Home Nieuws uit Nederland Gianni Zuiverloon schiet jong-Oranje naar finale

Gianni Zuiverloon schiet jong-Oranje naar finale

11

Jong Oranje plaatste zich gisteravond voor de finale van het EK-jeugd, na drie uur voetbal tegen Engeland. Ook dit keer was er een hoofdrol voor de Surinaamse jongens in het team van Foppe de Haan. In de slotminuut tekende Maceo Rigters voor het mooiste doelpunt van het toernooi.

De spits van NAC scoorde met een spectaculaire omhaal, nadat Ryan Donk een voorzet voor het doel had gekopt: 1-1. In de noodzakelijke verlenging werd niet gescoord, zodat een finaleplaats vanaf de strafschopstip bereikt moest worden. Na tientallen strafschoppen wist titelverdediger Jong Oranje de finale te bereiken. Uiteindelijk was het Gianni Zuiverloon die de beslissende penalty (13-12) binnenschoot.

Maceo Rigters werd voor de tweede keer dit toernooi verkozen tot beste speler van de wedstrijd. Hij kreeg daarvoor opnieuw een grote beker. „Deze geef ik dan maar aan mijn moeder”, zei de aanvaller van NAC Breda tegen De Telegraaf.

11 REACTIES

 1. Prik
  Als hij volgend jaar met de surprofs in suriname gaat tournooien en maakt het enige doelpunt in de finale tegen het surinaams elftal dan wordt hij door de surinamers als surned uitgefloten. Als hij volgend jaar een strafschop mist in de halve finale tegen duitsland waardoor nederland wordt uitgeschakeld op het EK dan wordt hij door de nederlanders als allochtoon veracht. De inwoners van suriname en nederland hebben wat dat aangaat dezelfde mentaliteit.
 2. Pinto
  Dit is de zoveelste bevestiging dat wij Surinamers tot grote- en grootse dingen in staat zijn. Het grote probleem is dat de mensen, die geroepen worden om ons te leiden blijkbaar nog nooit hebben gehoord van de uitddrukkingen: "met vereende krachten; all hands on deck". Ze huiveren of weten niet hoe alle Suri's in te zetten tot heil van dit land. Bigi fasi nanga DONG e kiri oenoe en het paard Suriname sterft, terwijl het gras NIET groeit.
 3. Eric
  De jongens met een Surinaamse achter grond zijn mentaal gehard.Het ziet er goed uit ongeacht 't resultaat zaterdag aanstaande.
 4. M.Mahabier
  van de 11 spelers zijn er 9 surinaams ofzo... goed bezig!! Leuk om te zien dat de Blanke hollanderes toch nog achter de surinaamse spelers staan.
 5. NATIONALIS
  Goeie opmerking nmr 9, mee eens... maar mooier is als we een eigen volwaardige surinaams elftal hebben waar wij achter kunnen staan want deze huidige situatie bij jong oranje zal niet eeuwig zijn... dus dan moeten we ook niet achteraf ouwehoeren.
 6. Torie Sjorie.
  Jogu.. ai-boi.. if din boi, ai.. bin abie dobru natsio. Nanga koluku..mi-boi..wereldkampioen. Ba Vi. if ju dinkie, nanga joe fara, sit kon. Dobrubuku.
 7. Oprecht
  Begrijpen jullie waarom Foppe de Haan nooit coach gaat worden van de senioren van Oranje? ;)
 8. ruud
  hoi onze jongens doen het uitstekend. ik hoop dat ze de finale winnen.goedzo foppe jij bent een man van daden. johan en marco kunnen heelwat van jouw leren. vooral die johan.Hij heeft altijd commentaar maar hij hoeft het niet te doen. ruud,
 9. Allochtoon(surned)
  Front is frontaal tegen ons. Front wil geen dubbel paspoort. Front moet in mijn ogen snel weg voor het voor ons te laat is. Front gaat er vanuit wij zijn al verkocht en mogen alleen als buitenlander terug. Front wil net als de meester(jij weet wel)uitbuiten.(zie snoepreisjes, ambassade posten, benoemingen nog erger alleen eigen mensen: land en volk mag zich met poep vermaken.) Front weet niks van deze wereld, echt niks nooit gehoord van een Torku of Mokro enz. met dobru natsio. Front zit daar voor buitenland beleid.