dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTwintig gewonden bij verkeersongeval in Suriname

Twintig gewonden bij verkeersongeval in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Bij een aanrijding tussen twee passagiersbussen aan de rand van Paramaribo zijn twintig personen gewond geraakt. Twee slachtoffers zijn opgenomen op de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De politie spreekt van het ergste verkeersongeval in jaren.

Volgens ooggetuigen raakte één van de bussen de andere haaks na geen voorrang verleend te hebben vanuit een zijweg. Beide voertuigen hebben ernstige blikschade opgelopen. Het debat over de toenemende verkeersonveiligheid is weer opgerakeld door het ongeval. In het parlement is gepleit voor strengere straffen bij grove verkeersovertredingen.

Genoemd worden onder meer het rijden door rood licht en het weigeren voorrang te verlenen. Ook de te hoge rijsnelheiden in woongebieden zijn een bron van ergernis en zorg. Het aantal verkeersdoden bedraagt dit jaar al vijfendertig. De zorg van politie en beleidsmakers geldt vooral het onverantwoordelijk gedrag van weggebruikers. Ook het vermogen om rap in te spelen op calamiteiten geeft reden tot bezorgdheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Sinds chinezen racebanen hebben gemaakt is natuurlijk altijd kort ingezien door die blakasnesie. Er is nooit gedacht aan drempels want dat vinden de grote bobo’s wel vervelend voor hun peperdure auto’s


  Maak melding
 2. Suriname is rijk aan autoverplaatsers. Weinigen is het verstand gegeven om te beseffen welke krachten bij komen kijken als een voertuig eenmaal in beweging is gebracht.
  De meeste “bestuurders” houden alleen de bezine- en temperatuurmeter in de gaten en voor de rest is het plankgas. Het remmen is maar bittere noodzaak. Sommigen verplaatsen zich als waren zij op de rivier. Levensgevaarlijk allemaal.


  Maak melding
 3. De route richardvoullairestraat is nieteens de route van deze twee bussen,ze dienen via de van,t hogerhuyesstraat te rijden,dit hebben we te danken aan chaotische toestanden in het verkeer ,men probeert het lang wachten voor de stoplicht aan het van Hogerhuystraat te omzijlen maar vergeten dat ze er toch langs moeten er heerst geen verkeers fatsoen , men had liever het geld besteed aan stoplichten dan an een ROT BUNKER,het verwondert mij niet wie achter het stuur zat,
  ze racen maarop los en brengen mensenlevens in gevaar de drempels zijn inderdaad aangeraden. de Slangenhoutstraat is ook een van de racebannen je houdt je hart vast voor de schoolgaande kinderen zelf de fietsers zijn nietmeer veilig op de weg fietspaden zijn zoek, bedolven onder zand.ik wens de mensen die verwond zijn heelveel sterkte

  Akuba


  Maak melding
 4. Alweer zo’n een tragisch geval… Bussen rijden als piraten op de weg… Ik weet niet wat Santokie doet met deze gasten… Gewoon de f…ck….g rijbewijs invorderen …voor lange tijd..

  Er zijn geen borden op straat…alle galvaan buizen waarop die borden worden geplaatst worden gestolen door de kleine lasbedrijven… Zelfs borden worden meegenomen om als materiaal te dienen voor reparaties van auto’s ….en dit is het werk van de aanhangers van Pa-olo Somo…

  Zeer tragisch….


  Maak melding
 5. beste mensen kunnen jullie dit niet begrijpen dat men strenger moet optreden tegen deze mensen.wat zijn jullie slappe zakken hoor.er word gewoon geslaapt ,allemaal boeven.oudere bussen weglaten slepen.tot een bepaalt jaartal wegvoeren naar de sloop laten brengen.ik weet niet wat de ministers bezield.slapen ze of hoe zit dat


  Maak melding
 6. flitspalen neerzetten. kost de staat en gemeenschap veel minder dan inzetten van politie. ambulance, ziekenhuiszorg bij de dagelijkse aanrijdingen.
  flitspalen of politie met laserguns(snelheidsmeters) langs de kant van de weg. met de boetes win je je investeringen terug.


  Maak melding
 7. Op de hoofdwegen vind ik niet dat er drempels moeten komen.Alleen voor de binnenwegen vind ik dit belangerijk.Als de politie de chaufferurs vette boete’s oplegt of hun rijbewijs in beslag neemt denk ik wel dat ze 2 keer over nadenken voordat ze te hard rijden of andere verkeersovertredingen begaan.Ik vind dat er voor het vervoeren van passagiers een aparte certificaat moet komen die behaald moet worden via examens.Die drempels in Suriname zijn zowiezo niks want ook al rij je niet hard gaat jouw uitlaat eraan omdat de drempels de standaard hoogte overschrijden.

  Palulu


  Maak melding
 8. Beste mensen,

  De tekst spreekt voor zich. Sommige Sur. zijn gewoon asiociaal in het verkeer. nr. 1 Er zijn WEL drempels in Sur. en ook hier in Ned. hebben wij racebanen. Blijkbaar ben je heel lang niet in Sur. geweest om het zelf te zien.
  Aan de ander kant moet er eerst iets gebeuren voordat men gaat inzien dat het niet kan. Ook hier in Ned.

  De verkeerslichten moeten gewoon gemoderniseerd worden, omdat het een oud model is van Amerika en Engeland.

  Janny


  Maak melding
 9. Wat mij ook zorgen om maakt zijn de container bussen van 10 ft als vervoer naar brokopondo gebied.Onbegrijpelijk door de apk keuring heen gaat.

  safety first.!!!!!


  Maak melding
 10. Zo te zien moeten wij surinamers nog leren om naar buiten toe te kijken,wat zeker zal opvallen is,dat wij radicaal zullen gaan moeten werken aan mentaliteits verbetering,geen verwyten aan politici,hun blijven maar komen en gaan ,wij burgers zijn zelf verantwoordelijk voor al dat rotzooi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES