vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidStaatsziekenfonds Suriname diep in de rode cijfers

Staatsziekenfonds Suriname diep in de rode cijfers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jun – Het Staatsziekenfonds, SZF, zit met een schuld van zesenvijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeventien miljoen euro). De schuld is voornamelijk opgebouwd onder het vorige fondsbestuur. “Het SZF heeft te veel tekorten en de ministeries van Volksgezondheid en Financiën zullen iets moeten doen”, aldus waarnemend directeur Steven Comvalius

Wettelijk moet de staat de tekorten opvullen van het fonds, waarvan het cliëntenbestand voornamelijk bestaat uit ambtenaren. Er zijn dringend correctiemaatregelen nodig. Comvalius zegt tegenover de Ware Tijd de logge administratie te willen moderniseren. Hij is die zo komen aantreffen bij zijn aantreden eerder dit jaar. Via een stappenplan zal worden overgaan tot een modernere dienstverlening.

Ook zullen de operationele kosten worden gedrukt. Nu al zijn er beperkingen ingevoerd op telefoongesprekken van het personeel. Met de belastingdienst wordt nu gesproken over de belastingschuld. Die bedraagt ongeveer zesendertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twaalfduizend euro). “Er komt een oplossing daarvoor”, aldus Comvalius.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

9 REACTIES
  1. Heeft men voor de zoveelste keer zitten “GRAAIEN”uit de kas van de overheid?????????
    En kan de heet Harold Ramdhanie dit ÄLLEMAAL” niet verantwoorden ???????????


    Maak melding
  2. Het is weer een corrupteling aangesteld als waarnemend directeur…. Deze fonds moeten ze maar dicht doen… want hier wordt er verschrikkelijk veel geld verdiend door de leiders van dit fonds…. Het zijn boeven die vrienden hebben als artsen en specialisten… gewoon valse rekeningen opgestuurd… Laat Vene deze klote zaak een keertje onderzoeken..door een accountantbureau uit nederland…
    Dan zul je zien hoeveel artsen de bak in zullen gaan…

    alleen dieven in het land..


    Maak melding
  3. Euro 12.000 is geen SRD 36.000.000. Gulden kan, maar dat gebruiken we niet meer in Sur.

    Als ik dit zo lees dan kan ik de trip van een paar stafleden naar het Kwakoe festival dat Euro 27.000 zal/zou kosten niet plaatsen.

    Het beleid is dan inderdaad van een gehalte: soep met balletjes. Dit heeft dan niets met Ramdhanie te maken. Als die schulden heeft achtergelaten dan zou de huidige leiding tenminste kunnen proberen die eerst af te lossen i.p.v. snoepreisjes te organiseren.

    Een welbekend verschijnsel in Sur.: gewoon doorgaan met vergroten van schulden. Dommies!


    Maak melding
  4. Een bekend verhaal in Su… Vorige..vorige…vorige…vorige.
    komt dus nooit een eind aan. (loop)

    Maar een ding sluit de boel op.. lock them up.

    Ik kan haast het verschil niet meer zien tussen een schurk en een rover.


    Maak melding
  5. heel triest is dat,om zo de zakken te vullen.opsluiten die handel .het zijn schooiers en smeerlappen die alles aan hun laars lappen.het zijn boeven onderelkaar.


    Maak melding
  6. Het is de taak van het parlement om staatzaken te controlleren.Men is gauw geneigd de schuld te schuiven op die /van de vorige leiding.Efficeènte administratie kan heel wat geld besparen,maar een verkeerde kost hoop ellende en geld.


    Maak melding
  7. Geachte redactie,

    De heer Jiwan Sital had eerder reeds de alarm bel laten luiden omtrent ‘het graaien in s’Lands kas’ volgens een bepaald scenario.

    EN NAAR MIJN INDRUKKEN te verstaan, IS HIER DAADWERKELIJK EEN PATROON VAN CORRUPTIE WAAR TE NEMEN.

    En waar wij ALS EERSTE nieuwsgierig naar zijn heer Sital is : WIE ZIJN DIE SCHULDEISERS EN WIE DE SPELERS?

    Trouwens, is de tijd nog niet rijp voor een GROOT ONDERZOEK. Want intussen is duidelijk geworden dat de overheid heel veel schuldeisers heeft, waarmee buiten het oog van de Surinaamse gemeenschap om, onderhandeld wordt omtrent de hoogte van enorme bedragen. Trouwens in SRD, EURO’s of DOLLARS, wie zal dat zeggen.

    Ministers van een bepaalde politieke partijen, die bewust juridische fouten begaan, waarbij de kwestie ten laste van de staat t.g.v. de tegenpartij beslist wordt, om vervolgens de staat financieel ervoor te laten opdraaien.

    En vaak genoeg – is ons ter ore gekomen – is die minister lid van de zelfde politieke partij of maat, die bevoordeeld zal worden door de staat. Lijkt allemaal juridisch dan correct afgerond te worden, terwijl de oorzaak ervan een regiseerd hoofstuk is geweest.

    En je moet begrijpen dat die Olie- en Goud- en Bauxiet dollars in de staatkas van de Republiek Suriname, voor sommige politici te verleidelijk zijn om te laten liggen voor ’s Landsontwikkeling.

    Dus ‘graaien’ maar denken die anti-nationalisten.

    En de president dan?

    Die holt nogsteeds achter de NDP Voorzitter Desi Bouterse aan, als een dolle hond achter een konijn.

    Vandaar de vraag: WIE ZIJN AL DIE SCHULDEISERS EN WIE ZIJN DE SPELERS?

    Laat het volk dat eens eindelijk weten, zou ik zeggen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES