dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandVerhagen blij met proces moorden in Suriname

Verhagen blij met proces moorden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is blij dat het proces tegen de verdachten van de moorden in december 1982 kan beginnen. „Ik heb steeds gezegd dat het recht zijn beloop moet hebben en dat de schuldigen voor het gerecht moeten komen.

Dat zei de bewindsman tegen De Telegraaf in een reactie op het besluit van het Hof van Justitie in Paramaribo, waardoor de laatste juridische obstakels voor vervolging zijn weggenomen.

Verhagen wees erop dat de rechtsgang ook goed is voor de verwerking van het eigen verleden. Suriname kan deze bladzijde in zijn geschiedenis dan eindelijk omslaan, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Wat was uw inzet in miljoenen(miljarden)Euro’s.
  Wie heeft wie betaald(omgekocht)worden wij morgen rijker…komt er dikker brood op de plank..zo blij dat al onze problemen begrip- vol opgelost worden.

  Mi no dinkie felicitatie no man… bedankt.

  Straks gratis kogels ipv bonen…no tan pi joe di.


  Maak melding
 2. ik heb gisteren met verbasing zitten luisteren naar sky radio suriname , naar de bakana torie soms vraag ik mij af of die station in dienst is van bouterse , meneer limburg vind dat verhagen niet mag reageren of blij mag zijn met het proces tegen de moordenaars , limburg vergeet een ding dat het zelfde wat hij nu doet zijn mening geven over deze regering en keihard doet hij dat, het allemaal mag , maar dat zijn colega in de jaren tachtig hun radio station in puin zijn geschoten meneer limburg is geen neutrale jounalist waarom is hij niet zo keihard tegen bouterse met vragen stellen over de tij van de militairen want 8december is niet alleen de moorden maar er nog heel veel gebeurt onder het bewind van bouterse, en ik vind als jounalist jij niet de schijn mag hebben dat jij twee goden aan het diennen ben,nogmaals iedereen is vrij om zijn mening te geven over deze straf procesvoor of tegen , maar wat mij dwars zit zijn de argumenten van de tegen standers van deze proces alsof ze in andere wereld leven , dan komt de slavernij erbij irak komt erbij redie musu en de grooste boosdoener is nederland amerika, maar de gene die dit alles op zij geweten is die blijft zand in die domme massa hun ogen stroien , slapen jullie lekker hoor


  Maak melding
 3. Blij met wat:?? door die ouwe jongens ooit met een kluifje van 3.5 miljard..het bos in te sturen.

  Nog erbij toendertijd 3.miljard voor een gemeente in ned. van +/- 20-30 duizend in woners..per jaar.(3.milja p/j)

  Voor Su. 350.000 inw. let op 3.5 milja. voor 10.jaar.
  libi mi nanga law.

  En nu vragen anderen op te sluiten.
  Gaat goed met je: doe meer voor de Surned hier wij vertonen geen mokro gedrag…alstublieft.


  Maak melding
 4. nr.2 Du jij moet niet luisteren jij moet je kop gebruiken en je oren dicht doen.

  Is Su. onafhankelijk of is het bij jouw anders.
  Laat zij in Su. de boel zelf oplossen, idioten als jij hebben zij zeker niet nodig…of wil jij je laten gebruiken als jaren ’80.
  Ik krijg het gevoel dat jij even slim bent als Brunsy.


  Maak melding
 5. Ik vind het gewoon een lul verhaal van Du,er is heel veel gebeurd in die tijd van bouterse ja maar in welke regerings tijd gebeurd er niks,die dingen die nu gebeuren onder deze regering is niet erg zeker omdat ze alles netjes en gedekt doet,hoeveel mensen hebben al zelfmoord gepleegd van de gevolgen van het beleid van vene en de zijne ,straten en huizen onderwater en vene laat zijn gezicht niet eens zien,alleen in para,zijn collega,s roven ons belasting geld van alle kanten en hij kijkt gewoon de andere kant op.
  dus meneer of mevrouw du,ik denk dat meneer Limburg ons gewoon wat wijs wil maken,wees dankbaar dat er nog surinamers zijn die nog wat willen zeggen en niet alles kladeloos accepteren.

  Sweath


  Maak melding
 6. Ziet poster ‘du’ niet in dat Verhagen al twee heren dient: baas buSSh én de mammon?!

  Bij uitstek deze hollanse mini-ster moet zeker zijn mond dichthouden als het over interne Surinaamse aangelegenheden gaat!

  Het was immers zijn partij, het CDA, die er destijds verantwoordelijk voor was dat een groot deel van de ‘herstelbetaling’ terugvloeide naar de ‘donor’ aan de Noordzee, en de die de zogenaamde ‘bevrijdingsraad – een clubje van naar Nederland uitgeweken, rijke owru su politici met wezenlijke handelsbelangen in Suriname – de gelegenheid boodt vanuit bakra-kondre een huurlingenleger te organiseren, die verantwoordelijk is voor meer dan zevenhonderd doden in Suriname. En dat met steun van de ZZG.

  Ik ben blij dat o.a. Cliff Limburg het zand uit de ogen van de Surinaamse Surinamers wast. Mede daardoor zijn bij vele mensen in Sranan de schellen van de ogen gevallen en is de NDP de grootste politieke partij in dat land.

  Tidé, tamara, wi stré go moro fara!


  Maak melding
 7. Over het strafproces maak ik mijn niet druk,
  maar meneer Verhagen moet geen commentaar geven met deze binnenlandse aangelegenheid. Ik zie niemand schrijven over de tijdbom waar landgenoten in Suriname op leven. Mijn mening is dat dit al 25 jaar geleden had moeten gebeuren en nu rest het niet anders dan amnestie voor de militairen en een fikse schadevergoeding voor de nabestaanden. God staat ons bij!!!

  Soekhlall


  Maak melding
 8. Laat Verhagen zich bezighouden met de puinhoop in zijn eigen land
  Wanneer gaat dit land het leren zich niet te bemoeien met Suriname Hoe lang willen ze het nog voor het zeggen hebben

  Verhagen ga eerst wat doen aan de opkomende groep van extremisten in je eigen land en houd verder toch je kop dicht Alleen maar geilen op het proces van Bouterse Suriname bestaat uit veel meer dan meneer Bouterse alleen

  Als je zonodig wil bemoeien doe iets voor de kansarme oudjes en kinderen in Suriname Dan doe je iets goeds Al 25 jaar lult Nederland over een Bouterse alsof het een Godheid moet zijn Gedonder!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. surinamers moeten hun verstand gebruiken en niet aan verhagen luisteren bij het onafhankelijk heid hebben ze ook geen refrendum gehouden en nu is hij blij wie heeft bouta gemaakt wie heef bronswijk gemaakt? als je naar zieken huis kijkt en de creminaliteit dan heeft deze regering geen geld en tijd want de december moord is erg belangerijk voor hun in plaats van 16 kunnen 1600 doodgaan regering venetiaan is liever twee legedoppen dan een halfe ei


  Maak melding
 10. Laat deze witte beest maar zijn kop dicht houden…. Die beesten vermoorden arme mensen in andere landen om hun economie te redden.. Deze beesten zijn nog erger dan Bouta… Wanneer wordt een strafproces ingezet tegen Nederland voor de moord op de arme Afganen,irakezen…etc… Daar gaan er zoveel kinderen dood alsgevolg van het geweld van minister Verhagen…Kinderen worden op wrede manier verkracht door de nederlandse soldaten..

  Bouta heeft het land gezuiverd van de boeven die op de tonen van Nederland winti dansie gingen dansen en het land gingen plunderen…Brunsie hebben ze flink gesteund in die tijd… Heeft bouta die f…ck…g land kapot gemaakt of is het Arron ,samen met Lachmon ,Vene,Sardjoe en Brunsie ?

  Bouta heeft tenminste productie bedrijven geprobeerd om neer te zetten om de lokale productie sector te ondersteunen… Wat heeft Vene gedaan? Wat heeft Brunsie gedaan…. alle banken leeg plunderen,vrouwen verkrachten,kinderen verkrachten etc… Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat Bouta kinderen heeft verkracht tijdens zijn bewind…

  Is terecht dat hij gearresteerd moeten worden. Maar moet Brunsie dan op vrije voeten lopen….?

  ik kan me bestwel voor stellen dat Brunsie niet gearresteerd mag worden omdat hij samen met de nederlanders ervan houden om arme mensen en kinderen te verkrachten…

  Dus soortgenoten beschermen soortgenoten….
  Wanneer wordt de strafzaak van Gilds op gang gebracht?….Verheugt deze apenlul zich niet om deze zaak ook te laten onderzoeken…

  Maar nee,…dat gaat hij niet doen anders moet Nederland op een legale manier drugs kopen van Colombia om de verslaafden in Nederland op te boosteren en ja die imago van het land zal eronder leiden dus…. liever niet…

  een ander kapot maken kunnen ze heek goed doen om daaruit voordelen te halen…

  allemaal witte bokito’s….


  Maak melding
 11. Iedereen heeft gelijk, behalve Verhage dan zelf.
  Is het soms, “door het jouwe te bespreken, verberg ik het mijne”?

  Nu kunnen wij gselecteerd of niet deze quasi verdachten berechten.

  Hoe staat het met al die wanddaden, begaan door de voorvaderen van Verhage, waarvan wij anno 2007 nog de wrange vruchten plukken.

  Het Suriname van vandaag is het absolute produkt van hun handelen naar het model van Zuid-Afrika.

  Wat voor behandeling is de nakomelingen van slaven en kontraktarbeiders beschoren als zij het in hun hoofd halen om met een Surinaamspaspoort al het geroofde achterna te gaan voor lotsverbetering?

  Hoe staat het met al die moedwillig vermoorden en verminkten, enkel om het feit dat zij niet in het gareel van de kolonisator wilden lopen?

  Door het jouwe te bespreken, verberg ik het mijne!


  Maak melding
 12. Ik hoop dat deze rechtzaak(december moorden)
  de weg zal openen naar de andere zaken die nog onderzocht en eventueel door de rechter
  behandeld moeten worden.
  Dus,fasten your seatbelt ! this is only the beginning.


  Maak melding
 13. Wie kan mij iets positief noemen dat het bewind Bouterse gebracht heeft???
  Ik kan er op geen één komen.

  Wat voor negatiefs heeft Bouterse ons wel gebracht?
  1. Drugshandel.
  2. Binnenlandse oorlog tegen onze eigen broeders, waarbij dorpen met onschuldige kinderen en ouderen met de grond werden gemaakt.
  3. Het vermoorden van ontschuldige ongewapende zonen van het land.(8 december)
  4. Vrees onder de bevolking.Denk aan de avondklok,…volksmilitie ( die je verraden als je iets tegen het bewind Bouterse had of zei)
  5. Afnemen van onze vrijheid ( vrijheid van spreken, persvrijheid )
  6. Schaarste van allerlei producten, medicijnen, onderdelen
  7. Geisoleerd van de wereld.
  8. Onderlinge wantrouwen,haat onder bevolking en verhardheid ( Surinamers stonden vroeger bekend als gastvrije mensen, maar zijn nu verhard geworden)
  9. Ontwrichting van de samenleving,….(tijdens de binnenlandse oorlog werden onze indiaanse broeders ingezet, om tegen onze bosland creoolse broeders te vechten) Grote groepen mensen waren genoodzaakt naar de stad te vluchtten.
  10. Armoede ( import stop)
  11. Export van onze goederen werden geboykot.


  Maak melding
 14. Geachte redactie,

  Buitenlandse politiek, is niet altijd door iedereen goed te volgen, omdat het geen eenvoudige materie is.

  Bob Woodward, een Amerikaanse onderzoeksjournalist schreef zijn boek genaamd ‘DEKMANTEL’, waarin hij probeerde de gemeenschap te informeren omtrent ‘internationale politiek’ en hoe smerig onze hedendaagse wereldleiders ermee omgaan, waardoor het voor de gewone man van de straat, de zogenaamde Derde-Wereldlanden, zelfs voor intellectuelen, niet goed meer goed te volgen is.

  De Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld, willen hun macht in het Midden-oosten consolideren, dit vanwege hun bondgenootschap met Israel, de grootste vijand van de Arabische landen in het Midden-oosten en vooral ook vanwege de grote olierijkdommen in de omringende landen aldaar, die van groot belang zijn voor de van ‘olie afhankelijke’ Amerikaanse economie.

  De toenmalige leider Sadam Hoessein van Irak, een “maatje” van de Amerikanen en het Westen, begon zich steeds meer opstandig te gedragen, waardoor hij een bedreiging begon te vormen voor zowel de Westerse als Amerikaanse belangen. Vooral bondgenoot Israel zou in het nauw gebracht kunnen worden en tevens ook de olievoorraden in bijvoorbeeld Saoedi-Arabië en Koeweit, ook bondgenoten van Amerika.

  Dus krijgt Sadam Hoessein als “maatje” van de Amerikanen, de toestemming om zogenaamd zijn macht in het midden-oosten nog meer te vergroten, door beslag te leggen op de olie-rijkdommen van Koeweit. Hij mag zogenaamd Koeweit binnen vallen met Amrikaanse toestemming.

  Maar wat Sadam, die ook over enorme rijkdommen beschikte, niet door had – en dit is wat men ‘Internationale Politiek’ noemt – was dat hij geen betrouwbare bondgenoot van Amerika en het Westen meer was, vanwege zijn onberekenende en gewijzigde houding en dat hij daarom dus spoedig het veld moest ruimen. En in die onwetendheid, viel hij het olierijke Koeweit binnen.

  Aan het einde van de rit, kwam de olie van Irak zelf, Koeweit en Saoedi-Arabië onder controle van Amerika en het Westen, met ruggesteun van de weer veilig geworden Israel. Sadam Hoessein werd door zijn eigen inwoners ondertoeziendoog van zijn voormalige Westerse vrienden, d.m.v. een zogenaamd ‘strafproces’ in Irak opgehangen.

  ‘Goed of Slecht’ heeft in de Internationale Politiek, een totaal andere betekenis dan wanneer wij als gewone mensen het erover hebben. Je bent ‘Goed of Slecht’, afhankelijk van het belang die je dient.

  Het moment dat Desi Bouterse in 1980 met toestemming van Nederland in de Republiek Suriname een staatsgreep pleegt, is hij voor Nederland ‘goed’ bevonden.

  Vervolgens krijgt hij tijdens de regering onder President Chin-a Sen ook nog 500.000.000 miljoen Nederlandse gulden er bij, om de macht te consolideren. Volgens het Nederlands Koninkrijk zou daardoor het Nederlandsbelang gegarandeerd worden.

  Desi Bouterse echter, onderdruk gezet door de interne politieke verhoudingen en de invloedrijke landen in de regio w.o. Brazilië en Cuba, geeft op dat moment eerder de voorkeur aan het verdedigen van het Nationaal Surinaams belang.

  Den haag echter wordt ongeduldig en woedend tegelijk. Desi Bouterse is slecht, en moet nu volgens Nederland van het politieke toneel verdwijnen. Desi Bouterse, nu leider van de Surinaamse Revolutie, weigert dat:

  ‘DE REPUBLIEK SURINAME IS EEN ONAFHANKELIJK LAND EN GEEN KOLONIE MEER VAN NEDERLAND’.

  En het is als gevolg van deze verhouding dat wij momenteel; ‘Irakese toestanden’ in de Republiek Suriname dreigen mee te maken.

  Lees het boek genaamd; ‘DEKMANTEL’ van de Amerikaanse onderzoeksjournalist; BOB WOODWARD.


  Maak melding
 15. John,

  Dat heb je heel mooi opgesomd !!
  Alleen maar ellende heeft die Bouterse en allen om hem heen gebracht. Mensen zouden het tijdperk dat Bouterse de macht had moeten vergelijken met wat er nu is. Geef toe alleen maar vooruitgang. In elk geval geen rijen voor het verkrijgen van eerste levensbehoeften.


  Maak melding
 16. Ik vind het een k*t verhaal!! Van de week las ik dat ze de Hells Angels die waarschijnlijk een paar man hebben afgemaakt laten vrij laten lopen in Nederland. Naar mijn idee is het dezelfde situatie alleen in de land van de minister zelf.

  Wat heeft die man met Suriname te maken laat ie zich bezig houden met Nederland.

  Zo denk ik er tenminste over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES