woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse regering wil niet af van ijzerschroot

Surinaamse regering wil niet af van ijzerschroot

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – De regering is geen voorstander van het exporteren van schroot. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie. De export wordt dan ook ontmoedigd. Aanvragen van exporteurs worden systematisch afgewezen. Wel is de overheid bereid om de lokale afzet te bevorderen.

Schroot van aluminium, koper en gietijzer mag wel vrij geëxporteerd word. Er is onder meer overleg op gang gebracht tussen de exporteurs en de lokale staalindustrie. De hoge prijs in het buitenland heeft de laatste jaren het verzamelen van schroot aangemoedigd. Onder andere autowrakken, niet zo lang geleden nog een bron van ergernis, worden gretig afgenomen.

Marica heeft liever dat de lokale industrie optimaal profiteert. Het idee stuit bij de exporteurs op de aangeboden prijs, de hoeveelheid en de wetgeving. De lokale verwerker zou niet in staat zijn om een redelijke prijs te betalen voor het schroot. Ook zou hij niet in staat zijn om de aangeboden hoeveelheid op te kopen. De verwerker zegt te letten op de kwaliteit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Nee schroot moet niet worden geexporteerd. Alle rotzooi moeten binnen de grenzen blijven volgens minister Marica van Handel & Industrie.

  Enkel wat waardevol is zoals deviezen, goud, aardolie, bauxiet en coca mogen het land uit. I sie dat na ka de ini marica ede. stel leeghoofd.

  Probeer net als nederland alle rotzooi te dumpen in andere rijke landen dan ze te houden als bergafval langs de straten van paramaribo.


  Maak melding
 2. Weet jij wat zo jammer is: hij durft bepaalde dingen niet te zeggen.

  Als zij ijzer export toestaan…weet jij dat alle put deksels binnen kortst mogelijk verdwijnen…er lopen ook schurken op straat hoor…geld ligt dan letterlijk op straat “put deksel weg”.

  Dit gebeurt nu al !!!!

  Maar daarnaast putdeksels worden geimporteerd
  wanneer begint hij dit zelf te maken auto wrakken genoeg of zie ik het verkeerd.


  Maak melding
 3. belachlijk.. en weetje waarom hij het niet goedkeurt? omdat het Indiers zijn die dat schroot willen opkopen.. daarom.. vandaar dat ik sterk twijfelt aan de betrouwbaarheid van de woorden van de president tijdens de hind. immigratie dag..


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Ik kan mij best voorstellen dat deze regering geen voorstander is van het exporteren van ‘schroot’, anders zou je deze gehele coalitie regering moeten exporteren.

  Trouwens, waar naar toe, want wie zou deze gasten nog kunnen of willen gebruiken en waarvoor.

  Ik bedoel, valt er nog een land met hen te bezeilen?

  Suma sabi?


  Maak melding
 5. Surinaamse schroot moet in Surinaamse schoot blijven. Daarkunnen ijzerharde jongens en meisjes uit gesmeed worden die zo hard (hard, hard) nodig zijn in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES