dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ex-legerleider maalt niet om proces

Surinaamse ex-legerleider maalt niet om proces

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jun – Ex-legerleider Desi Bouterse ligt niet wakker van het nakende strafproces rond de Decembermoorden. Het besluit van het Hof van Justitie om zijn bezwaarschrift af te wijzen, verandert nauwelijks iets aan zijn prioriteiten. Zijn politieke partij, de NDP, bestaat op 4 juli twintig jaar en het een en ander moet georganiseerd worden.

“Jullie laten je bezighouden door de regering met deze zaak”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. Hoe het verder moet na de afwijzing is meer een technische aangelegenheid die wordt overgelaten aan zijn advocaat. Hoewel vaker is gesteld dat het strafproces politiek getint is, bedoeld om Bouterse en de NDP uit te schakelen, wordt het nu niet ervaren als directe dreiging.

“Dat zou jammer zijn voor Suriname als dit het einde van mijn politieke carrière zou inluiden, maar we denken daar niet aan. Dat zouden de scenarioschrijvers wel willen, maar er zit natuurlijk een heel lang staartje aan”, aldus Bouterse. Overigens waren zijn publieke excuses aan de nabestaanden welgemeend. “Als ik dingen zeg, dan meen ik het; hoe men daarmee omspringt, ligt niet aan mij ter beoordeling.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. wat een huigelaar is deze grote klootzak, als puntje bij paaltje komt dan zie dat hij wel gaat verschijnen in de rechtzaal want hij weet als geen andere dat de tijd voor berechting nadert dan .


  Maak melding
 2. B-rijmpje.
  Bezwaar no jepi.
  Beroep no jepi.
  Begi(amnestie)no jepi.
  Bigi
  Bek no sa jepi tu.
  Bouta
  Bron en
  Bakasei, mek’ a mars go sdon a tapu den
  Blaar.


  Maak melding
 3. Hallo Baas.B.. u ziet het de Redi-musu’s zijn nog steeds moeilijke mensen.

  Ik dacht dat de hele bevolking Suri’s waren,
  maar anderen werken nog steeds mee als Redi-musu.

  Dit omdat zij beter willen zijn dan anderen door de anderen te verkopen(breken)zelfs vernietigen.


  Maak melding
 4. jullie noemen mensen redi musu ik snap de vergelijking niet ,redi musu waren honderde jaren geleden , en 25 jaren geleden heef ene machtsdronken klootzak mensen vermoord om de macht dus de vergelijking met redi musu slaat nergens op mensen , als niet eens ben met wat bouterse de afgelopen jaren in suriname heeft gedaan , dan ben je in jullie ogen antie ik ben pro suriname , en als ik zie dat iemand mijn land verneukt vernietig achteruit brengt heb ik het recht om mijn mening te geven en als jullie een moordenaar willen vereren dan hebben jullie een probleem


  Maak melding
 5. Desi Bouterse was in Nederlandse en Sranangmang ogen een held. Wie hielp Desi Bouterse op de verkeerde pad, was het niet de Nederlanders die blij waren dat Henck Arron naar huis moest. In het begin ging alles goed, tot dat Desi Bouterse niet naar de Nederlanders wou kruipen. Toen Nederland de geldkraan sloot en de ambtenaren de straat op gingen, liep alles mis. Alleen om dat rotte geld moesten mensen sterven. Is het niet de tijd om te vergeven. Wat gebeurdt is heel erg en dat zullen we nooit vergeten. Desi Bouterse moet een eerlijke proces in Suriname krijgen.
  Redimusu’s heeft het land vernietigt.


  Maak melding
 6. bouta heeft gelijk , laat het proces doorgaan , dan kan de beerput open gaan ,het is bekend dat hij altijd de waarheid spreekt maar wordt nooit geloof , dus laat het proces maar komen , het bewijs materiaal zal er niet om liegen , recent voorbeeld . bouta had altijd geroepen dat ned .een invasie in sur wou plegen , ze waren te laf om het zelf te doen , hadden de steun van amerika ingeroepen , nu heeft ned het toegegeven , zo zijn er nog meer sappige en smerige details die eindelijk aan het licht zullen komen, het recht zal zege vieren , ik wach maar af , ik zal het jammer vinden voor de nabestaande dat zij er ook achter zullen komen , wat er is gebeurd, time will tell


  Maak melding
 7. (reminder)

  un ben pina wan dey
  di Bouta ben hori a tey
  sukru, merki no de fu feni
  no tak fu oli, ayun nanga swarfu tiki
  ai mi boi, in faya son un ben knapu
  prakseri
  no mek a klari te mi knap’ fes a winkri stupu

  te neti tapu, luku yu oloisi noso a bigi jinjin
  befo den wipi yu, opo yu syen
  un lon libi un switi kondre
  gun wortu ben bari ini foto nanga busi sey

  ai mi brada nanga sisa Srananman
  fa un kan fergiti fa un ben tan
  di wan dey un wiki fu wan takru dren
  un syi, fa anga lampu sor moi ini wan manten

  Suleyman jawa


  Maak melding
 8. du.nr 5.Kan jij het verleden en het heden niet begrijpen.

  Al slaan wij honderd Suri’s dood in opdracht.
  Jij begrijpt(opdracht) hopelijk wat of wie ik bedoel.
  Dan komen wij niet ver met geen enkel(ons) land.
  Dit omdat wij Suri’s klakkeloos zonder na te denken opdrachten uitvoeren maar dan wordt het morgen lopen schreeuwen.

  Go for peace..Saddam didi(tegen partij kier ing) ma na bigi fiti no stop…didi e vadon alle day.


  Maak melding
 9. i love you boute.nabestaanden als nog gecondorleert.gelooft iemand dat iets mee maak en niet wat jouw ter ore wordt gebracht. ik ben op een onterechte wijze in de been geknand en weet u wat de geruchte de ronde deel. ik ben onsnapt van de cel een andere ik had een relatie met dat vrouw. een andere ik heb telesur ingebroken. maar mijn matie het ging om een meid checht de editie van de krant van 30 november zelf had ik getuigen die daar om me heer waren. hier heb je geen recht. als men niet van je houw . probeer men zo mogelijk af van je te zijn . en dat gebeur met baas. maar het zal niet lukken . de straf proces is niet begonnen maar lijk dat hij al beoordeel is . wie weet als hij vrij spraak krijgt.naar mijn visie. front kom nooit meer aan de macht dat weten zei.dus proberen ze bouterse uit weg te halen.why cant we live in love and not trouble.and hate.


  Maak melding
 10. ik ben het eens met nr 10 over nr 5, du ,du komt hier om de site om zijn frustratie te uitten, het is altijd negatief wat hij hier naar voren brengt , nooit iets positief , ik denk dat hij een bouta-trauma heeft, du je bent zielig , ga hulp zoeken voordat het te laat is , jij respecteerd , de mening van een ander niet


  Maak melding
 11. Van wie is de volgende uitspraak?!

  “Efi a panya dan meki a panya.”

  En toen brak de hel los in Suriname.

  En nu weet de lafaard van niets.

  Binnenkort de nieuwe bedevaartplaats
  voor geestelijk gestoorden.

  SANTO BOMA


  Maak melding
 12. alsje in een oorlog bent vallen er eenmaal doden als baas niet had gedood hadden zij hem vermoordt oorlog blijf oorlog kijk maar in palestina wat er gebeurt.a soldier is an killing machine


  Maak melding
 13. Facts:
  1. Bouta speelt geen politiek maar heeft het beste met Suriname voor
  2. Bouta doet wat hij zegt in tegenstelling tot front en derest die allemaal reiskampioenen zijn.
  3. Bouta is NIET bang voor de wereld.
  4. Bouta is DE MAN die dit land zal regeren en het volk van Suriname zal hem daar zetten
  5. nps en vhp en zeker A-combinatie zullen NOOIT meer aan de regeermacht komen.
  6. Die rechtszaak is maar een afleidings trukje wat alleen mensen buiten Suriname bezighoudt en zal houden want niet-stelende Surinamers hebben het druk met overleven .


  Maak melding
 14. Hoi lezers

  Als de ex-staatsadviseur zijn excuus aanbiedt en vervolgens zegt dat ,dat een strafproces politiek getint is.

  Als hij onschuldig is hoeft hij niet bang te zijn.Na eventuele straf kan hij nog een grotere leider worden;net als NELSON MANDELA.


  Maak melding
 15. niemand komt aan bouterse .aight.regering fine moet naar huis zodat het wederopbouw onder leiding van bouta en een jonge generatie van goedopgeleid surinamers het land weer kan gaan helpen opbouwen,stuur die chinesen weer naar huis jullie kunnen het zelf huizen bouwen is niet zo moeilijk ,lesi,jullie surinamers moeten jullie mentalliteit veranderen en een eenheid vormen als jullie als surinamers vooruit willen komen,kom juist op voor de gene die het wel meent met het volk van suriname(bouterse)en stuur die gold diggers naar huis(regering fine).doe jullie je ogen open ,het moederland suriname roept om hulp,niet van die chinezen maar van haar eigen volkt. suriname heeft zoveel rijkdommen,maar als het zo door gaat hebben jullie niets meer .kijk maar naar boven suriname alles wordt leeg geplunder,bauxiet,overstromingen ,komt niet alleen door de zware regen buien maar ook door al die grote putten die ze open hebben achter gelaten ,waardoor duizenden boslandbewoners op de vlucht moeten slaan en al hun bezittingen achter laten,en wat voor hulp krijgen ze ,we vragen even om hulp van ndl om die die mensen op droog gebiedt te droppen en thats it,waar gaat al dat geld naar toe ,ogen open doen en langer denken dan jullie neus g kunnen.er zijn belangerijke vaktoren die hier spelen dan alleen aan bouterse ,leave the damm man alone he has a good hart. peace wordt vervolgt.


  Maak melding
 16. Volgens mij hebben alle stad’s creolen een Redi-Musi’s verleden zoniet ouders.De Boslandcreolen(gevluchte slaven) hebben zich niet laten verkrachten door de kolonisator.Die hebben verzet gepleegd.Vandaag de dag worden die mensen als uitschot bestempeld.


  Maak melding
 17. Die baloebas zullen dat nooit leren!Waar waren hun blikken opgericht toen die oude rasistische partijen zich lieten commanderen door de nederlandse politiek?Ik ben ook uit pure frusratie het land uitgelopen toen ik merkte dat het volk inde jaren 90 toch weer koos voor die stomme oude nps/vhp domboos.Ik hoop dat Boutas raadsman het beste voor hem eruit haalt en dat hij Su weer mag leiden op weg naar eigen nationale trots!!


  Maak melding
 18. Het wordt tijd dat het tijdperk Bouterse wordt afgesloten.Het is tijd voor een jongere frisse generatie Surinamers die Suriname op hogere lever kunnen brengen.
  Bouterse zei dat hij in oorlog was,…mmm…met wie??? Hij liet onschuldige ongewapende mensen dood knallen.Kinderen en zonen van het land Suriname!!! Wie gaf hem het recht.Persvrijheid werd in die tijd verboden!!Belangerijke bestaandsmiddelen werden schaarst.Kinderen gingen met lege maag naar school!!Er heersde vrees en anarchie over Suriname.Broeders raakten in een binnenlandse oorlog verwikkeld en dorpen met kinderen en ouderen werden vernietigd!!Neee,…neeee,…wij Surinamers gergeten niet,..maar vergeven wel,..want we moeten verder!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES