Surinaamse parlementariër bedankt voor reisje

10

PARAMARIBO, 16 jun – Parlementariër Jiwan Sital heeft bedankt voor een werkbezoek aan Duitsland. Deelname aan de Surinaamse delegatie naar een bijeenkomst van de EU en de ACP-groep van ex-kolonies hoeft niet zo erg, vindt de leider van de oppositionele A-1. In elk geval deugen de omstandigheden niet.

De delegatie zou onverantwoord groot zijn. Sital is vaste vertegenwoordiger van de oppositie in delegaties naar EU-ACP bijeenkomsten. Voor de coalitie is dat Otmar Rodgers. Voor Duitsland staan behalve beide heren, ook geboekt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en coalitieparlementarër Mahinder Rathipal. Sital zegt tegenover de Ware Tijd oor te hebben voor de kritiek op reisjes.

Die worden ervaren als geldverslindend. Er is ook een politieke reden voor terugtrekking uit de delegatie. Sital heeft een interpellatievoorstel ingediend over het gronduitgiftebeleid. “Als ze straks het voorstel op de agenda plaatsen en ik er niet ben als indiener, wil dat zeggen dat mijn verstel niet behandeld wordt.” Overigens is de kans klein dat het parlement bijeenkomt, daar de coalitie zonder de vertrekkende groep moeilijk quorum zal halen.

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. He he , EINDELIJK iemand die principieel is in Suriname!!
  Komt het dan toch nog goed (ooit eens)?

  NOPE, want daarvoor is deze mijnheer gewoon in de minderheid!!

 2. Wat gaat de sapakara Somo doen in Duitsland… Hij kan nieteens Nederlans praten en dan gaat hij naar Duitsland… Verstaat hij wel duits? of neemt hij een delegatie jappies mee om voor hem te vertalen..Vene is gewoon blind geworden… hij kan niet meer zien met zijn 16 mm dikke bril.

  Gaat hij geld halen uit Duitsland?

  en Ja Sital heeft gelijk…het land kan het geld beter besteden om de straten aan te pakken… Rodgers moet zich liever bezig houden met het Nederlands woordenboek Koenen… Ik snap niet waarom hij de parlements voorzitter niet vastzet met zijn moeilijke woorden… Deze gozer kent het woordenboek op zijn duimpje, maar werken kan hij niet…. Gewoon een dommekracht die niet gebruikt kan worden in Suriname…

  Tenminste haalt Santokie geld binnen voor Suriname en deze gasten maken het op… Lekkere hoeren, dure hotels, stropdassen en langs de hoeren rondlopen in Amsterdam…

  Gaat Somo geen bezoek brengen aan Angela…?

  corruptelingen….

 3. Wat is tot heden bereikt met het heen en weerreizen van de Surinaamse politici, dan alleen hun eigen zak vullen met 100 us dollar per dag en Somo maakt gewoon een wereldreis op kosten van de belastingbetalers en kinderen niet eens wat te eten hebben, ouders moeten bedelen op straat voor een 1 srd

 4. Men blijft de bevolking bestelen, en het liefst verkopen.
  Niet normaal! niet normaal! wat kunnen of moeten wij nog meer van deze gasten verwachten.

  Achten zij de bevolking dom en achterlijk ?

 5. Als men de boel in de maling blijft nemen, moet men straks niet schrikken van een hevige woede uitbarsting onder de bevolking.

 6. Die idioten Rogers en Somo gaan er niets van bij leren of helemaal geen bijdrage leveren aan die conferentie anders dan stoel vullers. Ze kunnen dan maar liever in suriname blijven.

 7. Het is toch met toestemming van het surinaamse volk, zij hebben hiervoor gekozen. Waarom lullen wij dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.