woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandLancering website over Surinaamse voetbalhistorie

Lancering website over Surinaamse voetbalhistorie

-

Does Travel - naar Suriname

“Het zwart Nederlands voetbal is niet begonnen bij Gullit en Rijkaard, maar bij mannen als Mijnals en Spaarndam. Déze mannen hebben gezorgd dat het Nederlandse voetbal kleurrijk is geworden. Ook hun kleinzonen treden nu op de Nederlandse velden.” Dit benadrukte Walter Roseval, voorzitter van de Stichting Reünisten Oud Surinaams Voetbalinternationals (ROVI), vrijdag tijdens de officiële lancering van de website surinamfootballstars.nl.

De website behelst bijna 100 jaar Surinaamse voetbalhistorie met een Nederlands randje. Oud-international Humphrey Mijnals had de eer de website te lanceren. Het is een afstudeeropdracht van Jermain van Friderici, student Bedrijfskundige Informatica aan de Hogere Economische School Amsterdam. Hij heeft hiervoor samengewerkt met het projectbureau voor de ICT-opleidingen aan het ROCvA.

De lancering vond plaats in Amsterdam tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van ROVI. Dat het, zoals voorzitter Roseval zei, om een ‘gigantische generatiekloof’ gaat, bleek uit het feit dat aardig wat van de aanwezige oud-topvoetballers ondersteund werden door familieleden of begeleiders en behoedzaam in hun stoel werden geplaatst. De oudste was de in 1915 geboren Leonardo Kerk, die ook in Venezuela voetbalde. Surinamfootballstars.nl moet dan ook een digitale brug slaan tussen de Surinaamse voetbalhistorie en toekomstige generaties. De website gaat 10 juni on-line.

Lees voor een uitgebreid verslag met foto’s meer op Amsterdams Venster.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Gefeliciteerd en fantastisch…
  Het Nederlands voetbal is inderdaad kleurrijk geworden dankzij Surinamers en nog steeds door ons…

  Toch is het tijd om afscheid te nemen van het Nederlands voetbal dat ons Surinamers heeft gelanceerd in de internationale voetballerij en ons streven te verenigen in het oppoten zetten van een echt Surinaams eftal dat Suriname nationaal en internationaal vertegenwoordigd.

  De Suriprofs kunnen we zien als een perfect geslaagd voorbeeld van ons eigen kunnen en streven hiernaartoe…

  Laten we hierin vooral niet door onze eigen kleinschalig denken verslagen worden maar laten we de droom waarmaken…want we kunnen het!!!


  Maak melding
 2. Ik ben het helemaal met Nationalist eens. Het is een van mijn dromen om ooit eens voor een Surinaams elftal te mogen ‘kraken’ bij een WK.

  Toch lijkt het me niet zo moeilijk. Als alle SurNeds voetballers een potje geld creeeren dat gedegen beheerd wordt. Dit geld beleggen zodat van de rente alleen een professioneel elftal kan worden samengesteld en betaald. Gewoon prof. voetbal dus dat een baan is als elke andere. Dat lijkt me niet zo ver gezocht.

  Als de wil er is dan volgt de rest. Op de regering moet men niet wachten, want dan blijft dit inderdaad een droom. Het intiatief zal van particulieren moeten komen.


  Maak melding
 3. ps, kijk vooral,bij de verschillende busstations in Suriname,hoe de chauffeurs van verschillende rassen met elkaar omgaan.
  Heel gebroedelijk,dan zie je geen Hind.,Creool,Jav,or what so ever,maar idd,mensen.


  Maak melding
 4. Ik heb liever één of 2 surinamers die op een wk of ek schitteren in een nederlands elftal dan een compleet surinaams elftal die klungelt op een wk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES