“Brandstofbeleid Suriname productieonvriendelijk”

2

PARAMARIBO, 11 jun – Het regeringsbeleid voor wat betreft de brandstofprijzen is productieonvriendelijk. Dit zegt parlementariër Soedeshchand Jairam van de oppositionele A 1. Sinds de stopzetting van de subsidies zijn vooral productiebedrijven ernstig in de problemen geraakt. De nadelen zijn tweevoudig.

Ook de consument merkt daar wat van. “Aan de ene kant wordt de koopkracht verzwakt vanwege het feit dat de producten duurder worden en men dan genoodzaakt wordt om meer geld uit te geven, en aan de andere kant maken de producenten als gevolg van de prijsstijging meer kosten om te produceren”, zegt Jairam tegenover Dagblad Suriname. Wat constant blijft, is de zogenaamde government take.

De staat verdient op elke liter brandstof een vast bedrag, ongeacht of de prijzen omhoog gaan of niet. Wat ook steekt is het volharden van de subsidie aan het Canadese IAMGOLD, eigenaar van de goudraffinaderij in Brokopondo. Die mag voor miljoenen dollars minder energie trekken van de waterkrachtcentrale te Afobakka. Dit werkt niet bepaald bemoedigend naar de eigen producenten toe.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.