal met een Nederlandse coach kampioen wordt. En dat die coach tijdens de huldiging met de Nederlandse vlag gaat zwaaien. Dat zou men in Suriname ook niet heel erg leuk vinden, toch?


  Maak melding

 27. aya,het lijkt alsof je de Suri`s niets gunt.Wie is topscorer geworden van het toernooi?En ja het was De Ridder,die bij 3 doelpunten prachtige voorzetten gaf so what.Laten we we genieten van de Surivoetballers en blij zijn met hun inzet .Zie het zo bij het grote oranje, klagen ze ook als de bondscoach alleen maar Ajaxcieden opsteld dus no doe moeilijk,offfffffffffff is het dat de voetballers allemaal ……………. zijn?

  Ik noem ze zoals ik wil,JONG SURINAME Go Ahead.


  Maak melding

 28. sa we lul lul jong suriname klaarrrr en we zijn lekker allemaalssss surinaamsssss alssss jij je bakraaaa wil voelen dat na yu ka zaak ma mek unu lai un libi lek sranan manggggggggg suri powerrrrrrrrrrrrrrr


  Maak melding

 29. Je trots kan niemand je afpakken, hou het dan ook vast en niet alleen met voetballen, vergeet de mensen in de lage regionen niet.
  STRE DEF STRE.
  4 Juli OCER.


  Maak melding

 30. suriname kan trots zijn op se suri jongens die voor jong oranje uikomen het bewijst ook weer dat suriname hun vaderland blijft en dat nederland hun moederland is ik begrijp ook dat ze met de prijsuitreiking met de suri vlag zwaaien hoe die jongens een eenheid kunnen vormen de nederlands en suri jongens is een voorbeeld voor iedereen het is alleen maar feest ben zelf nederlander en trots dat hun voor me vaderland spelen


  Maak melding

 31. Ik denk dat er zowel van nederlandse als van surinaamse zijde weer teveel achter dit ding gezocht wordt. Het zijn nederlandse jongens met een surinaamse achtergrond. Het was misschien handiger geweest om zowel met de surinaamse als met de nederlandse vlag te lopen. Maar wat maakt dat nou it.Maar mensen please maak er geen rassenkwestie van. Die jongens zijn daar totaal niet mee bezig. Laten we niet vergeten dat er ook een halve Israeliër, 2 Marokkanen (Bakkal/Aissati) en een Antilliaan (Maduro) mee hebben gedaan. Die selectie is een mooie mix van hoe nederland er anno 2007 uitziet.


  Maak melding

 32. Door samenwerken kunnen we heel veel bereiken.Dankzij deze bondcoach hebben wij wat te vieren.Door zijn eerlijkheid en zn proffessie zijn wij er bij gebaat.Immers Foppe de Haan is door en door Fries,maar tegelijk Nederlander.Zo zijn de voetballers ook.De surivlag hoort er bij maar het blijft bijzaak.


  Maak melding

 33. Ik vond het ook ongepast om de Surinaamse vlag te zwaaien op het veld. Maar op de tribrunes vind ik het niet erg, zoals je vaak in stadions, ziet zie je vaak ook israelische en Surinaamse vlaggen in het ajax stadion. In het philips stadion zie je ook Braziliaanse vlaggen. De Friesche vlag zie ook in Heerenveen en bij uitwedsrijden van Heerenveen.
  Op de tribunes moet het kunnen vind ik maar op het veld moet je wel met de nederlandse drie kleur zwaaien. Ik had eigenlijk gehoopt deze zaak te camoufleren door nederlandse spelers met de Surinaamse vlag zouden zwaaien en de Nederlandse jongens van Surinaamse afkomst met de Nederlands vlag zouden zwaaien op het veld. Dan had je niet zo negatieve reactie gehad in de media.
  Stel je voor Bakkal met de Marokkaanse vlag en de Ridder met de Israelische vlag. Dit is misschien niet zo tactisch geweest van de Nederlandse jongens van Surinaamse afkomst. Hun salaris wordt hier door Nederland betaald en niet ddor Suriname. Al met al vind ik het knappe prestaties wat deze jongens hebben neergezet ik ben ontzettend trots op ze maar zwaai volgene toernooi wel met de Nederlandse vlag.

  ik dank u tang boen.

  TROTS


  Maak melding

 34. Nr 41, 42 en 43 thnx, jullie begrijpen het.

  Dat anderen niet willen lezen wat ik heb getypt en gelijk gaan schelden, ach dat is hun ware aard.

  Vraag me af wie nu de dommerds zijn.

  Neem Toet nu bijvoorbeeld, so what dat Daniël de Ridder die voorzetten heeft gegeven.
  Wie de doelpunten hebben gemaakt, die zijn alleen belangrijk.
  Maar zonder die voorzet was er dus geen doelpunt gemaakt kunnen worden.

  Dom heel erg dom als je dat niet wilt inzien.

  Dom heel erg dom als je beweert dat het alleen aan de voetballers met een Suri-afkomst ligt, dat Jong Oranje heeft gewonnen.
  Zonder die andere voetballers, hadden de anderen het niet gewonnen.

  Toet en alle anderen die mij denken uit te mogen schelden, ik heb als eerste het team geleficiteerd.
  Heb ook aangegeven dat het een mooie wedstrijd was, waar ik nog van nageniet en dankzij alle voetballers.

  Ben tenminste reeël en objectief, kan van heel van jullie dat amper zeggen.
  De voetballers met hun Suri-afkomst zeggen het zelf ook dat ze het spel samen met de anderen hebben gespeeld en dat ze samen hebben gewonnen.


  Maak melding

 35. Het Franse elftal is bijna helemaal gekleurd.
  Samen zingen ze omarmd het Franse volkslied de marseillage. Ze dragen het tenue van de Franse vlag en ze zwaaien ook met de Franse vlag. Waarom kunnen de spelers van het gekleurde jong oranje hier geen voorbeeld aan nemen? Overigens met ik het helemaal eens met Saya. Voetbal is een teamsport.
  Overigens die Spelers van jong oranje met Surinaams achtergrond hebben toch ook Nederlandse namen of niet?

  No pleur inmekaaar op het troitoirree


  Maak melding

 36. Paturain, in Frankrijk (en andere landen waar veel migranten wonen zoals de UK) kennen ze het woord ALLOCHTOON niet. Hier in NL wordt je in een hokje geduwd als 1 van je ouders van een bepaald land komt ben je ALLOCHTOON. Dat hokjesdenken, dat de overheid tot de dag van vandaag stimuleert, maakt dat deze jongens (en heel veel anderen) geconfronteerd worden met het feit dat ze EERST allochtoon zijn en dan Nederlander. Dus EERST Surinamer en dan Nederlander. Dat ben ik ook, maakt niet uit wat Foppe, Joppe of Moppe daarvan vindt.


  Maak melding

 37. @Paturain nr. 46

  Wat ik nu post heeft niets met dit artikel te maken, maar puur op wat u meldt in uw posting.
  De jongens met een Surinaamse achtergrond hebben inderdaad hollandse achternamen. Maar onthoud goed, dat ze niet vrijelijk aan deze namen zijn gekomen. Die namen zijn door de slavenhouders aan hun voorouders opgedrongen ten tijde van de slavernij en op het moment dat de slavernij afgeschaft zou worden.


  Maak melding

 38. Inafsabie,

  In Frankrijk en UK kennen ze het woord allochtoon niet?
  Ben je wel eens in Frankrijk en Uk geweest?
  Je bent eerst Surinamer en dan Nederlander.
  Wanneer pak je het vliegtuig (slm) om terug te gaan voorgoed ?( enkeltje A’dam- PMB)
  Das pas fain.


  Maak melding

 39. ik vind het fantastisch wat onze jongens gepresteert hebben.laat de hollanders maar lullen.dat doen ze toch altijd.jongens ga zo door.en verraad je afkomst niet.wat hebben wij een mooie vlag zeg.ik woon tweeenveertig jaar in ned,maar blijf een surinaamse.ben heel gewoon.geen draitongo sranangmang.GEFELICITEERD BOYS HOUDEN ZO.


  Maak melding

 40. Deze wedstrijdt heeft precies bewezen hoe de nederlander in elkaar zit..

  Afgunst jaloezie haat en nijdt zaaijen..

  Het bestuur dat regering heet heeft altijd verdeel en heer gezaait en nu oogst zij dat en is niet goed..

  Altijd alogtoon,minderheden,zwart,bruin groen,geel,ander cultuur,emotioneel enz enz.wie dit zaait zal surinamers oogsten..

  Dit is de inzet wat de toekomst brengen zal..Het wordt nog leuk ook..

  Wordt wakker…de witten worden nu bewust..

  Wij zijn de natie….


  Maak melding

 41. Jullie hebben moeite met begrijpend lezen.
  Lees Saya haar betoog zo helder en tranparant uitgelegd. Maar je hebt het altijd van die koebeesten die iets anders lezen ze lijden aan dislexie of zoiets .


  Maak melding

 42. ey Saya, heb je gelezen dat ik je uitgescholden heb,vrouw,no soekoe mi mofo jere.Maar ik zou toch nooit en te nimmer hier gaan schelden,wat voor zin heeft het????Ik doe het liever face to face.

  Jij wil en kan het niet begrijpen dat het de ZWARTE(of zit dat je soms dwars)(tja,ik ben zelf een Hind.)GROTE en eenHELE GROTE bijdragen hebben geleverd,het hele toernooi door,De Ridder heeft naam gemaakt enkel en alleen in de finale,de rest was het Babel,Rigters(vooral),Drenthe enz.,enz,.

  Dat ze met de vlag zwaaiden,wat ik
  hartverscheuend vond,is te wijten aan overmoedigheid denk ik,eindelijk, eindelijk, wordt een toernooi op hun conto geschreven,daar is iedereen het overeens,de man in de straat, de media, de verslaggevers enz..

  Maar goed, ik blijf er bij in mijn optie zijn het :JONG SURINAME .ZEVEN SURINAAMSE VOETBALLERS puhhhhhhh voor je,je kan het absoluut niet hebben,dat proef ik door je reactie door Saya,idd bounty.


  Maak melding

 43. Een fries als Nederlander, een Surinamer als Nederlander? Het is een kwestie van gevoelens, een fries voelt zich net als een Surinamer, dus geen Nederlander, maar wonen er. Eigen taal, eigen vlag en eigen sport waar ze in uitblinken. Een Surinamer waar ze ook geboren zijn verloochend je niet. De totale Surinaamse populatie over de gehele wereld is niet eens 1 miljoen. Hoe groot is de Europese bevolking. Ik ben trots op Foppe, (de fries)maar z`n leerschool was ook lang en heeft hij de globale zienswijze meer dan ooit benut. Friesland boppe (Foppe)!!!!!

  Soeklall


  Maak melding

 44. velen hebben hun bek vol van integratie. En wat een trieste opmerking van onder andere Erik.
  “dat ze dan liever daar wonen…”
  Vraag je af of jong orange kampioen was geworden zonder de bijdrage van de jongens met een suri afkomst…

  Een ieder die zich hieraan stoort, stoort zich aan zijn/haar eigen bekrompenheid.

  Bekijk de wereld op de manier zoals een astronaut dat doet vanuit de ruimte; ER ZIJN GEEN GRENZEN… behalve tussen onze oren en alle pogingen die men doet om onderscheid te maken of op verschillende manieren grenzen aan te geven.

  Begrenzen is beperken


  Maak melding

 45. Ik voelde een rare spanning tijdens de wedstrijd negentig minuten lang.Ik kon het niet verklaren.’Die vlag,’dat was de verklaring nave’nant.

  Wij zijn massaal aan ’t doemdenken geslagen.

  Nuchter blijven mensen.

  Royston Drenthe,”jouw woorden over het vlaggen vertoon zijn groots”.


  Maak melding

 46. De Haan kraait, maar fop mij niet!
  Het is eerder gezegd, het zijn allochtonen…dan wat moeten zij anders.
  Maar ja Nederland heeft gewonnen…waarom niet.


  Maak melding

 47. Genoten van onze Surinaamse voetballers bij Jong Oranje.

  Genoten dat het Nederlandse publiek in Groningen Surinaamse vlaggen bij zich droegen.

  Genieten is het dat mijnheer Wilders en het rechtse gedeelte van de Nederlandse bevolking er weer over moet zeuren.

  Suripower forever!!!

  Seedorf deed het met Milan.

  Vermeer, Babel, Maduro enz. deden het met Jong Oranje.

  FORZA SURINAME, OUR DAY WILL COME!!!


  Maak melding

 48. Het trieste van de zaak is dat deze jonge talentvolle voetballers een land ten toon stellen waar ze niet zomaar op bezoek kunnen. Eerst een visum aanvragen en dan nog aangeven wie voor ze gaat zorgen in suriname en wanneer ze weer opdonderen naar nederland. De surinaamse overheid is even smering als het merendeel van de nederlanse reacties.


  Maak melding

 49. Paturain, je kan niet lezen he. Nederlands is moeilijk voor je noh? Ik schrijf “ze kennen het WOORD ‘allochtoon’ niet”. Het w-o-o-r-d. Snap je het nu? Ik zeg niet dat er geen ‘allochtonen’ daar wonen sukkel. En wanneer ik weg ga? Tsja, ik ga heel vaak op en neer dus die keus is gauw gemaakt. Maar blijf maar wachten want ik beloof je als ik voorgoed ga, laat ik je weten…


  Maak melding

 50. Wat heeft die Saya hier te zoeken.
  Verdeel en heers of zo.

  Ik wil een andere discussie met je aan gaan.
  Maar dan mi moes foe saai i piking so. ju sabi plij bal..dan kon.


  Maak melding

 51. Tja Bakrasie,Saya denkt,altijd maar dat zij en zij alleen super intellegent is,ze noemt mij dom,hahahahhahaha ik taan er niet om, ze moest eens weten.
  Saya, zit er mee dat na blakamang soso toch,mijn afkomst is er niet bij(Hind.)wat dan nog ik voel en ben bovenal SURINAAMSE.
  Saya wil de Surinaamse voetballers geen enkele grani geven,als ik of de anderen dat doen zijn we dom,nou ja so be it dan.Op mijn werk zelf, werd ik gefeliciteerd hahahhahaha, misschien wilden ze lollig doen who knows,met mijn Surinaamsevoetballers en het zijn alleen maar bakra`s.

  Well Done JONG SURINAME hihihihihi.


  Maak melding

 52. Kampioen worden?! De droom van elke surinamer.Dat mag!Wie heeft die jongens leren voetballen?ik bedoel op hoog niveau?Deze voetballers, ze zijn heel trots op hun roots,maar ze hebben nederlandspaspoort en een visum voor familie bezoek in suriname.Ze zijn trots op hun roots,maar niet op hun land.


  Maak melding

 53. inafsabie,

  Kennelijk ben je kortzichtig of je hebt de hersens van een garnaal in het frans hebben vergelijkbare woorden van het woord allochtoon. Le allochtone, le clochard, le afriqains. knippalipnabon, chocotof, enz……..


  Maak melding

 54. Maceo Rigters, Royston Drenthe, Gianni Zuiverloon, Boy Waterman, Ryan Babel en Ryan Donk zouden gezamenlijk een mooi Surinaams elftal kunnen vormen met nog een aantal mooie spelers erbij. Dan zouden ze zelfs voor het WK kunnen gaan….


  Maak melding

 55. Ach wat bereiken we er straks mee met dit demonstratief gedoe met de vlaggen ?
  Irritatie en onvrede bij de anderen;ook bij de diverse clubs.Men gaat dan Surinaamse voetballers zo veel mogelijk weren.Is het dat wat we willen ??? Ik vindt het Heeeel
  dom en kortzichtig wat ze hebben gedaan.Misschien daartoe ingefluisterd door een mislukte figuur ?


  Maak melding

 56. Proficiat aan Jong Oranje.
  Laat het ook Jong Oranje blijven. Het zijn voor 99% jongens die in Nederland geboren en getogen zijn. Overdreven staan zwaaien met een Surinaamsevlag vind ik niet op zijn plaats. Het gaat tenslotte om Nederland. Dat jongens met een surinaamse achtergrond geselecteerd zijn is voor mij meer een bijzaak. Laten wij deze prestatie positief benaderen en vragen aan de surinaamse authoriteiten om het dubbele paspoort problematiek weer bespreekbaar te maken. Surinamers, laten wij realiteit voor ogen zien: “het gaat hier om Nederland” en in dit geval is oranje de kleur. Een surinaamsevlag op de tribunes is meer dan voldoende.


  Maak melding

 57. erik waar heb je het over nu moeten we wel nederlanders zijn.
  als het om een baan gaat of solicitatie dan zijn we dan surinamers, is de kleur daar.


  Maak melding

 58. Wat een discussie die nergens over gaat, als ze de tietel niet gehaald hadden dan was er een ander geluid te horen. Het gesprek zou gaan over de mindere kwaliteiten van dit elftal met name over de (surinamer), je kunt het tonen van de surinaamse vlag ook anders benaderen, namelijk een verbroedering van de surinamers en nederlanders. Waarom moet er zo`n lading aan dit worden gegevn. Dit is natuurlijk koren op demolen voor mensen zoals wilders, hij heeft dan ook gelijk van zich laten horen. Hij is dan ook duidelijk hierin dat er geen gekleurde mensen in het nederlandse elftal thuis hoord. Ik ga onze jongens beslist niet afvallen, omdat ik trots ben dat ze dit gedaan hebben. Laat je afkomst zien want ze doen het toch al voor ons. Tijdens de wedstrijd suriprof tegen jong orangje was de toon toch ook jong orangje wint met 2-0 van suriprof, ik heb geen kip horen zeggen maar daar liepen ook surinaamse jongens.Wordt toch wakker sranang mang en niet zo zeuren. tang boeng.


  Maak melding

 59. De woorden autochtoon en allochtoon bestaan in ieder land. Allochtoon heeft niets met discriminatie te maken. Het betekent : iemand die uit een ander dan het betrokken land afkomstig is. Prinses Maxima is ook een allochtoon. Ikzelf ben dat ook : geboren uit Nederlandse ouders in Zuid Afrika.


  Maak melding

 60. Kom mensen wat een gezeur om niets.
  Die jongens hebben samen als team gespeeld en samen gewonnen.
  Waar ik zo trots op was en met mij vele nederlanders! dat die jongens allemaal broeders waren en keihard voor elkaar vochten.
  Surinamer, Marrokaan, Antilliaan etc..
  Het gezwaai met de surinaamse vlag heb ik niet als storend ervaren, ze hadden ook Nederlandse hoeden op, hun gaven het goede voorbeeld! SAMEN
  Als ik sommige reactie’s ook lees hier ben ik verbaasd.
  Nederlanders zouden gekleurde jongens niet als Nederlanders zien.
  Weet dat dit niet voor elke Nederlander geld en scheer ons ook niet over 1 kam!
  Jongens goed gedaan! Jullie zijn een voorbeeld van hoe Nederland zou moeten zijn, respect van BEIDE kanten.


  Maak melding

 61. Bepaalde personen hebben weer hun aard laten zien.
  Surinamers hebben maar een kort lontje en staan daarom gelijk in brand.

  TOET voor jouw info ik ben een wereldburger, doe niet aan zielig vertoon en ben daarom
  geen nep surinamer, geen nep nederlander en ook geen nep bounty!

  So Sad!


  Maak melding

 62. Marco,

  Mensen die maar vasthouden dat voetbal geen teamsport is en dat de één niet zonder de andere het spel kan spelen en letterlijk toegeeft, dat het alleen maar gaat om degene die doelpunten maakt, is wat betreft dom.

  Nogmaals als de Ridder die 3 voorzetten, waaruit doelpunten zijn gevallen, niet had gegeven, dan waren die doelpunten ook niet gemaakt. Komt hem dan ook geen eer toe?
  Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?

  Je kunt pas van Jong Suriname spreken, als alle voetballers van Surinaamse afkomst zijn.

  En laat me dit typen, ik ben trots op elke voetballer, wat zijn achtergrond ook is, die zaterdag keihard zijn best heeft gedaan, de beker te winnen. Trots ben ik ook op Foppe de Haan, alleen mocht hij zich wat coulanter hebben opgesteld, wat die Surinaamse vlag betreft.
  Ik geloof die jongens heus wel, dat het niet de bedoeling is geweest, te schofferen.

  Ik denk in de kleur van mijn hart.
  Denk maar aan het lied van Frank Boeijen.


  Maak melding

 63. tssssssssss Saya, het komt je goed uit om nu te beweren dat je een wereldburger bent no?Als het om een Hindustaan gaat,ben je opeens een Hindustaan,lees je andere reactie waar het Hindustanen betreft, kong leg uit a drai disi baja.

  Ik ben en blijf TROTS,op me Surinaamse voetballers,jammer dat ze nooit voor Suriname kunnen uitkomen,aangezien ze reeds voor Nederland zijn uitgekomen,al zouden ze een Surinaams paspoort krijgen,ik weet haast zeker dat deze generatie voetballers het in1 handomdraai zouden doen.
  Nu gaat de helft genieten van een welverdiende vakantie in hun SURINAME,have fun guys.


  Maak melding

 64. @toet

  Ik begrijp uw wens/droom. Maar ondanks het feit dat die jongens zo triomfantelijk met de Surinaamse vlag stonden te zwaaien, zou ik er maar niet zo zeker van zijn dat deze generatie voetballers indien mogelijk voor Su uit zou komen. Onderzoek uit het verleden heeft vaak genoeg uitgewezen dat als men daadwerkelijk de mogelijkheid zou hebben om te kiezen tussen het uitkomen voor Oranje of uitkomen voor Su, men voor Oranje zou kiezen. Hoewel die jongens het goed menen en (terecht) trots zijn op het feit dat hun ouders uit Su komen, zijn het in Nederland geboren en opgegroeide spelers. De echte toppers zullen (helaas) nooit voor Su kiezen. En dan kijken ze in 1e instantie naar wat goed is voor het verloop van hun carriere. Blijft over de 2e garnituur spelers. Die jongens willen wel graag, want zullen nooit voor oranje uitgenodigd worden. Maar zij zijn echt niet beter dan de jongens uit de Surinaamse competitie. Ik hoop van ganse harte dat Su voetballend weer aansprekende resultaten boekt in de regio, maar het zal nog heeeel lang duren alvorens het zover is.


  Maak melding

 65. Toet,

  Dat jij je Surinaamse voelt is je goed recht.
  Ik zeur daar nooit over.
  Dus jij hebt ook niet te zeuren als ik mij een wereldburger voel, 1 van Hindostaanse afkomst waar ik heel erg trots op ben.
  Jij maakt dus voor mij niet uit, dat ik mij een wereldburger voel wanneer het mij uitkomt of een Hindostaanse. Mijn Hindostaanse afkomst met Suri-achtergrond zal ik nooit verloochenen.

  Lezen is moeilijk, blijkt weer eens.
  En bewijs waar ik de donkere jongens niets gun.
  Het zit jou en ook anderen die mij bounty noemen dwars, dat ik elke voetballer van Jong Oranje de eer dat ze hebben gewonnen hebben, gun.
  Het is dom alle eer alleen aan de donkere jongens te gunnen.
  De donkere jongens geven het zelf toe dat ze met z’n allen hebben gewonnen.
  Men hoeft het niet eens te zijn met mijn mening, maar men hoeft mij geen bounty te nomen en te schelden.
  Ik respecteer de mening van jou en de anderen,dus respecteer ook mijn mening.

  Surinamers kunnen over het algemeen heel slecht tegen kritiek.


  Maak melding

 66. Saya: het is jammer keer op keer zoek je aandacht..waarom weet ik niet…maar wees wijs zoek desnoods professionele hulp.
  Iets klopt niet met je.


  Maak melding

 67. 71..kneh ..dat is me wat hoor eeuwen lang apartheid, en nu hier komen vertellen, ook allochtoon.

  Kneh mi boi niet met een set komen.
  Ik ben geen dammer en ook geen schaker, dus troebel water wordt…wordt….noh boi mi no di.>>> politiek


  Maak melding

 68. “Surinamers kunnen over het algemeen heel slecht tegen kritiek”.
  Saya

  Beste Saja?
  Hoeveel surinamers ken je die niet tegen kritiek kunnen?


  Maak melding

 69. Saya,
  Waarom zit je de boel te verzieken hier? Je zit constant maar ruzies uit te lokken. Denk maar niet dat je wijs overkomt, integendeel. Het is nog altijd een Surinaams site met een ieder zijn mening… kan je het niet aan.. dan donder je toch ff een eind weg! Normaal praat ik niet zo, maar je brengt me de woede naar boven en ik zal niet de enige zijn! Nr 78 heeft me de woorden al in de mond genomen, vergeet niet om medicijnen voor te laten schrijven. Ik heb het beste met je voor.


  Maak melding

 70. jong oranje szijn bewuster geworden wat hun
  indentieteit betreft.het zijn onze jongens ai
  boi. ik hoop ook dat ze dan de kans zullen geven aan de surinaamse mooie meiden
  als het er op aan komt en niet een bakra meid zullen nemen zoals het altijd gebeurt .
  en dan kan je over surie boys hebben niet waar? ok want al die mooi boys hebben een bakra meid toch en dat vind ik pijnlijk .voor onze mooie suri meiden. regard xxfrom me love jah.


  Maak melding

 71. ok spelen doe je met zn allen en winnen ook
  dus proficiat voor de hel groep van jong oranje en Foppe de Haan as well .
  sterkte met alle gedoe ,je indentiteit als suri en het gevoel over nederlandse
  zijn 2 begrippen so chill my brothers. bye bye sabita


  Maak melding

 72. Ai bajaaaa Saya,de eer komt idd,de donkere spelers te beurt ja,los van onze Surinaamse spelers,Maduro,Bakkal ,dan resten er nog 2 speleres,oops 1 1/2 dan ,want DeRidder is half Israeli,nou vraag ik je,is het ooit voorgekomen dat,Oranje met zo een elftal op het hoogste niveau gepresteerd heeft???????
  Laat de gene die erg TROTS zijn en onze jongens Jong Suriname wil noemen in hun waarden,jij hebt geen respekt voor onze gevoelens en mening,want je blijft zaniken over het waren niet alleen de donkere spelers,nog 1x jaaaaaaaaa het waren de donkere spelers aiiiii bajaaaaa.
  9 1/2 donkere spelers of allochtonen whatever.

  Vind je het gek dat die bakra`s vallen over de vlag?????Ze moeten wat te zeiken hebben dussss.Ik heb diepe bewondering voor die VVDer die het opnam voor die vlag,uit onverwachte hoek .Hij voelt(de) tenminste veilloos aan wat er op dat moment bij die jongens omging.

  Bij deze I rest My Case.


  Maak melding

 73. Gelukkig ben ik echt niet de enige die denkt zoals ik denk over Jong Oranje.

  Hebben die mensen ook professionele hulp nodig? aub…. help Saya (die geen andere nick kan verzinnen) en Serieus.

  Prik,

  Jij leest toch ook hoe men elkaar kan schelden!
  Dus weten we beiden het of niet?


  Maak melding

 74. Beste Saya,
  Tuurlijk lees ik hoe men op elkaar scheldt. Maar om nou te stellen dat surinamers niet tegen kritiek kunnen vind ik een brug te ver.
  Op dit forum lees ik ook hoe anderen op een fatsoenlijke wijze hun kritiek verwerken in een fatsoenlijke discussie. Daar gaat het bij mij om hoor.
  In elk geval bedankt voor jou reaktie


  Maak melding

 75. Denk jij dat Saya stopt….nee hoor..kijk maar..kosten wat het mag kosten zij wil alle aandacht…..de Vlag…of Suri-boys.. vergeet het maar… gewoon…vergeten…Saya komt terug.(met een domoor verhaal)

  Hallo Saya: allochtoon waar ben je ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.