zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandLeger, politie Suriname gaan illegaliteit te lijf

Leger, politie Suriname gaan illegaliteit te lijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Leger en politie gaan intensiever samenwerken in de strijd tegen de criminaliteit. Dit zeggen minister Fernald van Defensie en zijn collega Santokhi van Justitie & Politie. Vooral de chaotische situatie in de goudvelden van het binnenland zal worden aangepakt. In het zuidoostelijk gelegen goudrijke Benzdorp zal een gezamenlijke eenheid worden opgezet.

Daar zal vooral de belastinginning op gang worden gebracht. Nu wordt nauwelijks of geen belasting betaald door de merendeels Braziliaanse goudzoekers. De meesten zijn ook nog illegaal. “Ordening moet er komen”, zei Fernald bij de installatie van een gemengde werkgroep. Die moet op de meest korte termijn adviseren over een structurele ordening in het Benzdorp-gebied.

De meeste van de ruim vijfhonderd Brazilianen hebben geen toestemming van de overheid om er mijnactiviteiten te ontplooien. De onoverzichtelijke situatie van het moment werkt ook andere illegaliteit in de hand, zoals berovingen en schietpartijen. Dat wordt als nationale bedreiging gezien. “Het leger en de politie staan klaar om elkie vorm van dreiging te elimineren”, zegt Santokhi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. ha ha, Kalf verdronken,dempt men de put.
  Niet te overzien…allen zijn er mee betrokken aandelen bouta ,bosje,vene,somo,boerenveen,Linscheer.

  Parbo,man


  Maak melding
 2. Dus eerst naar het binnenland he?

  Goed zo mang, stop je die gasten (politie en militairen) ook wat geld toe? Want anders zijn ze makkelijke prooien vwb omkoping!!!


  Maak melding
 3. Het is af te wachten of het wat wordt. Kunnen surinesen van nu optreden tegen de barbaarse brazilianen ??? Wat 1 moed zal er betoond moeten worden .

  Hebben deze politieagenten en millitairen zoveel moed verzameld na al de jaren van gedogen? Heeft lang genoeg geduurd. Goud wegdragen zonder belassting-inning. Wat 1 lafhartige belastinginningsinstelling heeft Surinen toch.
  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding
 4. ach santoki die zegt het tenminste dat er een groot probleem is dat aangepakt moet worden en volgens hem gaat dat nu ook gebeuren…hiervoor alleen al hadden ze 15 jaar nodig..
  hopelijk hebben ze geen 15 jaar nodig om daadwerkelijk actie te ondernemen….Legaliseer de brazilianen, richt een staatsgoudbedrijf op SURIGOLD of what ever en laat de brazilianen daarvoor werken Zijn de brasjongs blij en gaat alle winst naar de overheid……


  Maak melding
 5. Neem ook gelijk het Marowijnegebied mee,daar tiert de criminaliteit welig,en niemand die er wat aan doet.De reden=je raadt het al,Vene en Brunswijk,houden hun handen boven de hoofden van deze zware criminelen.


  Maak melding
 6. Waar en wanneer ..santakie…gebed zonder eind zoals gewoonlijk de boel blij maken, met een verhaal::: Suri’s vergeten toch snel en de boel gaat lekker en gewoon door(morgen als altijd) als vandaag.


  Maak melding
 7. Beste mensen,

  Ik begrijp niet waarom Sur. altijd zo negatief reageren als er actie wordt ondernomen om een probleem aan te pakken.
  Nr. 6 Santhoki was toen niet aan de macht.

  Ik ben en blijf een Sur. en zal altijd mijn eigen mensen steunen.
  Sur. die teveel zeuren moeten nooit meer in Suriname gaan wonen en hier maar in die ellende wonen.

  Sur. die hier geen belasting betalen weten ook niet hoe het in Ned. geregeld is.
  Hopelijk hebben zij allemaal voor later een goed PENSIOEN.

  Janny


  Maak melding
 8. Nr. 10
  Janny, noem 1 ding wat de ministers voor de burger hebben gedaan.???? Door mensen als jullie zitten een paar idioten aan de macht die alleen maar profiteren van alles wat ze maar kunnen krijgen. Er worden zoveel beloofd door de regering, maar wat wordt er werkelijk gedaan? Kan je mij dat uitleggen. En jullie Surinamers hebben het recht niet om de Sur.Ned altijd neer te halen. Zonder ons zou Suriname een 3e wereld land zijn. Kijk maar hoe de regering nu gaat bedelen om de wateroverlast te gaan verhelpen. Ik kan nog heel veel dingens opnoemen maar dat weten jullie zelf. Jullie houden je handen voor je ogen.

  En als laatste, als jullie de kans zouden om naar Nederland te verhuizen dat zou je de kans grijpen. Nederland is wel geen paradijs, maar wel 10 x beter dan Suriname.

  Kenny.


  Maak melding
 9. e kennie niet om wat hoor maar je manier van schrijven kan ik lezen dat je geen surinamer ben of een beetje achtergestelede oen ben die hiere zit te verzuipen met je ned is 10 keer beter dan sur ben je wel eens naar sur geweestis mijn vraag dan. maar over het brazilliaans probleem registreer ze allen en laat ze het goud delven in ons land en belasting betalen in plaats van illegAAL
  TE WERKEN.om ze te verjachen is geen optie want ze werken hard en zijn armer dan wij surinamers dus gun ze het ook maar dan wel op sur voorwaarden.


  Maak melding
 10. waarom zo negatief ,el vene heeft het nooit gedaan uit vrees ,goed zo Meneer Santhoki jij kan suriname uit de dal halen en het weer tot een levendig land maken laat je niet opjutten door Venetiaan,want Venetiaan is altijd bang geweest ,venetiaan weet niet hoe een land te regeren.
  Meneer SANTHOKI god zegene U


  Maak melding
 11. hahahahahahhahahahahahaha,kenny zegt zonder de Surinaamse Allochtonen, zou Suriname een derde wereld land zijn hahahahhahaahahahah.

  Door mijn werk heb ik veel,heel veel temaken met verschillende Allochtonen,Surinamers voorop,hahahahaha ik mag en kan niet veel zeggen,maar hoe komt het dan dat ze zooooo veelllllllllllll financiele problemen hebben ehm,zouden ze al hun sooscenten naar Suriname sturen?????Iedereen heeft het moeilijk,de bakra`s hoor je ook niets anders doen dan klagen over de euro`s ehm alleen de Surinamers niet, how comes?Ja als ze op vakantie in Suriname zijn,hahahahahhaha zou je denken dat ze uit Wassenaar of Bloemendaal komen,hahahaahahahah ze hebben het steeds over:hoeveel euro`s krijg je van me,hahahhaahhaah maar in Krasnapolsky heb ik meegemaakt,dat ze geen geld hadden om aftereken,hahahaahhahahah 1 moest daar blijven terwijl de ander geld ging zoeken,zei ze,hahahhaahha laat me aub, in een deuk liggen jere Kenny ie tja ding boi.

  Allochtoonsche Surinamers zijn niets meer en niets minder dan welk ander Allochtoon hier in Nederland,en zeker in Suriname stellen ze 10x niets voor.
  Hoge Uitzonderingen Daar Gelaten.
  Ze hebben Suriname verlaten,maar willen steeds een grote muil opzetten hoe het wel moet in Suriname,ik zou zeggen schoenmaker houdt je bij je leest,blijf hier en ga hier je beklag doen,laat Suriname en Surinamers in hunwaarden,stelletje “beterweters”.Want naar Suriname zullen jullie nooit terugkeren en zeker ook niet naar een ander land,want hardwerken is niet jullie sterkste kant,toen jullie in Nederland aankwamen belandden jullie in een gespreid nest pffffff.

  Wie Zijn Verleden Ontkent,Ontkent Zijn Identiteit.


  Maak melding
 12. Kenny je weet niet waar ik werk, maar een ding mag je weten dat er een grote groep Sur. hier in Ned. onder de armoede grens leven. Wat zeg je van de voedselbanken?
  De Sur. in Sur. hebben het veel beter.

  Hoe zo derde wereld land??? Volgens mij ben jij geen echte Surinamer.

  Janny


  Maak melding
 13. Die Brazilianen denken ook dat alles kan en mag .Suriname is een vrijland en hoop dat het zo blijft,maar de Brazilianen verpesten ook alles.Ze mogen in Su werken enwonen,maar de overheid heeft geen controlle meer over immigranten uit Gayana en Brasil.Laat de overheid(leger en politie) hun witte tanden zien en misschien korte metten maken.
  Suk6,trouwens…Shantoki!


  Maak melding
 14. Ik weet dat ik niet zo goed kan schrijven, maar dat wil niet zeggen dat ik niet mag reageren. Maar let maar op jullie ministers, alsof zij het beter kunnen?


  Maak melding
 15. mp, militairs en al die rotsooi op zanderij moet gewoon weg. moet gewoon douane komen.
  onzin met samen werken militair, een militair heeft geen vooropleiding gehad dus gewoon puur onzin samen werken.die ministers daar weten zelf niet wat ze willen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES