zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname en Nederland op lijn over efficiëntie

Suriname en Nederland op lijn over efficiëntie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jun – Suriname en Nederland staan op één lijn als het gaat om snellere besluitvorming over de besteding van de verdragsmiddelen. Dit meldt het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Bij het laatste beleidsoverleg in Den Haag zijn mogelijkheden gezocht en gevonden voor vergroting van de efficiëntie.

De vertilling van de beschikbare middelen voor de uitvoering van sectorplannen is veel te laag bevonden. “Afgesproken werd om onder andere de sectorfondsprocedures te vereenvoudigen, waardoor besteding van de beschikbare middelen sneller kan gebeuren”, meldt Plos. Ook heeft Suriname gedaan gekregen dat een deel van de pariteitmiddelen besteed wordt als aflossing.

Deze keus heeft te maken met economische strategie. De nog openstaande lening van ruim zeventig miljoen euro bij de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden kan dan voor 31 juli afgelost worden. Het direct aflossen van de restantschuld levert Suriname een betere creditrating op en geeft de rgering meer ruimte om leningen te nemen. Ook wordt ruim zeven miljoen euro bespaard aan rentebetaling.

De zeventig miljoen, onttrokken aan eerder door beide landen goedkeurde projecten, zal nu zelf betaald moeten worden. Voor de bouw van de zeedijk te Coronie en de waterkerende dam te Commewijne is ruim vijftig miljoen euro gereserveerd. Dit bedrag komt uit geld dat eerder was gereserveerd voor het opzetten van een Energiefonds, begrotingssteun en een Skills Development Centre.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. HOOP het allerbeste goed dat jullie het kunnen vinden ,want als bouta aan de macht komt is het gedaan met SURINAME dus mensen laat die schurken nooit aan de macht komen jaag somohardjo ook maar meteen weg


  Maak melding
 2. Tjonge! tjonge ! wat zijn mij dat cijfers als rente.
  Rente hoe durf jij dat als ex. zulke exorbitante bedragen rente.!!..rente.!!
  (uitbuiting) schulden maken nooit meer vanaf !rente,rente,rente never stop.

  Maar verder is het, dat wij op een lijn staan, wij/jij… weet wel !

  Maar eerlijk: a torie no smeer boeng, kwit kwitie.
  Tiki di na baka doro >>>>>>> a dja ki sa.


  Maak melding
 3. ik ben heel blij met het goede nieuws.nu kan ik met mee boulevard gaan beginnen, over kant van leonsberg, kabel, de standplaats van de veerboot.er komen winkels eethuis zwembad fitniss unieke visstekken met stoelen en tafels 50 stuk pinahutten luxe toerboten en nog veel meer ik ben president Venetiaan heel dankbaar en ook vakwerk van minister Ravenswaaij


  Maak melding
 4. Ik hoop dat coronie op de eerste plaats staat, ik ben niet afkomstig uit coronie,maar het is het distrikt dat zeer verwaarloos is door de overheid

  Akuba.


  Maak melding
 5. coronie hoeft niet verwaarloods te zijn..

  Als gemiddeld alle coronianen één uur per dag arbeidtt zou verrichten slechts één uur ,dan zou het district coronie als een paradijs uitzien..

  Aantrekkelijk voor alle suris en buitenlanders en een enorme toeloop aan toeristen..

  Maar ja,,hoe krijg je die coroniaaaaan aan het arbeidtt..

  Ze zijn zelfs te beroerd om opteschuiven als een cokosnoot naar beneden valt..

  God zij met ons….


  Maak melding
 6. Ik hoop dat de regering dat geld goed zal gebruiken.

  Ik ben gewoon benieuwd of er nog mensen zullen zijn die vinden dat Sur. steeds bedelt, terwijl het geld is die Ned. toen aan Sur. heeft beloofd waar men nu gebruikt maakt.

  Ik wens mijn Sur. volk heel veel kracht bij deze om alles goed te laten verlopen.

  Janny


  Maak melding
 7. !! 7!! Marcel jij weet echt niks, dat is jammer.
  Weet jij waarom grond in Coronie niet zo vruchtbaar meer is…nee noh.. laat men jouw goed informeren en kom terug met een reactie..domoor.

  !! 1 !! Mis-a-njan als jij verstandig ben verstop jij, je zelve in het bos…als het goed zit, kom jij daar vandaan, domoor dat jij bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES