Deelveiling Suriname’s eerste modern rijstbedrijf

2

PARAMARIBO, 14 jun – Suriname’s eerste moderne rijstbedrijf, de Stichting Machinale Landbouw, SML, wordt deels geveild. Volgens Geetapersad Gangaram Panday, voorzitter van het stichtingsbestuur, is het de enige manier om de ruim vierhonderd schuldeisers te betalen. Roerend en onroerend goed mogen bij openbare inschrijving gekocht worden.

Er zal verkocht worden aan de hoogste bieder. “De SML is een publiek bedrijf, dus mag elke burger meedoen”, zegt Gangaram Panday. Het ooit bloeiende bedrijf staat dik in het krijt. De prestaties zijn vooral het afgelopen decennia in hoog tempo verslechterd vanwege mismanagement en politieke inmenging. Vaker zijn delen van de padieoogst als onderpand afgestaan voor leningen.

Die waren in toenemende mate nodig om operationale kosten te dekken. Ook moest de overheid steeds vaker inkomen met subsidies om het aangrenzende arbeidersdorp in Wageningen, Nickerie, in stand te houden. Om de schuldeisers af te houden is vorig jaar uitstel van betaling aangevraagd bij de rechter. Onder meer werd aangehaald dat niet duidelijk was hoe groot de totale schuld was.


2 REACTIES

  1. Toen Dhr. Manglie dit bedrijf wilde kopen was Vene niet eens ermee. Nu is weer een bedrijf die geleid werd door een creool geveild. Is duidelijk dat er flink gestolen is in deze kwestie. Sardjoe zal het beter weten..


    Maak melding

  2. Het zijn vene en co. geweest die jarenlang plannetjes en complotten hebben gesmeed om SML te breken, dit om politieke tegenstanders te breken. Ik hoop dat er een dag zal komen dat alle vuile was naar buiten komt


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.