dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinamer investeert in kafverwerking voor energie

Surinamer investeert in kafverwerking voor energie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jun – Ondernemer Radjes Mahabier gaat twintig miljoen dollar investeren energieopwekking door kafverbranding. Met behulp van Duitse technologie zal een verwerkingsfaciliteit worden opgezet in het district Nickerie. Het moet een “veilige en milieuvriendelijke” activiteit worden die het door kafgruis geplaagde district moet gaan afhelpen van zijn energietekort.

Chronisch gebrek én overlast kunnen zo in één klap verholpen worden. Lang hoeft het niet te duren eer gestart kan worden. Alles is reeds in stelling gebracht. “Het gaat om geavanceerde technologie die zijn proeffase al heeft doorstaan”, zei Mahabier in het STVS-journaal. De uitstoot van CO2 zou zelfs onder de normen zijn van het Kyoto-protocol. Het is dus een kwestie van inhuren.

De rijstindustrie baart jaarlijks zo’n dertigduizend ton kaf. Hele woonwijken krijgen het gruis over zich heen gewaaid. Van overheidswege is totnogtoe weinig ondernomen, kennelijk om kool en geit te sparen. Energiebedrijf EBS gaat de kafenergie afnemen. Staatsolie levert sinds kort ook energie, die wordt opgewekt met eigen zware olie. Een andere ondernemer wil een kerncentrale opzetten in Para.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Als er niet meer gespoten en geen kunstmest word gebruikt, kan de omhulsel van de paddie of kaft kunnen dienen als zemel. Zemel is de beste voer voor alle dieren. Waarom dierenvoer importeren. Veel zon in Suriname, zonne energie is de goedkoopste.


  Maak melding
 2. Dat begrijp ik niet…waar haalt sjony boy, zijn centjes.
  Haast de hele regering zat in Tjiana…maar de slimmerik komt met verlopig 3 mi.US. terug soso pai-man.
  Wan tra man e speet 20 mi.US. gewoon. ai-boi.


  Maak melding
 3. vp zou het oplossen… toen hij de pers wilde afleiden van zijn schietende zoon.

  denk er goed over na ,investeerder… want straks killen ze die rijst sector… straks bouwen ze een meertje daar achter… en dan zit je daar met je particuliere investering.


  Maak melding
 4. Niet om het één of ander,maar het zijn DE hindoestanen die het LEF hebben grote risocoos te nemen..

  Rest van het volk staat er bij en kijkt ernaar.

  De regering bestaat niet in deze wanneer het op investeren komt,bahalve wanneer er gereist moet worden op kosten van het arbeidende volk..

  Ik ben benieuwd wat de reactie is van het corrupte bestuur..


  Maak melding
 5. Geachte heer Mahabier,

  Inderdaad is dit de richting die wij allen behoren op te gaan. Ik hoop dat dit navolging zal hebben binnen alle lagen in de samenleving; ‘Zelfstandig Ondernemerschap’.

  Wij van de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya, wensen u derhalve veel succes toe voor de toekomst van uw bedrijf, in de hoop dat vooral onze jongeren een voorbeeld aan zullen mogen nemen.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 6. Mahabier,

  Wat een domme reactie, is jouw zo genaamde hindoe geen Surinamer. Misschien voel je je ook geen Surinamer.

  Het is bekend dat hindostanen, javanen en chinezen die afkomstig zijn uit Suriname, zich zelf in Nederland niet als Surinamers zien.
  Ze komen liever uit Pakistan/India, Indonesie en China echter als het op profiteren van Suriname komt vind je hen in de eerste rij.

  Dit huichelachtige gedoe moeten jullie achterwege laten.


  Maak melding
 7. Afro,

  Waarom wil je niet ge-associeerd worden met afrika (ghana, togo, logo, rwanda, enzzzzzzz.)
  Nederlanders in suriname hebben toch ook affiniteit met het moederland.
  Wat hebben jullie gepresteerd in afrika?


  Maak melding
 8. Afro:
  tenminste wordt er door hindoestanen, javanen en chinezen e.a. geinvesteerd in suriname. Wat is jullie bijdrage??? Absoluut niets. Alles wordt door JULLIE opgevreten en vernietigd.Maar ondertussen wel uitkering vreten van nederland terwijl jullie op dat land schelden EN mooi weer spelen in Suriname.
  Nr.7 heeft groot gelijk toen Manglie SML wilde overnemen was het toch de regering die met allerlei drogredenen dat blokeerde,wel nu wordt het geveild en gaat hij het toch opkopen.
  By the way je bent SURINAMER als je de SURINAAMSE NATIONALITEIT bezit. Heb je dat niet dan ben je GEEN Surinamer, hooguit ben je dan iemand die is geboren in Sur. maar een andere Nationaliteit heeft. Een SURINAMER is geen aparte ras en zal dat ook nooit worden.
  Wat is er mis als een hindoestaan zich een hindoestaan noemt, een javaan zich een javaan, en een chinees zich een chinees?? Daar vind ik niets mis mee.Als je kijkt naar ras is een hindoestaan een hindoestaan ,een chinees een chinees etc. Qua nationaliteit hoeft dat niet zo te zijn, een hindoestaan kan een surinamer,nederlander of amerikaan zijn. Een neger noemt zich toch ook een neger. Kijk maar naar keti koti ze lopen allemaal met koto’s rond en beleven hun cultuur. Jullie roepen jezelf toch ook afro – . Wel dan als jullie het mogen doen dan doen wij dat ook. Wie daartegen protesteert heeft een dubbele agenda en is een hypocriet.
  Verder vind ik het plan van R.M.een heel goed idee, als het rond komt is Nickerie niet meer zo afhankelijk van de EBS.Misschien kan de energie levering doorgetrokken worden naar coronie en saramaca. Wie weet??? Time will tell.


  Maak melding
 9. Scheiden en onderscheiden op grond van ras, afkomst, religie is kwaadaardig. Maar… een beetje trots is geen kwalijke zaak. Zo heeft een iedere collectiviteit ook recht op trots. En voor de diverse groepen in mijn geliefd land Suriname geldt dat de ene ras zich meer kan beroepen op trots dan de andere.


  Maak melding
 10. Goed zo X-2! Je vrouw en jou kinderen zijn jou beste vrienden. Kan je je eigen vrouw en kinderen niet verzorgen dan ben je in deze wereld niks waard. Weer andere mannen spelen groot en sinterklaas bij vrienden en thuis geen eten voor de kinderen.


  Maak melding
 11. X-2 jij weet niks, moet men jouw vertellen wie en waar de meeste corruptelingen zich huizen.
  Jij weet niks, niet eens jouw eigen kastenstelsel systeem.
  Smoel dicht a.u.b. jij loopt te slapen…jij kan het best meer stommelingen gaan omkopen voor meer en meer bezit. zo werk jij harder stommeling.

  P.S. reageer voortaan niet op Afro die man doet zich voor als afro om haat en wraak te zaaien. Let voortaan op.(stommeling)


  Maak melding
 12. X-2

  Dat heb je goed verwoord,de Allochtonen van Surinaamse afkomst hebben het idee dat ze heel wat in de pap te brokkelen hebben als het over het wel en wee van Suriname gaat.Het zijn idd de profiteurs van Nederland die de grootste muil hebben,meestal zijn het de negers die alles wat een andere bevolkingsgroep in Suriname wil aanpakken de grond in boren,zelfs kunnen en willen ze niets doen om Suriname uit het slop te halen.Ja als de Hind.,Chin.,Turk,Nederlanders(bakra`s),of de javanen hard werken aan de opbouw van Suriname,komen ze om te profiteren.Als ze op vakantie zijn in Suriname zou je denken dat ze hahahhaahha a lot of eurie`s hebben ,observeer ze ff dan zal het je opvallen dat ze geen cent te makken hebben.

  Mahabier,doe je ding,ik hoop dat je dit tot stand kan brengen,hebben ze in Nickerie iets om naar uit te kijken,hoop doet leven.

  Blakamang lesie,en ding eh tang lesie.


  Maak melding
 13. Beste Krabada,
  Ik heb heel hard moeten lachen om je reactie nr. 14.
  Uit die reactie heb ik moeten concluderen dat je absoluut geen weerwoord kan leveren en je dus beperkt tot ongefundeerde kritiek.Ik heb medelijden met je, aangezien uit die reactie blijkt dat je het verstand van een krabita bezit.
  Slaap lekker!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES