dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname raakt imago drugstoevoer langzaam kwijt

Suriname raakt imago drugstoevoer langzaam kwijt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jun – Suriname raakt langzaam maar zeker het imago kwijt van drugsdoorvoerland. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het drugsbestrijdingsbeleid van de de afgelopen jaren heeft duidelijk een zware wissel getrokken op de bewegingsruimte van drugshandelaren. Internationaal valt het al goed af te lezen.

In rapportages van de Verenigde Naties wordt Suriname al niet meer genoemd als doorvoerland. Ook vanuit Washington komen er steeds meer complimenten. “We zijn er nog niet, maar het is goed dat die observaties gemaakt worden”, zegt Santokhi. De inzet is er ook naar geweest de afgelopen jaren. Niets is aan het toeval overgelaten en menige drugsbende bestaat niet meer.

De nog actieve drugscriminelen komen vroeg of laat ook aan de beurt. “Mensen gaan schreeuwen, want ze gaan de pijn voelen, maar we gaan door. We hebben enkele maanden terug weer een drugsbaron uitgeschakeld en binnenkort wordt hij uitgeleverd aan het buitenland”, aldus Santokhi. De laatste troef in de anti-drugsstrijd is het JAP-team dat de doorvoer op de Johan Adolf Pengelluchthaven gaat stremmen. Het team is getraind door experts van de Koninklijke Marechaussee en de douane van Schiphol.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Vergeet de zeehavens en grensgebieden niet bij de drugsaanpak. De druggsbaronnen weten allang dat de JAP luchthaven voor hen een risicogebied is en ze zullen hun smokkelrouters wis en waarachtig verplaatsen naar plekken waar de controle nog zwak is en of helemaal afwezig. Daarom vraag ik aandacht voor de havens van Paramaribo, Nickerie, Paranam en de grensgebieden Maeowijne, Corantijn en de kuststrook. De minister heeft nog vers in zijn geheuggen de ontmanteling van een omvangrijke internationale drugsbende die gebruik maakte van modderbanken als landingsplaats van drugsvliegtuigen.


  Maak melding
 2. USA pakt 30 miljard US. bij twee drugs bazen weg…geeft Su…300.000 duizend US.
  En zie domoor heeft klusje geklaard.

  Ik zou zeggen die mannen hebben 30 miljard…ik moet 10 miljard om de klus voor jouw te klaren.

  Maar nee papa DOMBO.
  Wat weet jij van de wereld anno 2007. IDIOOT.

  ipv behoorlijk te vangen voor Su. laat jij je omkopen(kluifje) voor eigen genot en domoren lopen achter je aan.
  Ga geld voor Su. vangen en laat de burgers niet geboeld worden.


  Maak melding
 3. gelukkig, iedereen weet dat miemand een land drugs vrij kan maken dus de opmerking van zee en luicht slaat nergens op , dat deze regering niet samen werkt met de drugs mafia is al een voordeel, dat kon je niet zeggen toen de militairen aan het bewind waren zie boereveen en zijn baas die veroordeeld voor drugs smokkel,deze regering doet er alles aan om dat tegen te gaan met de middelen die ze beschikken dus schouder klop voor santokhi en zijn mannen, sommige surinamers hebben een ding waar ik een hekel aan heb iemand die boel heeft kapot geschoten mensen heeft vermoord of laten vermoorden jou land op de kaart gezet als drugs land, een ware schrik bewind , voor die mensen hebben jullie wel waardering .


  Maak melding
 4. Ja ze pakken zogenaamd die drugssmokkelaars op. Ik heb persoonlijk gezien dat gasten als gilds nooit onderzocht worden als ze naar het buitenland gaan.


  Maak melding
 5. Nogmaals mijn complimenten aan dhr Santokhi .
  De juiste man op de juiste plaats .Vol vertrouwen gaat Suriname een goede toekomst tegemoet , en is het land een groot voorbeeld voor de regio .
  Viva


  Maak melding
 6. Ik zou van harte blij zijn als wij successievelijk van die troep af zouden komen, schijn bedriegt!

  In een land met zoveel armoede en zeer selectieve invulling van vacatures moet u mij komen vertellen hoe wij overnight drugvrij zullen zijn. Met daaraan gekoppeld die vrijbriefwet om maar op los te mogen knallen. We moeten gewoon stoppen met dat hokjes denken, dan komt Suriname wel goed.
  Zien is geloven.


  Maak melding
 7. “Meneer Chandrikapersad Santokhi”.’Blijf met beide benen op de grond staan,velen zien in u de nieuwe sterke man van Suriname”.’Dit maak ik op in een ander rubriek.


  Maak melding
 8. laat mij een ding zeggen ik ben een man van de lagere school maar ik lees veel ik ontwikel mijn zelf door te lezen informatife progama kijken actualiteiten noem maar op . maar soms lees ik reaktie hier dan vraag mij zelf waar haal die het nou weeer vandaan , een aantal voorbeelden vergelijk nooit suriname met amerika of holland alls het over drugs gaat wij hebben een kleine bevolking ,toen ik nog daar woonde hoorde je over wiet maar nu gebruikt een te grote deel van de bevolking hard drugs coke met de aantal mensen die er wonen is het teveel laten we dat nou eens een keer onder ogen zien , en nu komt het het is naar de coup gekomen dat coke een te grote overhand heeft genomem in suriname , omdat de leider van een land zich openlijk mee bemoeide praat daar over dan iedere keer een ander land als schuldige aan te wijsen .


  Maak melding
 9. Een minister van justitie moet zo zijn als deze koelie.Jammer dat marijke jwalapersad, niet de wetten mag uitvoeren die in haar hoofd zuisen.Ik ben blij voor Surname.En en haar naam, want dit werdt te gek voor een klein republiek.Ik hoop dat de minister in zijn ambts periode Alle groote huizen en investeringen grondig zal laten na trekken hoe die boys aan het geld zijn gekomen?Ook de Turken.Als zij via Nederland naar Suriname zijn gegaan.Niet dat ik jaloers ben maar de armen in het land hebben een vreselijke tol moeten betalen betreft:Leven standard.Ik denk dat nu echt naar de vermogens van mensen en verdiende kapitaal plus, lonen bekeken gaat worden.Of er ook belasting over vermogens is afgedragen.Shaam Sardjoe heeft de leiding in de belasting herzieningen wat ik heb vernomen? Naar Nederlandse model.Prima een land moet op deze manier kunnen handelen.Om te blijven draaien.Nu zullen we zien? Of tjoekoe gaat werken.Ik denk van niet? Nogmaals meneer Santhokhi je bent een echte man voor deze post.En wens Suriname een goede samenwerking met de USA/Ned.Toe.


  Maak melding
 10. nr.13. Afro nogmaals jij kan geen Afritiky zijn maar een of ander boeler.

  Als jij geen info hebt, laat die klauwen van je van ’t toetsenbord af.
  Idioten als jouw heeft men echt niet nodig omdat jij een brulaap ben als Santakie.

  Wie bevorderd hier goedkoop arbied.
  Laat de wereld betalen voor de hen zelfs veroorzaakte problemen.
  Wat wist Su. van drugs af.

  Domoor dat jij bent!


  Maak melding
 11. Zo moeten ze doorgaan, Suriname heeft niks aan die drugs dingens, ze hebben meer aan de betere naam zodat ze flink van alles zoals groente,fruit,grondstoffen enz kunnen exporteren en er daar door genoeg verdiend omdat weer in het land te steken voor bv betere riolering, waterafvoersystemen, verlichting en ga zo maar door.

  Aan dingens die iedereen belang heeft in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES