dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieMarkt VS alternatief voor Surinaamse gerookte vis

Markt VS alternatief voor Surinaamse gerookte vis

-

PARAMARIBO, 15 jun – De markt in de VS is een dankbare afnemer gebleken van gerookte vis uit Suriname. Dit meldt Dagblad Suriname. De in april aangeboorde markt heeft reeds enkele verschepingen verwerkt. Weliswaar wordt naarstig gewerkt aan verbetering van het productieproces na de afwijzing door de EU.

Onder meer worden de visopslag en de rookruimte scherp van elkaar gescheiden. Ook de controle van overheidswege is toegenomen. “Wij monitoren de hygiëne van de bedrijven”, zegt Julliette Collie-Wongsoredjo, directeur van het Viskeuringsinstituut. Er wordt nauw contact onderhouden met de EU. Onder meer wordt nagegaan hoe de gewenste aanpassingen te plegen.

De vijf verwerkingsbedrijven zijn intussen niet stil blijven zitten. Sinds de afwijzing door de EU is naar alternatieven gezocht. “Er is een gat gevonden op de Amerikaanse markt”, aldus Collie-Wongsoredjo. Nu wordt gewerkt aan bestendiging van de leveranties. Volgens Brussel is de kans op opslag van kankerverwekkende stoffen groot als de traditionele verwerking gehandhaafd wordt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Straks maakt USA weer een wet om de kleine zijn nek te breken.
  Helpen in de economie…..no man….maar.
  Uitbuiten en de boel stommiteiten laten uit halen jawel.


  Maak melding

 2. Brussel praat over kankerverwekkende stoffen! Wat about de gerookte Palingen! Europeanen hebben onze Zuid Amerikaanse Palingen bijna uitgeroeidt. Die zelfde palingen zetten hun eieren in de zee af, in de buurt van de Nederlandse Antillen. De jongen trekken naar Europa. Daar worden ze gevangen en gerookt. Het is tot heden niet gelukt ze te kweken. Men weet niet waarom ze geen eieren willen afzetten. Oudere palingen keren niet terug omdat ze in die darmen van die Europeanen zitten. Wat doet de Wereld Natuur Fonds!


  Maak melding

 3. Is goed!! Alles wat ze kunnen exporteren naar andere landen moeten ze exporteren, behalve drugs natuurlijk.

  Als er aan verdiend kan worden is het een goede zaak.

  Als Europa niks van Suriname wil, geen probleem zo zie je dat Suriname niet afhankelijk hoeft te zijn van Nederland.
  En Azië is er trouwens ook nog.

  Niks kankerverwekkend, en al die fabrieken dan in Europa staan, zijn die niet kankerverwekkend???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES