Suriname neemt lening voor containerinspectie

6

PARAMARIBO/BEIJING, 14 jun – Suriname zal ruim drie miljoen dollar lenen bij China voor het opzetten van een modern containerinspectiesysteem op de Nieuwe Haven. Dit meldt het kabinet van de vice-president. Het geld moet per 30 juni 2012 volledig besteed zijn volgens de leningsovereenkomst.

Met de terugbetaling moet in 2017 worden begonnen en in 2027 zijn afgerond. De overeenkomst is in Beijing gesloten tijdens het bezoek van vice-president Sardjoe. De besteding van een andere lening ter waarde van zesentwintig miljoen dollar zal nog onderling worden bepaald. De looptijd is vastgesteld op twintig jaar en de leenrente op twee procent.

Tijdens het bezoek zijn de vriendschappelijke betrekkingen flink aangedikt. Suriname’s trouw aan het One-Chinabeleid is ook benadrukt tijdens ontmoetingen met de Chinese politieke top. Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken zei eerder geen boodschap te hebben van het aanbod van Taiwan om infrastructurele projecten te financieren. Van Suriname wordt dan diplomatieke erkenning verwacht.

6 REACTIES

 1. Om 3 milj.en 10 tot 20 jaar leningen af te sluiten,(minieme leningen) met een hele delegatie van +/- 20. man.is puur niks meer dan tijd en geld verdoezelen.

  Gaan jullie ‘pimba’ verkopen daar heb jij meer aan.


  Maak melding

 2. Op zich heeft het iets grappigs. De ministers die tijdens hun regeerperiode ongenegeerd overal in de wereld geld lenen. Hoe het terugbetaald gaat worden is niet hun probleem. Tegen die tijd hebben ze hun zakken vele malen gevuld en zijn opgevolgd dor een andere sombo-lolie. Die is dan de lul en natuurlijk het volk. Al die aboma’s, labaria’s en kaaimannen die men nu vangt tijdens de overstroming moet men verzamelen en op een dag massaal in DNA loslaten als het hele kabinet aan het vergaderen is. De deur moeten ze aan de buitenkant barricaderen.
  Het zal wel een heksenketel worden van het geschreeuw van die schijthuizen


  Maak melding

 3. dri milyun dalla nomo a kondre ow leni fu China?
  dan Taiwan bo dyi wan milyard fu seti yu tori, if yu wan singi den man volkslied. mi bio leri Taiwanees. bika betre mi mati mandi …etc etc

  suleyman jawa


  Maak melding

 4. Weer zich verrijken elke politieke partij krijgt 1% van de lening hoe oud zijn de partij leiders nu, en wie moet t terugbetalen de jeugd van Suriname de toekomst van morgen deze mensen zijn gewoon KUNU van Suriname,waarom maakt men niet gebruik van de verdragsmiddelen uit Nederland en deskundige uit Nederland, maar t land opzadelen met schulden en een gram pikken. De ideologie van de meeste Surinaamse politci zijn : De drie zuchten nl; geldzucht, machtzucht, en hebzucht. hoop dat t kiesrecht wordt veranderd, zodat de president wordt gekozen door t volk anders hebben we een lange weg te gaan in Suriname en gedoemd te mislukken ps Wij hebben een President nodig die t meent met de Surinaamse volk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.