donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWat is er met de hulp na de watersnoodramp gedaan?

Wat is er met de hulp na de watersnoodramp gedaan?

-

Does Travel - naar Suriname

Één jaar na de watersnoodramp in Suriname: wat is er precies met al die hulp gedaan? In een nieuwe uitzending van Boter, Kaas en Eieren wordt hierop ingegaan en zijn te gast: Michel Felisi (minister van regionale ontwikkeling Suriname), Raj Bhondoe (directeur van SEVA Network Foundation). Zij praten over de hulp aan Suriname na de watersnoodramp van een jaar geleden. Wat is er met al die hulp gedaan? Is het geld goed terecht gekomen?

Raj Bhondoe: ‘Wat mij persoonlijk heel erg trof was de opmerking dat na 3 à 4 weken de internationale hulpactie in dat gebied pas op gang kwamen. Ik denk dat mensen wel wat hebben uit te leggen…’. ‘Dat heeft ook te maken met het feit dat de Nederlandse organisaties die al hulp gaven aan organisaties in Suriname. Dat ze geëist hebben dat ze hun lopende programma’s eerst moesten afrapporteren voordat ze noodhulp gelden overmaakten…’.

Michel Felisi: ‘… als mensen in nood verkeren ga je niet eerst afwegen hoeveel gaat het kosten? Mensen moeten éérst uit hun noodlijdende situatie worden geholpen. Ik vind inderdaad ook dat donoren zo’n eis niet kunnen stellen, anders erkent men niet dat er sprake is van een noodsituatie…’.

Ook zijn te gast: Marjorie Boston (theatermaker) en Roué Verveer (stand-up comedian). Zij praten over vooroordelen bij allochtonen onderling. Ook Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen onderling hebben zo hun eigen ideeën over elkaar. Wanneer zij zichzelf onderling ridiculiseren dan kan het, maar komt er een witte vrouw of man die zo’n opmerking maakt dan is men meteen boos. Hoe komt dat toch?

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl). Boter, Kaas en Eieren is in de 4 grote steden te zien. Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Kijk voor meer info op www.boterkaaseneieren.tv

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. Hoe gaat een schurk een andere schurk iets wijs maken.
  Volgens mi a torie datie no bestan, nog erger schurk blijft schurk.
  >>>>>>>>>>>>> Manipuleeer


  Maak melding
 2. Moet je nauw lezen wie komt uitleggen over gelden van Nederlandse hulporganisaties.
  Grote lacher!!!

  Wat is met alle hulpgelden voor projecten richting Suriname gebeurd en/of waar is het geld gebleven?
  Die vragen moeten eerst aan zichzelf gesteld worden(CORDAID tijd)
  Nepotisme: ja, ja, vriendjes politiek, etnische voorkeuren: mensen die op hem lijken.
  Maar in het bijzonder: Wie zijn hiervan beter geworden???

  En laat de volgende cruciale vraag ook nog beantwoord worden: “Waarom zijn Nederlandse hulporganisaties behoedzaam geworden bij het beschikbaarstellen van gelden voor het uitvoeren van projecten in onder meer Suriname”??

  “Als de vos de passie predikt, boer pas op uw ganzen”!

  Minister let op Uw zaak!

  Beerput


  Maak melding
 3. webmaster,

  Komt mijn reactie nog op de site??

  Of is er sprak geweest van scheldwoorden en beledigingen??

  Openheid en transparantie!!

  Beerput


  Maak melding
 4. En hoeveel euro’s heeft meneer Felisi via de bedrijven ontvangen om in zijn eigen zak te steken die de opdracht hebben gekregen om het uit te voeren??????
  Wat about de onderhandse gunningen via het ministerie ????????????


  Maak melding
 5. Niets te schurk. Wij hebben hier de naad uit ons broek gewerkt om te redden wat er te redden viel. Jullie moeten niet vergeten dat een grote hap van die geste moest worden betaald aan luchtvaartmaatschappijen. Bovendien is te laat ontdekt dat er mensen bij kwamen om hulp, die het gebied sinds jaar en dag hadden verlaten of zelfs in Paramaribo wonen. Als wij achter elke boom een dief blijven zoeken zullen wij er waarschijnlijk ook nooit komen.

  Have a litle faith in the ones who loves you.

  Vertrouwen is een twee snijdend zwaard!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES