zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAfval gaat Suriname extra energie opleveren

Afval gaat Suriname extra energie opleveren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jun – De kans is groot dat Suriname binnenkort een deugdelijke oplossing vindt voor het groeiende afvalprobleem. Het bedrijf Suriname Waste & Energy Solutions, SWES, wil twee vliegen in één klap vangen met het verwerken van afval tot energie.

Het tekort aan energie in Paramaribo en omgeving kan aanmerkelijk worden verminded en anderzijds kunnen ook tonnen aan afval worden weggemaakt. De energie komt onmiddellijk beschikbaar voor huishoudens en bedrijfsleven. “We kunnen alle soorten afval verwerken”, zegt SWES-directeur Rajesh Mahabir in het STVS-journaal. De overlast aan zwerfvuil en illegaal stortplaatsen kan tot het verleden gaan behoren.

Het hoeft niet eens zo gek lang te gaan duren. De technologie kan zo betrokken worden van Duitse experts die reeds geslaagde testen hebben uitgevoerd. Het aantal plusjes lijkt grenzeloos. ”Eén van de grote voordelen is dat er minimale reststoffen zijn die ook nog gebruikt kunnen worden voor productie van asfalt en in de chipindustrie”, aldus Mahabir. In Nickerie wil hij padiekaf gaan verwerken tot energie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. eerst had sur overschot aan energie, door dat staatsolie ook energie pruduceerd.
  door slecht onderhoud, en achterstand kan met deze overschot niks gedaan worden,men moet eerst daar in investeren, voordat een derde bedrijf komt, sommige bedrijven dienen als dek mantel.denk eens goed na,men kan niks met deze overschot aan enrgie doen, waarom een derde bedrijf dan?


  Maak melding
 2. Gelukkig en zo gauw mogelijk uitvoeren om het land nu eindelijk eens te ontwikkelen en niet te saboteren.
  Wel een oud plan die door anderen uitvoerig op papier is gezet maar de politieke wil was er niet.


  Maak melding
 3. Het is wel goed bedacht meneer Radjes voor het opzetten van een afval verwerkings installatie die energie gaat opleveren. De vraag is of de mensen uit Parbo voldoende afval produceren wat zal productie capaciteit pe dagh zijn voor de verwerking en hoeveel kw energie wordt geleverd???? De oostblok landen met miljoenen inwoners waar geen sprake is van zo’n installatie of het wel haalbaar is voor een piep klein aantal inwoners rondom Parbo


  Maak melding
 4. Toen ik nog op de lagere school zat was er ook sprake van goedkope energie na de bouw van het stuwmeer. De bevolking heeft er geen bal van gemerkt.
  Ik weet niet of ik weer blij moet zijn met dit nieuwe gebeuren.

  Maar niet geschoten is altijd mis.

  Soso lobi


  Maak melding
 5. Overlast aan zwerfvuil kan tot verleden gaan behoren. Lijkt heel mooi , maar aangezien er in t verleden zo vaak kreten zijn geweest over dit probleem op te lossen of een andere manier eenergie leveren heb ik zo iets van wanneer t werkelijkheid is geworden dan juichen, hoe interessant nu ook mag lijken.
  Meneer Van Alen van VABI betonindustrie die had ook een manier bedacht om t petflessen probleem aan te pakken door de petflessen te vergruizen en verwerken in stenen, waarbij de stenen er wat groenig uitzagen omdat de vergruisde petflessen een groenige kleur hadden als eindproduct. Niemand die eraan wilde om die stenen te gebruiken, en eind van t liedje is geworden dat hij de stenen heeft gebruikt om een muur om zijn bedrijfsterrein te plaatsen, en de stad nog steeds omkomt in t vuil dat deze flessen oplevert .Dit heb ik aangehaald om aan te geven dat een idee niet perse slecht hoeft te zijn om niet te werken.


  Maak melding
 6. Beste mensen,
  Laat ons de zaken positief benaderen en er vooral vanuit gaan dat de ondernemer best wel
  zijn haalbaarheidsstudie gedaan heeft alvorens in zo’n project geld te gaan investeren.

  Het hoeft verder niet persé te gaan om goedkoper, maar gewoon energie tegen een concurrerende prijs, waarbij inderdaad ook 2 vliegenin één klap worden afgehandeld, want klein SME dumpt nu al overal hun vuil met alle gevolgen vandien. (Plastic en ander spul dat de rioleringen ook mee helpen verstoppen, vervuiling + vliegen overal.

  Dus hopen dathet ditmaal werkelijkheid wordt en s.v.p. oook maar eens een keer de zaken POSITIEF benaderen.


  Maak melding
 7. Uiteindelijk zal ook Foppe de Haan zich tegen deze jongens keren, hij is en bijft afhankelijk van wat de grote boys zeggen.
  Mark my words, en wat zullen de jongens dan zeggen, wij deden dat zonder na te denken en zijn trots om voor Nederland te spelen.
  Per slot van rekening moeten ze wel als ze nog opgesteld willen worden, die hele comotie is ook belachelijk want de Friese vlag zie je bij elke wedstrijd van Heerenveen.
  Hypocrite donderstenen en daarom kan het voetballen mij geen bal schelen, je moet zo lullen als de basja wil.


  Maak melding
 8. Beste Surinamers,

  voor nagenoeg elk probleem is er een oplossing. Die heeft LUBO systems in huis. Wereldwijd hebben wij veel mensen gelukkig gemaakt, waarom niet in Suriname.
  Als wij de juiste omschrijving kennen van de probleemstelling willen wij met alle plezier reageren en een oplossing aandragen. Wie meldt zich?

  groeten,
  Cees Slot
  Lubo systems


  Maak melding
 9. Hallo Cees,
  Na alle ophef van autochtonen over de Surinaamse vlag tijdens de voetbal finale vraag ik me af of we Nederlandse bedrijven wel een kans moeten gunnen om in Suriname winst te genereren.


  Maak melding
 10. alle ophef over de surinaamse vlag waarom
  wie moet hier nou intergreren de surinaamse of de nderlandse ?
  wat een oportunisme in nederland.
  als je wint ben je nederlander en als je verliest ben je een fucking alochtoon of niet soms ai hipocrieten maar no spang wie na sernangmang tang boeng sosolobie.sabita


  Maak melding
 11. Beste mensen, het idee is zeker niet nieuw, maar zo gek nog niet. Primair zijn er 2 technologieeen beschikbaar (die ik ken), namelijk het ouderwets verbranden in ovens, en het moderne vergassen in fornuizen en smelters.

  De doelstelling van deze installaties is het verwerken van vuil en het minimaliseren van het broeikaseffect, C02emissies.

  De “oude’ verbrandingstechnology wordt inderdaad veelvuldig in Duitsland, Nederland en Frankrijk toegepast, maar wordt binnen een aantal jaren ingehaald door de nieuwere vergassingstechnology die in de US en Japan worden toegepast.

  De doelstelling van deze installaties is dus niet het goedkoop leveren van electrische energie, dat is een positieve bijkomstigheid en kan gebruikt worden om eventuele tekorten op het distributienet in Parbo op te vangen.

  Het kan zeker wel de dips van de waterkracht centrale decentraal opvangen.

  Ten aanzien van economische rentabiliteit, is het zo dat deze installaties gedreven zijn door subsidie regelingen. Zonder deze subsidies zijn ze economisch niet interessant en kosten ze de eigenaar alleen maar geld.

  De drijveer is dus echt het milieu, de kostprijs en oeprationele kosten worden gedragen door o.a.
  – De kosten van het verzalem van het afval,
  – De kosten van hets cheiden van afval,
  – De kosten van het bouwen en opereren van zo een installatie,
  – De inkomsten uit subsidies,
  – De inkomsten uit het verkopen van electrische energie.

  De overheid en het EBS zijn dus heel belangrijke stakeholder/investeerders hierin.
  Groet
  Renewables Consultancy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES