Geschil belastingverlichting in Suriname opgelost

6

PARAMARIBO, 12 jun – Het geschil tussen overheid en vakbeweging rond de ingangsdatum voor de belastingverlichting is doorbroken. Dit meldt de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur. De raad laat zijn eis voor verlichting per 1 januari 2007 varen om compensatiemaatregelen van overheidszijde te voorkomen.

Het aanbod van minister Hildenberg van Financiën voor invoering per 1 juli is aanvaard. Volgens Hildenberg zou dat een te groot gat in de begroting laten dat dan opgevuld zou moeten worden met hogere omzetbelasting en brandstofprijzen. Hildenberg heeft aangegeven in principe geen bezwaar te hebben tegen 1 januari, “maar dat wanneer hij vastzit, hij compensatiemaatregelen zal moeten treffen”, zegt Ravaksur-topman Michael Miskin tegenover de Ware Tijd.

Invoering per 1 januari zou verrekend worden door minder loonbelasting in te houden de komende maanden. Om die inkomstenderving enigszins te compenseren moeten dan wel elders verhogingen worden doorgevoerd. “Ravaksur is principieel en wil helemaal geen compensatiemaatregelen”, aldus Miskin. De verlichting is vastgesteld op veertig procent.


6 REACTIES

 1. Nu gaat de topambtenaren van de belasting dienst veel meer tjukoes opeisen van de arme bedrijven…. Is toch een rot voorstel…
  eerst moeten ze de buitenlandse reizen van Vene en Somo en Sardjoe beperken,want levert heel veel geld op…


  Maak melding

 2. Snekie tere,

  mensen als jullie ( nep-suri’s) gaan het nooit leren om je te verenigen. ALtijd afkraken als oppositieleden. Daarom dat je aan de kant staat.

  hahahah Boi gwa busie baka..


  Maak melding

 3. ambtenaren met de helft verminderen. Nee reduceren to 20% van huidig aantal. dat levert pas wat op. Ook al verdienen ze niet veel;
  veel x weinig = veel
  Betaal de resterende ambtenaren dan wel naar behoren en controleer op productiviteit.


  Maak melding

 4. 80 % van de staats ambtenaren malen tot kippevoer, want ook aan pluimvee voer is hard nodig om de rest van de bevolking te voorzien in goede proteinen, zodat zij een gezond en verstandig leven kunnen leiden, omdat die 80 procent toch alleen elke dag langs komt voor een handtekening en dan weer huiswaarts keert om weer als particulier te gaan hosselen om een goed leven te hebben, dus wie houdt wie voor de gek in de surinaamse samenleving, het is te gek voor woorden dat serieuze mensen die wel voor een baas of verkoopster zijn in de stad, voor 2 a 3 srd per uur worden betaald, dat is uitbuiting voor de eerste orde!!!!!
  de ambtenaren moet dus weg en de resterende ambtenaren kunnen zo een dag taak en met voldoening ambtenaar zijn… dus de 20 procent die nog jong is en goed presteert mogen van mij blijven, en de 80 procent is eigenlijk al een beetje ziek is, is rijp voor de pluimvee voer!!!
  mensen die 60 jaar en ouder zijn, verdienen wel meer respect, en mogen ook een hoger aow krijgen als zij daar recht op hebben, ook zij hebben het zwaar te verduren. Ambtenaren die een dubbel leven leiden, kunnen nu kiezen wat zij echt willen…voer worden voor de kippen of een aow,er die het toch beter heeft???


  Maak melding

 5. geweldig al die luie raam ambtenaren krijgen al een salaris voor het niets doen, nu krijgen ze ook extra belastingvoordelen. En wie gaat voor dat betalen juist ja de rest van de bevolking. Hogere omzetbelastingen leiden tot hogere prijzen van producten in de winkels. Hogere brandstofprijzen zullen ook een funeste werking hebben op de hele economie. Het is hoog tijd dat het hele ambtenarenbestand gesaneerd wordt, en dit kan best als de overheid zich terugtrekt en meer overlaat aan de particuliere sector. Ik bedoel het kan toch niet, er zijn zoveel overheidsbedrijven die aboluut niets meer produceren maar waarvan de werknemers wel hun salaris uitbetaald krijgen.Sur. heeft een verziekte cultuur, helaas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.