donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit Suriname“Luchtje aan dwangsommen tegen Surinaamse staat”

“Luchtje aan dwangsommen tegen Surinaamse staat”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jun – Dwangsommen die de regering worden opgelegd door de rechter, lopen onverantwoordelijk hoog op. Dit zegt oppositieparlementariër Jiwan Sital. Doordat vonnissen tegen de staat niet worden uitgevoerd, wordt steeds het risico gelopen miljoenen aan belastinggelden kwijt te raken. Sital vermoedt opzet.

Het gemak waarmee dwangsommen omhoog schieten, kan makkelijk doen geloven dat verantwoordelijken bij de overheid en de tegenpartij het op een akkoordje gooien. “Het riekt naar corruptie en fraude, bedragen lopen op en dan vindt onderling verdeling plaats. Het lijkt wel opzet”, zei Sital in het parlement. Het geld dat zo verloren gaat, kan liever besteed worden aan leniging van noden in de samenleving.

De situatie nu heeft veel weg van onbehoorlijk bestuur. Vice-president Ramdien Sardjoe ontkent niet dat er wel eens gemene zaak wordt gemaakt. “Inderdaad zijn er gevallen, waarbij de dwangsom enorme hoogten bereikt. Maar er zijn ook gevallen, waarbij onderhandeld wordt en afgezien wordt van een dwangsom. We appelleren dan aan de goede intenties van betrokkenen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De rechter: Mi-boi jij weet nog niks.
  Dwangsommen ai-boi….veel..veel.. politiek…
  Jullie moeten meer weten !

  Rechter en Politiek onafscheidelijk.


  Maak melding
 2. dat is bekend , lees ook de bandied sardjoe reisd af naar china met 10 man . wel deze zal hoe dan ook proberen een graanje uit te pikken meteen of andre deal


  Maak melding
 3. Geachte redactie,

  Eindelijk dat iemand daar nu wat van zegt. Eerder had ik er ook op gewezen, wat het gevaar is wanneer de Rechterlijke Macht, bezet wordt gehouden door rechters afkomstig van een bepaalde politieke partij (VHP) en die tegelijkertijd vertegenwoordigers in het parlement hebben. Dus wie maken die deals eigenlijk, in wiens belang worden die gemaakt en tenkoste waarvan (de staatskas natuurlijk).

  Kijk naar de zaak Alibux als voorbeeld. En dat model van ‘geld maken’ door politieke partijen, door op geraffineerde wijze de staat op te lichten is beslist niet nieuw.

  En deze monopolie positie van rechters die door VHP invloeden, geaccomodeerd zijn geworden bij de Rechterlijke Macht, dient nogeens goed bekenen te worden en vooral nogeens goed doorgelicht te worden. Het is een gevaarlijke zaak.

  Buitendien heb je hier te doen met een politieke organisatie, die realistisch bekenen, dus historisch gezien, geen nationaal Surinaamsbelang dient als partij ideologie, maar slechts een partijpolitieke belang dient (groepsbelang).

  Ook daar had ik op gewezen, m.b.t. de houding van deze partij tentijde de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Deze partij was sterk gekant tegen de Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname in 1975 en zit nu in een monsterverbond met andere partijen w.o. ook zij die voorstander van diezelfde onafhankelijkheid waren (???).
  Hoe rijm je dat?!

  En deze partij heeft haar ideologie nimmer gewijzigd en vormt derhalve – gezien de historische feiten ons aantonen, een gevaar voor ’s Landsveiligheid, vooral m.b.t. de zwaarbevochten Onafhanlijkheid van de Republiek Suriname.

  Deze partij heeft daar waar het gaat om het Nationaal Surinaamsbelang, nimmer thuis gegeven en is beslist niet betrouwbaar als partner inzake dat Nationaal belang van de Republiek Suriname. Vandaar ook dat George Hindorie het indertijd, juist vanwege de partij ideologie, in deze partij niet heeft kunnen redden. Hindorie stond Nationaal belang voor op partij of groepsbelang.

  En trouwens, kijk ook naar de naamgeving van deze partij tentijde haar ontstaan. En samen met haar houding inzake de Onafhankelijkheid van Suriname, lijk dit mij voldoende om aan te tonen hoe de verhouding omtrent de intenties van deze partij liggen inzake politieke onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. Hier in Nederland had je indertijd de Centrumpartij.

  Dus wat de heer Jiwan Sital naar voren brengt, is naar mijn idee zeer de moeite waard om ernstig overna te denken. Want waar schuilt hier nogmeer zelfs, het gevaar in?


  Maak melding
 4. De RO(rechterlijke Organisatie)dient grondig gereorganiseerd te worden. Uitbreiding van de rechterlijke (super)macht is niet toereikend. Er moet een systeem mogelijk zijn, waarbij de president van het Hof benoemd wordt op grondslag van “prestatie”. De nodige garanties voor kwaliteitsrechtspraak dient tevens ingebouwd zijn. Om in die richting te varen kan gedacht worden aan: 1.Benoeming van meerdere procureurs-genaraal. 2. Het instellen van diverse gerechten, te denken valt aan: college voor huurzaken, ambtenarenzaken,corruptiezaken,erfrecht, boedel en echtscheidingzaken, vermogensrechtelijke zaken etc. Inzake strafrechtspleging kan ook een indeling bedacht worden. Iedere college wordt geleid door een van de huidige ervaren rechters en wel in de functie van vice-president. De president wordt gekozen uit een van deze presidenten op basis van vooraf gestelde criteria. Wie durft er om een van de hoekstenen van de rechtsstaat Suriname te verdedigen.U!


  Maak melding
 5. Mensen in Suriname laten zich gewoon naaien door een kleine groep boeven.
  Het overgrote deel van de Surinaamse bevolking kent zijn rechten en plichten niet. Een kleine groep die dat wel kent maakt misbruik van. Zo zijn rechters die vrienden blijken te zijn van politieke ambtsdragers in Suriname betrokken partijen te assiteren en te informeren hoe je tot dergelijke praktijken over kunt gaan.

  Het geld komt niet alleen in handen van deze gasten maar ook bij de rechters die bezig zijn met dit soort zaken .

  Ram Sardjoe moet zijn functie als vice president neerleggen en de parlements voor zitter ook. Dat geldt ook voor Venetiaan.
  Hoe kunnen dit soort zaken toegelaten worden in een samenleving die geen geld heeft om andere projecten te financieren.

  Er zijn zoveel projecten die geld nodig hebben maar het stelen van staats geld is eenmaal een gewoonte van de politiek.
  Dus het bedenken van nieuwe mogelijkheden om dit voort te zetten is niet uitgesloten.

  Waar is de grote mond van Vene en Sardjoe gebleven in de zaak van de ex-minister van natuurlijke hulpbronnen die gesjoemeld had met het perceel in de stad. De heer Alibux.

  Surinamers laten zich gewoon naaien door deze gasten.
  Ik denk dat de media veel meer hieraan moet doen in samenwerking met internationale samenwerking. Hierdoor hoeven ze niet te vrezen voor hun vergunningen.

  Het is en blijft een corrupte bende.
  Sardjoe moet als eerste plaats maken want hij stinkt naar corrupte handelingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES