Home Nieuws uit Suriname Vijf Surinaamse districten krijgen eerste cheque

Vijf Surinaamse districten krijgen eerste cheque

5

PARAMARIBO, 7 jun – De vijf districten die meedoen met het decentralisatieprogramma hebben hun eerste bankcheque mogen innen. Het is de eerste concrete stap naar zelfstandiger bepalen en handelen. Er is nog een lange weg te gaan, maar de regering is optimistisch.

De ruimte die de districten geboden wordt om zelf de lokale prioriteiten te bepalen, moet een grotere efficiëntie teweeg brengen. “Het ligt nu aan de lokale autoriteiten zelf”, zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. De indruk dat alles vanuit Paramaribo bepaald wordt, heeft zijn langste tijd gehad. De vijf districten moeten nu bewijzen dat ze het zelf kunnen.

De bedragen die beschikbaar zijn gesteld voor het financieren van lokale activiteiten, zijn maximaal vijfhonderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd en zestig duizend euro). Onder meer personeel en fysieke infrastructuur zijn de belangrijkste posten. Het decentralisatieprogramma wordt meebetaald door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB.

5 REACTIES

  1. Beste Nickerie.
    Van harte,met jullie decentralsatie,de weg is nog wat lang naar een zelfstandig nickerie,los van para,en suri.maar ik ben verheugd dat het nu zover is gekomen.het lijkt mijn ook een prioriteit om de vliegveld open de gooien,zo dat wij niet meer hoeft de landen op zandery,maar landen op NICKERIE AIRPOORT.
    vr gr cees..

  2. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe dit project onder Front beheer wordt uitgevoerd en hoe het zich houdt…

  3. Suriname moet verdeeld worden in west en oost Suriname dan [as zullen we de resultaten zien

  4. En dan nog zelf bepalen wie het district bestuurt. Want die beslissing komt nog steeds van Paramaribo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.