woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameOAS wil waarnemer in Suriname voor strafproces

OAS wil waarnemer in Suriname voor strafproces

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 jun – De Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, is bereid een waarnemer te sturen voor het bijwonen van het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt Albert Ramdin, assistent-secretaris-generaal van de OAS. Het besluit is onlangs genomen na een verzoek van de Surinaamse regering.

Enkele details moeten nog worden uitgewerkt. “We hebben positief gereageerd, maar voor ons is belangrijk te weten wanneer het proces precies begint, zodat we kunnen plannen wanneer af te reizen en we ook de financiën kunnen zoeken ”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Aanwezigheid van de OAS wordt vooral op reis gesteld vanwege de ervaring met democratiseringsprocessen.

Ook op het gebied van mensenrechten is er veel kennis in huis. Overigens zal een strikt neutrale positie worden ingenomen. Er zal slechts worden waargenomen en verslag worden gedaan. “Het gaat meer om de hele sfeer om het proces heen”, aldus Ramdin. Het Hof van Justitie heeft onlangs besloten dat ex-legerleider Desi Bouterse en andere verdachten vervolgd mogen worden. Het proces begint waarschijnlijk op zijn vroegst in oktober.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

13 REACTIES
 1. Laat het recht voor elke Surinamer zegevieren. Alleen dan is er sprake en zal er sprake zijn van een DEMOCRATISCHE RECHTSTAAT. Moiwanna en Pokigron alsook de nabestaande wordt hiermee recht gedaan. Sinds de gebeurtenissen in genoemde plaatsen is er, naar mijn mening, een smet op een dag als 1 juli. Zij (Marrons) hebben immers gestreden en hun leven gegeven voor een vrij Suriname!!!


  Maak melding
 2. Begin met het proces zodat alles achter de rug is en de lastpak van de Surinaamse samenleving boutje tot levenslang veroordeeld wordt…


  Maak melding
 3. als suriname deze (mensen) ik wil ze niet eens mensen noemen maar ja niet voor het gerecht sleep zal het een heel verkeerde signaal naar de hele surinaamse gemeenschap zijn , dat iedereen mag doden zonder of moorden wie die wil en waneer hij zij de macht wil behouden , dus ik zeg de hele wereld mag komen kijken ,


  Maak melding
 4. Opgelet: elke keer komt er een bericht van niet officiele zijde en daarin verwerkt de datum wanneer het proces zal starten..en steeds wordt de datum opgeschoven (juli naar aug en nu naar oktober en straks .., ook een manier om het proces te stagneren en onkunde en vrees om het ooit te starten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES