donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameWaterbeheersing Suriname op agenda in Den Haag

Waterbeheersing Suriname op agenda in Den Haag

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 jun – De waterbeheersing in Groot-Paramaribo en omliggende districten is hoog op de agenda van besprekingen die minister Ricardo van Ravenswaay in den Haag zal voeren. Dit meldt de Ware Tijd. Onder meer zal bekeken worden of met eerder bestemde fondsen geschoven kan worden.

Geld dat voor oudere projecten bestemd was, kan dan bestemd worden voor onder meer de aanleg van dijken voor de kust van Coronie en Commewijne. De kosten zijn geraamd op ruim honderd miljoen euro. Veel door Nederland en Suriname goedgekeurde projecten zijn nooit uitgevoerd, voornamelijk vanwege Suriname’s gebrekkige uitvoeringscapaciteit.

Er ligt dus nog veel geld onbenut. “Het ontwikkelingsverdrag van 1975 was bestemd voor vijftien jaar, en nu ruim dertig jaar verder, kunnen we nóg niet alle middelen besteden”, zegt Van Ravenswaay. Nu Suriname staat te springen om een behoorlijk afwateringssysteem, kan van een ondeugd alsnog een deugd gemaakt worden. Ook de regeringsmissie naar China heeft afwatering hoog op de agenda genoteerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Dat komt natuurlijk omdat we maar een klein land zijn en alle geleerde naar Nederland komen voor verdere toekomst.

  Overblijft er in suriname alleen eencellige denktanks genaamd de elvene Clan


  Maak melding

 2. Waar Nederland zijn slag kan slaan komt alles op de agenda. Voor mensen die het nog niet weten niks is gratis. Suriname is verplicht om de middelen te besteden in de vorm van een lening. Voorwaarde is dat suriname alleen mag samen werken met Nederlandse bedrijven.

  Daarom groeit surinaamse ondernemingen niet omdat het kaas toch altijd door kaasjagers opgepuzzeld wordt. Dus Nederland kraai geen onzin dat wij in 30 jaar niks hebben gedaan.

  Wat hebben Nederlanders gedaan om surinaams bedrijfsleven te stimuleren ???
  Ja precies, wat Vene nu doet. Suriname verder afhankelijk maken van chinezen


  Maak melding

 3. En hier houd de geest van de revolutie niet van, bedelen en maar bedelen.
  Ik zou zeggen, gewoon zaken doen met Taiwan, er werd ook zaken gedaan met Argentinie, Chilli, Irak, Iran etc etc


  Maak melding

 4. Veel geluk Ricardo van Ravenswaay!
  Als het niet lukt laat me dan weten, ik heb de goedkoopste plan. Geef me 10 miljoen om 50 duizen arme Sranang arbeiders te betalen. Zij willen het werk wel doen.


  Maak melding

 5. alweer gaan bedelen, ned moet geen geld, en hulp geven aan deze regering,want al die geld gaat in deze regering zakken, sardjoe de groote schurk, maar ja die suri hebben hun daar gezet, ga zo door, jullie worden nooit volwassen.


  Maak melding

 6. Mensen sorry hoor , maar dit is geen kritiek!
  Al die tijd staat geld onbenut en nu ineens moet het geld voor een beetje water esteed worden.
  Zielig en nogmaals zielg eeeeeen dom.
  Ravenswaay je haald het surinaams e volk over hun eigen slijk.
  schande dat we weer moeten bedelen.
  Ik hoop dat julie niks krijgen.

  A tang so.


  Maak melding

 7. Adop,
  we hebben langer dan 60 jaar op een brug gewacht en uiteindelijk is het een Nederlands bedrijf dat voor ons die brug heeft gebouwd. Voor grote werken zal je buitenlandse bedrijven moeten aantrekken. Dat had Suriname bij de onafhankelijkheid al moeten doen, maar nee Aron wilde geld zien. Hij wilde geld zien en is Suriname er beter van geworden??? Nee en duizendmaal nee. We zijn nu de grootste bedelaars geworden. Vene heeft geen tijd voor van Ardennen maar stuurt nu wel Ravenswaay om in de tweede kamer te gaan bedelen. En klagen dat het geld terug naar Nederland stroomt is achterlijk, want nu heb je ook geen enkele ontwikkeling gehad. De Surinamerivier moet straks worden uitgebaggerd, gaan we dat ook zelf doen. Zo komen we er nooit. We moeten grootser gaan denken.


  Maak melding

 8. Dewanand. gaat niet werken kill. aangezien sranang arbeiders niet hun handen willen vuil maken aan arbeid.
  Alleen aan vrouwen,eten en drugs.


  Maak melding

 9. Het “BEDELEN”dooe de Surinaamse bewindvoerders zal nog “TIENTALLEN JAREN “duren. Ik hoop nogmaals dat de nederlandse regering “GEEN ENE MOER”geeft. En laat al die “ZAKKENVULLERS”hun zakken eerst leeghalen en met dat geld dit soort dingen regelen.


  Maak melding

 10. ach… dats is toch niet nieuw mang… Bedelen doen ze al jaren… die beesten zijn jarenlang naar Europa geweest maar hebben niks geleerd. Alleen maar vakantie en blondjes billen kijken…Konden die beesten van toen niet inzien hoe het systeem in Nederland werkte…. Bruggen, wegen bedrijven etc….Als die beesten die dingen had laten uitvoeren door de blanke ratten dan zouden we een stuk verder zijn… Waarom bedelt Vene geen materiele steun inruil voor die ontwikkelings hulp… Belangrijk is dat je materieel hebt… Koop die dingen die je nodig heb om iets mee te kunnen doen… Denk als Hindustanen…

  Het zelfde herhaalt nu weer… deze beesten gaan naar China… wat leren ze van de Chineze ontwikkelingen.. Of gaan ze daar om die Chineze vrouwen te versieren… tjauwmin eten…

  Laat die gasten iets voor je doen… China heeft zoveel universiteiten… laat china iets doen voor de Universiteit van Suriname in de vorm van meetinstrumenten….. etc…

  maar neeee,,,, lekker genieten op staatskosten.. en daarna weer bedelen…


  Maak melding

 11. Waarom doen Surinamers er altijd moeilijk over subsidies die terugstromen naar Nederlandse bedrijven. Zelf kan men het niet realiseren. Vanaf de onafhankelikheid is er nergens een grote projekt ten uitvoer gebracht, allenig de twee bruggen. Mensen moeten groot leren denken. Je hebt niets, ook geen geld. Als je die subsidies krijgt en het weer terugstroomt, wat maakt het uit. Vergeet men te denken dat ze dan wel groot gerealiseerde projekten aan overhouden. Bijv. een dijk, een goede weg, een betere ontwateringsstelsel en noem maar op. Maar, neen onze grijpgrage heren in de politiek en willen geld zien om daaruit voor eigen gewin investeringen te kunnen doen. De zogenaamde nationalisten pienaren, roven van anderen, en zijn te lui om te denken aan werken voor een betere toekomst met behulp van een ander. Wat moet er van zo’n zogenaamde paradijs worden. In de koloniale tijd hebben ze rijkdommen meegenomen, als je ze nu terug kan halen in de vorm van subsidies, waarom niet? Ik zou zeggen pak alles wat je kan pakken en laat een ander het land maar ontwikkelen, want hier in Su denkt een ieder aan zijn eigen gewin, dan de familie en vrienden en als er nog tijd en zin is dan toch maar het land. Dit is wel de realiteit die je elke dag tegenkomt.

  Een verandering zie ik niet komen zolang die oude garde aan demacht is samen met een stelletje klunzen. Een assambleevoorzitter die geen deugelijke opleiding heeft en aan chantage politiek doet. Een oude terrorist (ook geen goeie opleiding). Hoe zouden deze mensen in de assemblee (wat de denktank en de controlerende functie moet zijn) functioneren. Hebben ze langetermijn leren denken, Neen, aan niets te merken. Daarom kan dit land geen vooruitgang maken. Er zijn genoeg goed ontwikkelde jongeren die nooit de kans zullen krijgen. Helaas, maar wel jammer voor ons zogenaamde paradijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES