Suriname moet zuinig zijn op oude en nieuwe fauna

6

PARAMARIBO, 5 jun – Suriname zal buitengewoon zuinig moeten zijn op zijn fauna, of die al lang bekend is of pas. Dit zegt Warren Pedersen, directeur van bauxietmaatschappij Suralco. Het project waarbij vierentwintig nieuwe diersoorten zijn ontdekt bij de Lely- en Nassaugebergten bevestigt alleen maar de noodzaak tot extra omzichtigheid.

Hoe paradoxaal het ook mag klinken, Suralco is bezorgd. “De toekomst speelt een belangrijke rol bij het overwegen of je zo een gebied ook economisch gaat ontwikkelen en hoe”, zegt Pedersen. Er is daarom voor gekozen om samen met BHP Billiton het onderzoek te betalen, dat twee jaar geduurd heeft.

Zo is een betrouwbaar beeld geschapen van de stand van de natuur in dit concessiegebied. “Mogelijk kiezen we ervoor zo’n dertig procent te laten zoals het is en alleen maar de rest te ontwikkelen”, aldus Pedersen. Ook zou niet gevreesd hoeven te worden voor een ravage. Alleen de ‘zakken’ waarin bauxiet zit, zullen gelicht worden met een minimale schade aan het milieu.


6 REACTIES

 1. Warren Pedersen, directeur van bauxietmaatschappij Suralco praat over vierentwintig nieuwe diersoorten en sluist alle informatie naar het buitenland. Moet het werk niet door de Surinamers gedaan worden. Moesten ze geen wetenschappelijke tijdschrift opzetten in de Universiteit van Suriname. Ik wil het wel doen maar krijg de kans niet. Andere landen verdienen veel geld aan. Suralco en BHP Billiton hebben veel grote gaten in Suriname achter gelaten zonder het te dichten. Een kant nieuwe soorten ontdekken en aan de andere kant vernietigen. Ik heb slechte ervaring met sommige Europeanen en Amerikanen.


  Maak melding

 2. Dit zijn ook een van de zegeningen van el vene, onze mooi woud laten vernietigen, moedernatuur aty mus eng brong,die ons moet beschermen,wordt door de buitenlanders vernietigd,buitenlanders doen wat ze willen,
  ik denk dat ze meer ontdekt hebben,maar geven een zoete troost met 24 dier soorten.

  Dewanand heb je nog geen ervaring met deze regering ?????


  Maak melding

 3. Surinamers kennen de waarde van hun Fauna niet,buitenlanders wel,

  de vuile stad is een voorbeeld het kan ze weinig schelen wat in hun omgeving gebeurt ,als hun zakken maar gevuld worden

  Akuba


  Maak melding

 4. Lieve Akuba,
  We worden van alle kanten voor de gek gehouden. Buitenlanders op de Universiteit van Suriname mogen alles. Zeltzame planten en dieren worden weggesluist. Onze Surinamers krijgen de kans niet.


  Maak melding

 5. Binnen de korste keren kun je de zeldzame plant-diersoorten in de nederlandse museum bewonderen tegen uiteraard betaling en dit komt nederland tengoede..

  De suris met hun grote bek lip kunnen alleen ouwe hoeren en niks doen..

  Wij zijn trouwens geen volk maar enkelengen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.