zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriprofs helpen studenten aan natuurleesboeken

Suriprofs helpen studenten aan natuurleesboeken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 jun – Studenten van het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs, Mulo, mogen naar hartelust de inhoud tot zich nemen van het boek De Biodiversiteit van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Dankzij financiering door de stichting Suriprofs Nederland zullen honderden studenten grondig geïnformeerd worden over één van ’s werelds grootste natuurreservaten.

Suriprofs Nederland wil zo bijdragen aan betere kennis over het eigen land. Het Centraal Suriname Natuurreservaat is zowel interessant wat betreft de biodiversiteit als de vaak unieke fauna. “Dit gedeelte is niet grondig onderzocht en je moet weten wat je hebt om het goed te kunnen beschermen”, zegt auteur Haydi Berrenstein. Planten en dieren zijn bestudeerd op het land en in het water.

Het boek is goed te gebruiken bij de biologieles. De Suriprofs vonden het des te belangrijker een bijdrage te leveren. De middelen zijn beschikbaar gesteld via de Stichting Biblionef Suriname. Deze organisatie heeft de afgelopen tien jaar kasten vol literatuur beschikbaar gesteld aan scholen. De boeken worden op aanvraag geschonken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES