donderdag, juni 13, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurNieuw boek Cynthia Mc Leod en Hennah Draaibaar

Nieuw boek Cynthia Mc Leod en Hennah Draaibaar

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse schrijvers Cynthia Mc Leod en Hennah C. Draaibaar schreven gezamenlijk het boek “Paramaribo, een stad van harmonische tegenstellingen”. De presentatie hiervan is op woensdagavond 27 juni, om 20:00u in de Idazaal te Den Haag.

Cynthia McLeod is bekend van haar historische romans “Hoe duur is de suiker”, “Tweemaal Mariënburg” en “De revolutie niet begrepen”. Zij heeft als geen ander de geschiedenis van haar geboorteplaats bestudeerd. Ze kent alle tori’s van de mensen die er in de achttiende en negentiende eeuw woonden. Hennah Draaibaar keerde als correspondente van de NOS journaal in 1998 terug naar haar geboorteland Suriname. Een generatie jonger dan Cynthia en opgegroeid in Nederland, leert zij haar geboortestad dan pas kennen.

Zij hebben samen dit boek over Paramaribo geschreven voor de reeks “NOS Correspondenten over hun stad” van uitgeverij Conserve, dat de dag ervoor in Amsterdam is overhandigd aan Lilian Gonçalves en Hans van Mierlo en een hernieuwde kijk op een stad vol verhalen biedt. Ellen van Heijningen, organisator van literaire activiteiten in Nederland en Suriname, zal de auteurs op deze avond interviewen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Gefeliciteerd dames en bedankt voor deze nieuwe bijdrage aan het vastleggen en uitleggen van de surinaamse historie. Overhandiging van het eerste exemplaar aan Lilian Goncalves is een perfecte keuze en een welverdiend eerbetoon aan haar. Overhandiging van een exemplaar aan Van Mierlo vind ik echter een grote blunder.
  Wat heeft die man ooit voor Suriname betekend? Hij kwam Bouterse te hulp toen minister Sorgdrager zijn uitlevering aan Brazilie wilde vragen; Hij ondernam geen enkel initiatief toen Bouta en zijn moordenaars Suriname in hun wurggreep hielden; Na jaren geprofiteerd te hebben van zijn eigen partij D-66 liet hij haar barsten en trachtte hij haar de nek om te draaien. Wel was hij te laf om zijn lidmaatschap op te zeggen, want stel dat de partij een comeback maakte…wie weet wat hij dan weer zou kunnen meepikken.


  Maak melding
 2. Zo gaat het toch altijd met buitenlandsepolitiek,zolang je kan zwarte pieten, heb je altijd een reden om te kunnen slaan.


  Maak melding
 3. Zo gaat het toch altijd met buitenlandsepolitiek,zolang je kan zwarte pieten, heb je altijd een reden om te kunnen slaan.Hennah ik [wiedjai] kom binnenkort na 27 jaar op vacantie naar suriname en zou je willen spreken. groetjes wiedjai.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES