zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBesluit Surinaams Hof goed voor hele gemeenschap

Besluit Surinaams Hof goed voor hele gemeenschap

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jun – Het besluit van het Hof van Justitie om de vervolging van de Decembermoorden definitief in te zetten, is goed voor de hele gemeenschap. Dit zegt Sunil Oemrawsingh, naast familielied van één van de slachtoffers. Nu de weg is vrijgemaakt voor het strafproces, is de rechtszekerheid toegenomen, niet alleen voor de nabestaanden, maar voor de hele gemeenschap.

“Wij als nabestaanden beseffen dat niet alleen wij, maar de totale gemeenschap in een andere fase is beland, een fase die op allerlei gebied veel van ons zal vergen, het idee om met de verdachten in dezelfde zaal te zitten en te horen welke gruwelijkheden zich allemaal hebben voltrokken”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Gehoopt wordt vooral dat de waarheid naar boven komt.

Er hoeft dan niet langer worden gegist naar de omstandigheden op 8 december 1982. “Tot nu toe gaan wij allemaal uit van veronderstellingen, wij willen af van veronderstellingen. Wij willen alles weten omdat wij ook als nabestaanden verder willen”, aldus Oemrawsingh. Bovendien wint Suriname als rechtsstaat. “Wij moeten de cultuur van straffeloosheid beëindigen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. wanneer neemt het hof een besluit omtrent oud coke dealer tevens wit was pratijk Gilds? mijn fam en vrienden die door de drugs die hij en zijn neefje verhandelde vernie


  Maak melding
 2. ze zullen gek zijn dit hebben ze in een pot ergens gestopt,un ne sreby we houden ze in de gaten,laten ze ons vertellen met welk geld ze aan propogande hebben besteed tijdens de verkiezing.Gilds kan het goed vertellen.

  Akuba.


  Maak melding
 3. Hele gemeenschap…meneer u slaapt ik ben geen Redi-musu.

  Een ieder in de jaren ’80 wist waar hij of zij, mee bezig was.
  Wie coup wil plegen had of zou problemen krijgen dus ik never nooit.

  Respect voor allen die dood zijn, moge god hen ziele rust geven.

  Maar ik ga niet mee als hele gemeenschap sorry.


  Maak melding
 4. Mi mati Sunil,
  alle rechtgeaarde Surinamers verheugen zich met jou en alle nog in leven zijnde slachtoffers en nabestaanden van de verdoorden op het naderende uur der waarheid.
  Koloniale uitbuiting, slavernij en economische uitbuiting zijn misdaden die ons Surinamers door vreemde volkeren zijn aangedaan. Daarom hebben wij met pijn en moeite onze eigen kinderen groot gebracht in de hoop dat zij met ons het heft in eigen hand zouden nemen om ons te beschermen en te verlossen van het vreemde juk. Het tegendeel bleek waar. Onze kinderen hiefen de wapens tegen hun eigen volk, vernederden, vermoordden en buitten hun eigen volk uit. Aboma’s. Den kiri den eigi ma. Daarmee is de periode van 1980 tot heden de donkerste periode uit de historie van Suriname.


  Maak melding
 5. wat zielig voor je eduardo,suma kir my pa,

  ju bakra basy.kra wasy den alla fasy,hanga den na pans boko den koty mi afo boby,sakasaka den alla sorty fasy,ju srefy nanga den jepy kiry ju ma,en sery ju kondre,tie de. je drai ju tongo wan ju wan tak lek deng,ze zullen je steeds nemen als hun
  srafu, den haby ju nanga @du fu broko ju kondre,en je te leren jou eigen broeder op te vreten
  omdat ze Bouterse niet op de knieen kunnen krijgen je gaat het moeten accepteren zolang God dat wil,stel weer de vraag aan de NPSERS,hoe 8 december is ontstaan.

  Akuba


  Maak melding
 6. Beste Edouardo, mijn complimenten eindelijk iemand die het inziet. Dit in tegenstelling tot al die Bouta freaks die nog steeds zitten te slapen. Dit betekent natuurlijk niet dat het front zoveel beter is voor de ontw. van sur. Maar ja van de 2 kwaden is het Front zeker het minste.Vraag wat is erger uitgebuit worden door vreemde volkeren of door je EIGEN mensen??? Maar natuurlijk door je eigen mensen uitgebuit worden is het ergst


  Maak melding
 7. ahi-boi je hebt gelijk hoor wat voor gehele gemeenschap. hebben ze mij ooit gevraagd of ik ermee tevreden bent.Hoe zo Front beter geen van die 2 zijn goed.


  Maak melding
 8. Besluit Surinaams Hof,goed voor hele gemeenschap?Waar haal Oemrawsing dat nou vandaan?Let maar op de afgelopen verkiezingen,tjssssssssssss asl dit beluit goed was voor de gehele gemeenschap,had de NDP nooit en te nimmer zoooooo veeeeeeeeeeellllllllll zetels gehaald,dus Oemrawsing doe niet aan volksmennerij.
  Jammer voor je familielid en de andere slachtoffers,maar het was voor de militairen toen pompen of verzuipen.Die groep die vermoord is was bezig met nog ergere dingen tegen de Militairen en tegen het volk,daar gaat men steeds aan voorbij,ze zijn niets voor niets slachtoffers geworden,door hun samenspannen met de CIA en de Nederlandse BVD.,ze dachten toen met een stelletje dombo`s van doen te hebben, maar de militairen sliepen niet jere,jammer dat de beste getuige in deze zaak,overleden is,Fred Derby,dan was het nooit tot een proces gekomen ,zeker weten.

  Ik dacht altijd,dat de zaak Anton De Kom,de donkerste periode in de Surinaamse geschiedenis was,zo ook de slavernij,aiiiiiiii bajaaaa het kan verkeren hoor met de Surinamers,de ene keer is het zus en de andere keer is het zo,ze weten zlf niet wat en hoe,maar geven gauw dingen een naam.

  Nogmaals,de coup was toen echt nodig,Aron en zijn bende,maakten er een potje van,smeten de onafhankelijksgeld over de balk,wie er niet en tot nu toe niet van profiteerden ,juist het arme stemvee (volk).

  Ik zit nu te hopen op een COUP,van jonge dynamische intellectuele Surinamers,liefs geweldloos,maar tja dat is ijdele hoop,niemand durft die stap te wagen bang dat ze zijn van Nederland en Amerika.

  Bouterse en zijn mannen,waren toen voor de duvel niet bang en hebben geprobeerd het Surinaamse volk onder het juk van Aron en zijn bende en van de Nederlandse basja te bevrijden,maar door de slaafse mentaliteit van enkelen is het hun niet gelukt,eeuwige zonde.

  Ik wens Bouterse en rest heel veel sterkte toe.Stree Def Stree Wie Noh Sah Fredeh ,Gado Deh Wie Fesi Mang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES