Hervorming Surinaams zorgstelsel kwestie van tijd

5

PARAMARIBO, 22 jun – Het is een kwestie van tijd of het zorgstelsel zal compleet hervormd zijn. Dit zegt Clarisse Pawironadie, topfunctionaris op het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Binnen twee jaar moet het al zo ver zijn, als tenminste de voorbereidingen vlot verlopen. Niet alleen administratief staat veel te veranderen.

Sanering van het huidige bestand van zo’n dertigduizend cliënten blijft weliswaar een voornaam doel. Maar het beleid wordt meer en meer gericht op duurzaamheid. “We streven naar zoveel mogelijk effectieve armoedebestrijding”, zegt Pawironadie. Daarom wordt zoveel mogelijk afgestemd met maatschappelijke organisaties. Als cliënten geholpen worden, moet het effect nog lang nagalmen.

Er is dan ook steeds meer aandacht voor jongeren. De redenering is dat sociale voorzieningen eerder gezien moeten worden als middel om kwestbare groepen aan te sterken, zodat ze zich hogerop kunnen werken. “We willen daarom een meer gebalanceerd voorzieningenstelsel”, aldus Pawironadie. Uitgerekend is dat het jaarlijks ongeveer twintig miljoen dollar gaat kosten.


5 REACTIES

 1. Een kwestie van tijd.
  Maar over twee jaar moet het zo ver zijn.

  eh eh Geloof Hoop en Liefde.(G.H&L)
  Daar trap ik niet in.(vieze streek) en maar blijven roepen.


  Maak melding

 2. Socialezaken heeft nooit optimaal gefunctioneerd,toch wel voor een bepaalde groepen mensen het is zo ver gekomen dat mensen met bezittingen het geluk hebben gehad in bezit te zijn van een lantykaarta, dus de hele socialezaken moet gefuseerd worden,vriendjes politiek wordt zeer duidelijk daar bedreven.
  Gelijk heb je pakosie


  Maak melding

 3. Zoals de waard is, beste pakosi en akuba, zo vetrouwt hij zijn gasten. Na 2 jaar als ze zich niet aan hun woord hebben gehouden mag je moord en brand schreeuwen. Maar als ze het goed hebben gedaan moet je hen ook een compliment maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.