Surinaamse topdelegatie brengt bezoek aan China

9

PARAMARIBO, 7 jun – De regering vaardigt een topdelegatie af voor besprekingen in China. De delegatie staat onder leiding van vice-president Ramdien Sardjoe. Ook gaan mee de ministers van Sociale Zaken & Volkshuisvesting en van Natuurlijke Hulpbronnen.

Volgens Sardjoe betreft het een beleefdheidsbezoek op uitnodiging van de premier van China. In totaal gaan elf man mee, voor Surinaamse begrippen vrij omvangrijk. Sardjoe schrijft dit toe aan de intentie om “veel meer inhoud” te geven aan het bezoek. De betrekkingen met China worden aangemerkt als hartelijk en vriendschappelijk. Suriname ondersteunt onverkort het One-Chinabeleid.

De afgelopen weken heeft dit standpunt veel tongen losgemaakt. Aanleiding is het aanbod van Taiwan om infrastructurele werken te financieren in ruil voor ‘vriendschappelijke betrekkingen.’ Sardjoe zegt geen boodschap te hebben aan zulke aanzoeken. Ook binnen de coalitie en de regering zijn er voorstanders van formele betrekkingen met Taiwan.


9 REACTIES

 1. Sardjoe en elvene Ku-lee and blacka snesie gaan suriname helpen > Waarom ondersteunen deze twee clowns surinaamse ondernemers niet.

  Raar Ik zat in een vlucht van nederland naar suriname. Naast mij zat en chinees die kon geen moer nederlands nog surinaams. Hij zij dat hij uit de gavangenis komt en door chineze overheid gedumpt is richting china. Gek .. hij had al zijn paspoort van suriname in zijn handen. Ook zou hij een handelsvergunning hebben zei deze heer tegen mij

  Laat vene dit verklaren.

  En dit is geen Joke maar reality.


  Maak melding

 2. Beste lezers van dit bericht:
  Slijmen kost eenmaal geld. Vooral als het gaat om een land met de snelst groeiende economie in de wereld in dit geval China dus.
  China is momenteel bezig met een diplomatiek offensief in onder andere het Caraibisch gebied waartoe ook Suriname behoort.
  Deze diplomatieke move van china is niet ingezet, omdat de Chinezen zoveel van Suriname houden, maar is ook vooral ingegeven door politieke motieven. De Caraibische landen zijn politiek en economisch kwestbare naties en dat weten de chinezen heus wel en daarom zwaaien de Chinezen kwistig en luidruchtig met hun geldbuidel om de Caraibische landen als 1 blok achter China te krijgen, wanneer China door de wereldgemeenschap en met name de EU en de VS in de mangel wordt genomen vanwege de mensenrechtensituatie in China.
  Sedert het bloedig neerslaan van de studentenprotesten in 1989 op het Plein van de Hemelse vrede in Beijing zitten er vele dissidenten te zuchten in Chinese kerkers en werkkampen.
  Want laten we eerlijk wezen: formeel is China nog steeds een communistisch land met een dictatoriaal regime. Dankzij de enorme economische groei, verpaupert de meerderheid van de Chinese bevolking steeds verder en verdwijnen de miljoenen in de zakken van de communistische partijbonzen. De waarheid is dat de enorme groei van de Chinese economie te danken is aan de trek van de arme, werkloze bevolking op het platteland naar de grote steden en die daar massaal worden geronseld als goedkope arbeidskrachten voor de talloze buitenlandse multinationals.
  Het is toch raar dat uitgerekend in een communistische staat als China de meerderheid van de bevolking verarmd en dat een klein deel van de bevolking zich aan het verrijken is. Wist u dat er elke maand in China 1000 miljonairs ontstaan?
  Binnenkort vinden in de Chinese hoofdstad Beijing de Olympische zomerspelen plaats en de Chinese autoriteiten doen er alles aan om de wereld de schijn te geven dat de Chinese regering goed zorgt voor haar bevolking en dat alle Chinezen welvarend zijn. Het is dan ook geen verwondering dat de slogan voor deze Olympische spelen “China welcomes the world” is. Chinese dissidenten die het aandurven om kritiek te leveren op het Chinese regime worden veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen of verblijf in werkkampen. En daarom zwaait China met haar geldbuidel naar de Caraibische landen en komt zij met omvangrijke regeringsdelegaties onderhandelen over economische hulp. Suriname heeft China nodig en daarom houdt de Surinaamse regering de Chinezen te vriend.
  Slijmen kost geld en een regeringsdelegatie van elf man is een onderdeel van de slijmdiplomatie.


  Maak melding

 3. Die hele corrupte bende is of gaat weer op reis..nog meer en meer corruptie.

  Gaan gewoon en dom weg visa’s verkopen…a 1000 US.dollar per persoon, geld verdwijnt nu al in de zakken van de regelaar’s.


  Maak melding

 4. Het is misschien een goed teken dat politici hun vleugels uitslaan naar buitenland.Er is geld in de kast,dus ze moeten het opmaken voordat ze opraakt.Wat krijgen we ervoor terug?nota,s en declaratie van luxe hotels en restaurants.Geld dat nodig is voor riolering van de ondergelopen straten en wegen gaat nu naar de buitenlandse reizen.


  Maak melding

 5. het is toch niet te geloven,bij god en in suriname is alles mogelijk.
  de carabische schoothonden zijn voor zaken naar china, maar zijn ze vergeten dat die chinese honde eten (broodje fikie). dus worden onze honde en ons land door die chinese opgegeten. veni, sardjoe thanks


  Maak melding

 6. Suriname heeft China alleen grondstoffen te bieden voor de rest heeft Suriname niks meer te bieden. Surinaamse producten zullen in china niet afgezet worden,omdat de Chinezen alles zelf maken en goedkoper. Dus er is geen sprake van handelsmissie naar China.


  Maak melding

 7. Ach, ik moet lachen…

  Waarom neemt Sardjoe de ministers van sociale zaken en natuurlijke hulpbronnen mee.

  Het is toch logisch als je surinaamse paspoorten gaat verkopen in China dat je deze gasten nodig heb om het te laten ondertekenen. Voor het verkopen van het binnenland heb je toch ook de ministerie van nat. hulpbronnen nodig.

  Dus dit is weer een nieuwe manier van corruptie.
  In suriname worden alleen arme mensen de dupe van de wetten en regels.
  Wetten en regels gelden niet voor een grote groep boeven die het land staande aan het naaien is.

  Ik denk dat het weer tijd is voor bouta om een coup te plegen,want dit kan niet meer zo door gaan.Het arme volk pinaart.

  Sardjoe moeten ze als eerste opsluiten!!!!

  Bouta help die arme stervelingen en roei de rest maar uit!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.