zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijBloeiende thuiszorg in Suriname wordt gereguleerd

Bloeiende thuiszorg in Suriname wordt gereguleerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 jun – De thuiszorg zal worden gereguleerd om de snelle groei van dit moment in goede banen te leiden. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Als aanloop wordt een visiedocument voorbereid in overleg met belanghebbende groepen.

In het document worden zowel informatie van particulieren als beleidsuitgangspunten verwerkt. “Met dit document zal een Strategisch Plan voor de Thuiszorg in Suriname worden geformuleerd. Het plan wordt vervolgens de basis voor de nieuwe wet op de thuiszorg”, zegt Sozavo-functionaris Hedy Heymans tegenover de Ware Tijd. Het aantal organisaties die thuiszorg verlenen wordt geschat op ongeveer twintig.

Slechts vijf staan officieel geregistreerd. Toetsing van de dienstverlening vindt momenteel plaats op grond van kwaliteitseisen die het ministerie heeft vastgesteld. “Het is onze taak de mensen die thuiszorg behoeven te beschermen en erop toe te zien dat er kwaliteitszorg geleverd wordt”, aldus Heymans. Met wetgeving kan de controle worden getild naar een hoger niveau.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Wij juichen dit initiatief vanuit Sozavo van harte toe.
  De ontwikkelingen binnen de thuiszorg, de vele aanbieders en de toenemende vraag naar thuiszorg dwingen ons allen de Thuiszorg te reguleren en van een kwaliteitsstempel te voorzien.
  In eerste instantie voor de klant (bescherming en kwaliteistgarantie) maar ook voor alle andere parijen die bij de zorg betrokken zijn. Thuiszorg dient als onderdeel in de keten van zorgverlening (ziekenhuizen, artsen, verpleeg- en verzorginstellingen, etc) een constante, vaste en gewaardeerde positie verwerven. Dit is noodzakeljk voor kwaliteit van de zorg maar ook de beheersbaarheid van kosten wanneer thuis verzorgen (veel) goedkoper blijkt dan verblijf in bijvoorbeeld een Ziekenhuis.
  Op deze manier is Thuiszorg een essentieel onderdeel. Zie ook de recente problematiek ten aanzien van stijgende kosten van zorgverlening en het feit dat zowel overheid verzekeringsmaatschappijen ook urgentie ervaren om zogenaamde ‘zorgkosten beheersbaar’ te houden.
  Vanuit de invalshoek van Quality Care NV hebben alle acties uiteindelijk een duidelijke missie die aansluit op onze bedrijfsvisie: “Kwalitatief Hoogwaardige Thuiszorg”.
  Sozavo: Veel succes!

  Quality Care NV (geregistreerd bij de KKF, zie ook onze website http://www.qualitycare-suriname.com )


  Maak melding

 2. gefeliciteerd met ienitiatief .ben trots op suriname.dat het eindelijk zover is met het zorg. ben van plan ook naar su te komen om mn bijdrage te leveren. werk al sinds 1973 in ned in de zorg zou graag mn eigen surinamers ook willen verzogen met respect dus zorg met respect.wens jullie allen sterkte toe . en tot ziens. hartelijke groeten van sabita hiera uit den haag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES