dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie5 junivlucht uit Suriname drugsvrij uitgevoerd

5 junivlucht uit Suriname drugsvrij uitgevoerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jun – Op de SLM-vlucht van 5 juni tussen Paramaribo en Schiphol zijn geen drugskoeriers gepakt. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Ook zijn geen pogingen gewaagd tot drugssmokkel. Het “schoon landen” op de Nederlandse luchthaven wordt toegeschreven aan de inspanningen van het Jap-team.

Dit team van politieagenten, militaire politie, douane en luchthavenpersoneel is in training bij deskundigen van de Koninklijke Marechaussee en de douane van Schiphol. “Deze training is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch van aard, waarbij de Jap-teamleden met de werkelijkheid zijn geconfronteerd op de werkvloer”, meldt Justitie & Politie.

Centraal staan de veiligheidsprocessen bij aankomst en vertrek. Het Jap-team is ingesteld om de controle te verscherpen op drugsuitvoer via de luchtlijn naar Nederland. “Het doel is dat deze controle-unit ervoor zal zorgdragen dat een ‘schoon’ vliegtuig uit Suriname vertrekt richting Nederland”, aldus Justitie & Politie. Jap betreft de initialen van de Johan Adolf Pengel luchthaven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Hebben deze Jappers geen banden met de drugsbende in Suriname voor dat ze geselecteerd zijn om de opleiding te volgen.
  Ik denk niet dat surinamers niet weten hoe ze het probleem moeten aanpakken.
  Maar vaak zijn er mensen die daar werken handlangers van dugsbendes. In dit geval gaat het meer om leidinggevenden die vrienden gewoon meenemen zonder hen te laten onderzoeken.
  Ik denk dat voor de minister interessant is om een keertje in een burka zich te bevinden en dit te controleren hoe het werk gedaan wordt op Zanderij.

  Je ziet weer dat Joopie Adolfie Pengelend gefaald is om deze groep tegen te houden omdat het om zijn eigen soortgenoten gaat.

  Het systeem in Nederige landen werkt anders.
  Hier maakt het niet uit of je een vriend of een vijand bent van een leidinggevende je gaat gewoon door de hele shit heen dus je krijgt geen voorkeurs behandeling.

  Wie had het verwacht van de betrokkenheid van een minister van justitie in drugstories.
  Heeft deze gozer ooit zich verantwoord waar al het onderschepte drugs is vernietigd en wie allemaal aanwezig waren. Zijn er beelden te zien van beveiligings camera’s…etc.

  Neeeeeeeeeeeeee…dusssssss ….alles gaat via de voor deur naar binnen met begeleiding!!!
  Wordt de koffers van Sardjoe wel gecontroleerd????????

  Neeee, die gaat met begeleiding gewoon door….

  Sarie torie…


  Maak melding
 2. Werd eerder dus vanuit gegaan dat deze vlucht NIET drugsvrij was verlopen?
  Ik begrijp de kop van het artikel niet in relatie tot de tekst. Wat een rare manier van journalistiek!


  Maak melding
 3. ik wist altijd al dat klm de drugs vervoerde
  deden ze in de 17e eeuw ook al met opium uit china, ze heetten toen VOC en zijn schatrijk geworden


  Maak melding
 4. Geloof er geen bal van.
  In elke vlucht zit er wel iemand die bollgetjes heeft geslikt. Ken mensen die meegemaakt hebben dat douanepersoneel tijdens de controle stiekem zakjes drug in de tas verstopten. Zo kunnen ze je erbij lappen.


  Maak melding
 5. Jawel training…dus.. beter geschoold..professionals dus.
  Maar betalen zij dan beter loon…dit omdat if a sanie nee go…dan fa.


  Maak melding
 6. Zo, en nu maar hopen dat de scan op JAP niet weer onbruikbaar wordt gemaakt. Een beter idee is om de douane en de politie geen vast rooster te laten draaien op JAP. Snap je waarom. …..nee, dan kunnen ze geen afspraken maken met hun drugs vriendjes om op de dag dat hij/zij dienst heeft.

  Goed begin toch???!!!


  Maak melding
 7. In een land waar nagenoeg niemand de maand fatsoenlijk rond kan komen van zijn of haar inkomen is slikken echt niet zo vreemd. Wat mij hier op valt is dat redelijk tot goed opgeleide krachten gewoonweg pienaren. Brandstofliterprijs wordt bij mondjesmaat opgeschroefd. Ik vraag mij in gemoede af waar die arme stakker dat van moeten betalen.


  Maak melding
 8. Woon al meer dan 8 jaar in Suriname. Ben met mijn Surinaamse partneres vele malen naar Nederland gereisd. Ook is zij eenmaal alleen gegaan. In totaal zijn wij meer dan 6 a 7 maal in Nederland op bezoek geweest. Van de 100% controle totaal geen last. Het kwam enkel als nodig over. Natuurlijk werden wij gecontroleerd. Honden snuffelden maar niet bij intieme delen van het lichaam. Van enige intimidatie was totaal geen sprake. In de 8 a 9 jaar dat wij heen en weer reizen tussen Suriname-Nederland-Suriname nog nimmer problemen meegemaakt. Zij die problemen willen, krijgen toch. Geef echter niet af op de bevolking. Een te verwaarlozen persentage van de Surinaamse bevolking verkloten het toch. Deze week was de eerste vlucht zonder bolletjes. Een mijlpaal. Toch moesten enige personen dit hekelen. Zijn zij het die de bolletjes in ere houden. Denk jullie Suries eens goed na toch. Een tevreden Bakra, zowel op AJP als Schiphol. Prettig weekend


  Maak melding
 9. Die corrupte marechaussee en douane van Schiphol voeren de meeste cocaïne in. Die zelfde corrupte marechaussee en douane zien jullie vrouwen naakt door die bodyscans. Ze zitten maar te watertanden.


  Maak melding
 10. zo vertaald pot poespoesi loekeoe meerkie, laats nog een paar op sporings ambtenaren aan gehouden op schiphol zijn het die zelfde figuren die de surinaamse hebben bij geschoold mooi is dat.


  Maak melding
 11. D.Day?
  Jap-team heeft een slaapdag.Opzanderij staat over borden met”werk in uitvoering”,maar je ziet niemand werken,hahahahu,dus doorlopen met die handel.


  Maak melding
 12. het was gewoon een paar dagen rust,er zijn toch weer aanhoudingen verricht op Zanderij,

  het zijn die het moeilijk hebben zogenaamd
  in Nederland.ze leren het niet af,het is jammer dat and,ren erbij betrokken worden die hiermee niets te maken hebben het is een shame om op schiphol aan te komen waarmee je meteen wordt gecofronteerd met dat rood lint doorgang voor srananman du en corsoman.

  Akuba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES