Leger houdt gevechtsoefeningen in West-Suriname

22

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 16 jun – Het Nationaal Leger zal gedurende enkele dagen gevechtsoefeningen uitvoeren in de westelijke districten Coronie en Nickerie. Dit zegt de plaatselijke commandant, majoor Egmond Letterboom. Troepen zullen vanuit Coronie oprukken richting westgrens. De bedoeling is de vaardigheid te testen in het omgaan met gewelddadige weerstanden.

Getracht moet worden zo gauw mogelijk de plaats van bestemming te bereiken. De test is zowel te water als te land. Manschappen en kader zullen getest worden op vaardigheid in het uitvoeren van patrouilles, rivieroperaties en gebiedsbeveiliging. “Er zal op gelet worden hoe onze mensen reageren”, zegt Letterboom tegenover de Ware Tijd. Het kader zal ook beoordeeld worden op het leiding geven onder druk.

Het belang van de oefeningen mag niet worden onderschat. “Het is belangrijk dat de gevechtskracht van tijd tot tijd getoetst wordt om te weten waartoe het leger in staat is en wat de beperkingen zijn”, aldus Letterboom. De oefeningen omvatten ook uitvoering van humanitaire hulpoperaties, waar onder meer politie en brandweer aan zullen deelnemen.


22 REACTIES

 1. Suriname bereidt zich voor om oorlog te voeren met Guyana…

  Neemt de minister van defensie ook deel aan deze oefening?

  Hij is pas geopereert aan zijn rechter hart… Kan hij wel rennen..want als Vene hem opdracht geeft ,zal hij de eerste persoon moeten zijn om de Guyanezen te schieten..En met een zieke hart is het moeilijk om te schieten… hij zal weer een hartinfarc krijgen…

  Ik weet niet of deze man wel geschikt is voor defensie.. Hij is zelf ongezond… Laat Bouta het maar leiden ..en ja die Djuka’s van Vene en Brunsie die goed met wapens kunnen omgaan kunnen in deze oorlog op de proef worden gesteld…

  Dus minister defensie ..neem elke dag pillen in anders wordt het moeilijk voor je om Suriname te beschermen…

  Succes !!!!!! Neem Brunsie ook mee om de Englishman te killen..


  Maak melding

 2. deze oefening houd ook in de mannen klaar stomen om in geval van negatief proces desi bouterse te hulp schieten , letter boom is een trouwe vriend van baas uit de tijd dat ik in dienst was.


  Maak melding

 3. die mening heb ik ook .
  Wees opgepast,hebben ze het heet onder de voeten,waarmee gaat farawe verdedigen is het misschien met zijn karaatetechniek,wel my o sar ing,en tokke waarmee gaat hij verdedigen,..O ..ja misschien vraagt hij om hulp uit amerika en blanda, het kunnen ook oefeningen zijn voor de decemberproces ze zijn allemaal honds bang voor Bouta hij heeft gelijk dat het drugscrimminelen zijn,die hem achter slot en grendel willen hebben

  Akuba.


  Maak melding

 4. Ik ben benieuwd of ze in staat zijn om zich snel te verplaatsen naar een gevechtshaard.Ik zie het niet zitten.Een goede testcase zijn de overstromingen van vorig jaar geweest. Het duurde dagen alvorens het leger op de plaatsen van bestemming aankwam.De korjalen waren niet in staat het ruwe water te trotseren. De helicopters die super geschikt zijn om troepen snel te verplaatsen liggen weg te roesten omdat deze door Wijdenbosch/Bouterse zijn aangeschaft.Als je helicopters inzet kom je serieuzer en professioneler over.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 5. Het leger mag oefen maar het moet niet als provocatite ten doel hebben, we moeten kosten wat het kost met elkaar in gesprek blijven. En de regering van Suriname moet niet aan oorlog denken maar in de term van het zijn onze buren gezamelijk zullen wij een oplossen zoeken en die zullen zij ook vinden er zijn al genoeg problemen in de wereld. Geef peace a change


  Maak melding

 6. het is nooit goed nu is het een oefening , gelijk heeft met het proces te maken ik word een beetje moe van die mensen die reageren om de reaktie , ik las ook ergens over drugs criminelen de pot verwijt de ketel de grooste drugs mafia is bouterse meneer akuba iedereen weet dat ik ook dus lul niet is boereveen zonder mede weten van jou baas opgepakt hey wie staat op het lijst van interpol, ik weet wat jou reaktie gaat zijn deng bakra schuld laat jou nakijken akuba, ik jou nooit en dan ook nooit de daden van deze grooste schurk die in suriname is bouterse , horen veroordelen , dat vind opmerkelijk , en soms dom .


  Maak melding

 7. Ik hoop alleen maar dat er met scherpmunitie word geoefend, dan maar met losseflodders.Is er nou telefonische verbinding met de stad want dat was er jaren niet het geval.


  Maak melding

 8. Deze trainingen moeten niet bij deze ene blijven ,het moet meerder malen herhaald wor-den.
  Goed voor de conditie en de motivatie.
  Want onze buren in Guyana die trainen dagelijks 2-3 keren p.dag.
  Ik vind ,dat wij t.o.v.hen, een achterstand hebben in dergelijke trainingen;vindt jij ook niet ?
  joe moes’ drieng dresie waktie siekie.


  Maak melding

 9. De helft van jullie reactie duidt erop dat jullie geen kaas hebben gegeten van de materie. Legers dienen ten alle tijde in training te zijn en dat heft niets te maken met noch bouterse of een guyana kwestie. Als surinamers zou ik jullie willen aanraden om een beetje meer te lezen en analyses te maken alvorens een heleboel domme emotionele uitspraken te doen.


  Maak melding

 10. Als er mensen zijn die denken dat deze oefeningen met het proces van bouta te maken hebben, so be it. Laten de bouta aanhangers en bouta zelf dit als bedreiging ervaren. Dezelfde dreiging waarmee zij vanaf 1982 suriname in een houdgreep hebben gehouden. Wat gij niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. De rollen zijn langzaam omgekeerd. M.a.w. de molen van God die ongemerkt langzaam draait.


  Maak melding

 11. ik voel aan wanneer die gekke @du over me lult, als ik mijn computer aandoet is het inderdaad zo ben ik zo belangrijk.Jij hebt het ook heet onder jou kont.
  volgens mij weet jij nietseens wat jij neer typ jij bent een K….lawman jij gaat mij nu grof maken,ju ede laai nanga kronto.Aksy ma @du sa na Akuba.stap naar de meren mek den luku san de nanga ju.

  Akuba.


  Maak melding

 12. de oefeningen zijn een koloniale troost die moeder aan haar kind geeft, die het erg moeilijk heeft, kind is daarbij gebaat van een koesterende moeder op de achtergrond..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.