vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameAI: geen amnestie in Suriname zonder berechting

AI: geen amnestie in Suriname zonder berechting

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 jun – Amnestie voor de Decembermoorden zonder rechterlijke uitspraak is niet aan te raden. “Ook in deze zaak moet het recht zijn beloop hebben”, zegt Nicole Sprokel, persvoorlichter van Amnesty International in Nederland.

Juist daarom wordt gehoopt op een snelle en effectieve rechtsgang. “In die benadering van Amnesty International moet de Amnestiewet dan veroordeeld worden”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne tegenover de Ware Tijd. Die wet uit 1992 biedt amnestie voor wandaden gepleegd tijdens de binnenlandse oorlog. Geen van de acties gepleegd door leger en rebellen is ooit zelfs maar onderzocht.

Ex-legerleider Bouterse’s NDP en andere oppositiepartijen richten hun pijlen op verruiming van de Amnestiewet. Die is van toepassing op de periode 1986 tot en met 1992, de formele duur van de oorlog. Aan het parlement is voorgesteld om ook de periode vanaf 1980 op te nemen. “Het gaat om de hele periode en niet om Bouterse”, aldus Moenne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Wie zit dit moment op A1 te wachten…duidelijk 8 dec. is aandacht trekken voor de politieke mannen en partijen, nogmaals alleen door 8 dec te noemen krijgen zij aandacht…maar de schurkerij is niet meer te stoppen nu de rovers nog.

  Maar een ding nu gaan begrijpen, de bevolking zit weer op een coup te wachten…en echt.. om die politieke schurken baldadig van langs te geven.

  Heavy kotie go….jawel zeker !!!


  Maak melding

 2. Zo zie maar weer. met deze scht laarzen moet je nou de oorlog winnen. Wis mangentaai! Onbetrouwbaar, onbetrouwbaarder, hoogst onbetrouwbaar, Somo!


  Maak melding

 3. Een ding moet men en gaan begrijpen…het is een internationale regel.

  Wat de Raad van Bevrijding uitgehaald heeft Brunswijk gebruikende en de man(militair leger Su.) om kamp Slokersijver te kopen(verkopen).

  Is: Jawel internationale regel geen straf maar stand rechtelijke executie.

  Er mag nooit in het buitenland afspraken gemaakt worden om welke staat dan ook aan te vallen.
  En dat is in Ned. gebeurd….dus.

  Hoe kan V’tje het in zijn bovenkamer halen om zo’n idioot..moordenaar van eigen volk, verkrachter, boeler, in het parlement zitting te nemen.

  Ziekelijk !


  Maak melding

 4. Let maar op! Het grondgebied en niet zo zeer de Surinamers gaat dit varkentje wassen. Net zo misterieus als die 8 decemberspook is opgedoken, net zo misterieus zal het ons haar hielen laten zien. We praten over een Indiaan, Bosneger, Chinees, Javaan. Alles huist in deze ene man die men te grazen wil nemen. Zij gaan van een koude kerstmis of hoe dat ding heten mag, thuis komen.

  Velen zijn de overleggingen der mensen, maar de macht des Here, die zal zegevieren.
  Nochtans sosso lobie!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES