Controle landbouwgif in Suriname wordt strakker

7

PARAMARIBO, 23 jun – De controle op bestrijdingsmiddelen in landbouwproducten wordt strenger. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Vooral het gebruik van verboden middelen zal beter onder de loep worden genomen. De nieuwe aanpak heeft al vruchten afgeworpen.

Bij een landbouwer te Weg naar Zee is een komkommeraanplant vernietigd. Vastgesteld was dat de hele paanplant bespoten was met het verboden Furadan. Dit middel wordt gebruikt tegen insectenplagen. Volgens Alice van Sauers, hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van LVV, mogen in de toekomst strengere controles worden verwacht.

De boer van Weg naar Zee bleek analfabeet. Hij had geen flauw benul van de voorschriften op de verpakking. Zijn familie heeft beloofd voortaan het een en ander voor te zullen lezen. Chemicaliën in landbouwproducten is al jaren de klacht van consumenten en hun organisaties. Sinds de aankondiging van strengere maatregelen op exportproducent door de EU, lijkt LVV eerder geneigd ook de lokale klachten serieus te nemen.


7 REACTIES

 1. Hier hoor ik Santakie niet roepen, op sluiten die boeven.
  Moordenaars van het steeds armer wordende bevolking.
  Ook de rotzooi verkopende chinees, onberispelijk achter slot en grendel gooien, en na straf, het land uitsmijten.


  Maak melding

 2. het is te merken dat deze landbouwer geen begeleiding heeft, ze strooien ,en je wordt de dood ingejacht,ik hoop dat de deskundige alert blijven de gezondheid van anderen beschermen tegen deze landbouwers het gaat ze geen moer aan als ze hun geld maar kunnen verdienen.
  Lesy ju bijsluiter,na wan bescherming gy ju srefy. ef ju no man lesy aksy jepy,als je dat doet, ju ne kiry sma.

  Akuba


  Maak melding

 3. Mijn arts vroeg meneer wat eet u.
  Ik vertelde alleen groeten, rijst en vis.
  Ik kreeg te horen sorry maar jij zit vol kwik.

  Kwik ! jawel ! waarschijnlijk veel te veel kwikvis gegeten.


  Maak melding

 4. Een Agent in Nickerie heeft gramoxone gedronken en helaas weer een dode zie zelf in Dagblad Suriname. Ik snap niet dat ze nog gif in Suriname verkopen. Boer speelt ook dom, kan niet lezen, maar naaien wel. Zelf flit en alle kaarsen moeten ze in Suriname verbieden. Dat kan toch niet in een slaapkamer waar kinderen slapen, spuiten ze met gif. Wat doen die leiders, hebben jullie geen gevoel voor het volk, ze drinken al WARANG COLA of GRAMOXONE! ROT ZAKKEN! DIE HANDELAARS DIE GIF VERKOPEN!


  Maak melding

 5. Heeft het Ministerie van L.V.V. niet de taak, boeren beter voor te bereiden en te begeleiden in het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen?
  Hebben zij geen regelgeving en het handhaven daarvan?


  Maak melding

 6. Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV moet zijn mond dicht houden. Eerder deden ze niks totdat. TODAT, SURINAAMSE GROENTEN NIET MEER IN NEDERLAND MOET. ZAT VOL MET LANDBOUW GIF. LVV JULLIE DOEN NIKS. WAAROM VERKOPEN ZE HET NOG!


  Maak melding

 7. Dat men het gif drinkt is toch niet de schuld van de regering???? Of zie ik dat anders?? Gramaxone men noemt het niet voor niks Koelie Cola in Nickerie ,men moet wel voorzichtig zijn met chemicalien maar je kan alles tot mmoordwapen veranderen ook je auto bv.enz. enz.

  Soso lobi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.