Paradise Oil gaat Suriname helpen aan oliedollars

18

PARAMARIBO, 2 jun – Oliemaatschappij Paradise Oil is er heilig van overtuigd dat er winbare voorraden aardolie gehaald kunnen worden uit de bodem van Coronie. Dit zegt manager Patrick Brunings van Paradise Oil. Deze dochtermaatschappij van Staatsolie is alleszins positief gestemd over het project. Er zijn daar genoeg redenen voor.

Aan de meest belangrijke voorwaarden voor het opstarten is reeds voldaan. Het gebied waar geëxploiteerd gaat worden, ruim tweeduizend vierkante kilometer, is met zorg gekozen. Er is een lange periode van intensief onderzoek aan vooraf gegaan. Ook is reeds een partner aangetrokken. Het Australische Tullow komt in met een aanzienlijk deel van de benodigde zestien miljoen dollar.

Tullow krijgt veertig procent uit de opbrengsten. Volgend jaar moet Paradise Oil reeds operationeel zijn. “De overheid trekt het meeste profijt”, zegt Brunings. Tachtig procent van de winst gaat direct naar de overheid als enige aandeelhouder en twintig procent komt binnen in de vorm van belasting. Er is een campagne gestart om onder meer technologiestudenten aan te trekken van de universiteit.


18 REACTIES

 1. De overheid trekt het meeste profijt”, zegt Brunings. Tachtig procent van de winst gaat direct naar de overheid als enige aandeelhouder en twintig procent komt binnen in de vorm van belasting”

  Tje potie wat een berekening.
  Van de netto winst gaat 40% (percentage van de aandelen) naar overheid als aandeelhouder.
  Hoezo 20% in de vorm van belastingen.
  Hoe liggen de afspraken met het doorbelasten van de kosten van de moedermaatschappy (zie Cambior) wordt er inderdaad uitgegaan van de arm length priciple?
  Geen netto winst geen uitkering aan aandeelhouders en dus ook geen winstbelasting. Bij verlies is deze verrekenbaar met toekomstige winsten. Er zal waarschijnlijk een situatie onstaan waarbij nagenoeg geen belastbare winst wordt gerealiseerd. Blijt dus over de post loonbelasting en de BTW (inkoop op de lokale markt). De hoogte van de loonbelasting is dus afhamkelijk van de hoogte van het bruto inkomen. De afspraken voor afdracht loonbelasting moet ook worden meegewogen want als er sprake is van uitzending van personeel uit Australië en er salaris wordt uitbetaald in Australië dan loopt Suriname dus belasting mis op deze hoge salarissen.
  Suriname moet dit meenemen in het onderhandelingsproces anders vissen zij zoals altijd achter het net.


  Maak melding

 2. Het is toch te gek voor woorden dat Suriname een kleine investering van 16 miljoen US niet zelf kan ophoesten en men daarvoor een buitenlandse investeerder nodig heeft!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Coronie is al een laag gebied mensen waarmee zijn jullie bezig straks, over 15 jaren moet je met de veer boot naar Niekerie.Dat de overheid dit toe laat is schandalig en dat de peresident dit straks ook goed zal keuren en dat de coronianen de dupe van zullen worden.Nou Suriname ga maar eerst aan tafel zitten want straks mogen jullie na 15 jaren de nieuwe brug ook weer gaan verplaatsen en dat zou niet fijn zijn voor ons allemaal.Wij laten ons leeg roven door buitenlandse bedrijven en dat is coruptie en dat moet gestopt worden.Eerst de bouxiet boeven daarna de goud boeven en nu de olie boeven wel wakker worden .Heb je eigen land lief mensen en laat ons niet leeg roven door mooie auto’s en mooie huizen die jullie als geschenk krijgen want jou kids moeten ook van het mooie Sranag genieten. Mi Kondre troe mi lobi you vergeet dat niet.


  Maak melding

 4. Jah Suriname over 15 jaren moeten dan jullie met de boot naar Niekerie want Coronie is een laag gebied.Tip en de nieuwe brug mogen jullie als soevernier laten staan.


  Maak melding

 5. Pibull i ab leti jere’.
  Het is voor zo een “welvarende” Suriname ongelovig dat ze dat klein beetje geld niet hebben.
  Waar gaat al het geld naartoe dan van al die projecten(bauxiet, aardolie, goud, visserij?)
  oh sorry en drugs?????? ik wil niet negatief zijn over Suriname wat dat betreft maar je weet wel sa mi e bedoel tog……

  Zie zullen het weten baja.


  Maak melding

 6. hoho tje poti, het is makkelijk te oordelen, van uit de kikkerland. mijne heren waarom nemen jullie de zaak niet over. alles wat in suriname gedaan wordt, is niet goed. vorm van hier dan een kabinet met goed beleid . zijn jullie plotseling zo capabel geworden hadden jullie lief suriname niet moeten verlaten.


  Maak melding

 7. hoho tje poti, het is makkelijk te oordelen, van uit de kikkerland. mijne heren waarom nemen jullie de zaak niet over. alles wat in suriname gedaan wordt, is niet goed. vorm van hier dan een kabinet met goed beleid . zijn jullie plotseling zo capabel geworden hadden jullie lief suriname niet moeten verlaten.

  ragga

  Als we destijds Suriname niet hadden verlaten, dan waren we nu dezelfde domme ezels als jullie!!! Als je ambitie hebt in het leven, dan wil je alles uit je halen wat in je zit, en zoals je weet kan dan maar beperkt in Su. Als je verder wilt studeren of als je de Topsport wilt halen dan moet je naar het buitenland.Wil je me vertellen dat;Seedorf, Davids, Winter,Bogarde,Kluivert enz. ook wereld voetballers waren geworden al ze in Su waren gebleven???!!!! hahah
  En dan heb je nog al die hoogopgeleide Suris die ook hun doel hebben bereikt!!!
  Blijf maar lekker slapen achterlijke Ezel!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Een goede zet van Staatsolie,
  Laat die lui van autralie naar olie ruiken, dan willen snel en alles voor je onderzoeken.
  als ze lastig beginnen te doen dan gewoon zeggen van ihet is genoeg geweest en nu vertrekken en de aandelen verplicht opkopen.
  zo heeft chavez ook gedaan.
  Alle rijkdommen voor eigen bevolking en geen enkel roofpartij.

  barca


  Maak melding

 9. nr. 10. Ragga veels te kort door de bocht.
  Tevens slaat jouw reactie nergens op.
  Ben jij dan capabel (bezit jij echt de capaciteiten)om te beoordelen, kom op wees wijs.
  P.S jouw opmerking is naar mijn oordeel van een behoorlijke domoor.


  Maak melding

 10. Ragga, Lof big up your selves. Je heb gelijk. Al die nep surinamers in Nederland pinaren als honden in Holland, maar willen alsnog suriname afkraken.

  hahahahaha

  Stay sranang mang


  Maak melding

 11. Aan Pitbull,

  I nabi tiffie da you wang betie,

  Ye bent een ongewenst vreemdeling die zielig in de bijstand zal zitten. Surinamers die enkel de nationaliteit van suriname bezitten hebben recht op beoordeling en geen landverraders als pitbull.

  Pitbull jij heb nog land nog een identiteit. In suriname zal je als een allochtoon rond lopen en in Nederland ook.

  Tje mi gado gi a pitbull verstand nanga tifi


  Maak melding

 12. Niet nodig om elkaar aan te vallen… maar mensen, laten we eerlijk zijn.

  Staatsolie heeft vet winst lopen maken afgelopen jaren…. waarom kan die 16 miljoen us dollar niet betaald worden uit eigen zak?


  Maak melding

 13. Als we destijds Suriname niet hadden verlaten, dan waren we nu dezelfde domme ezels als jullie!!! Als je ambitie hebt in het leven, dan wil je alles uit je halen wat in je zit, en zoals je weet kan dan maar beperkt in Su. Als je verder wilt studeren of als je de Topsport wilt halen dan moet je naar het buitenland.Wil je me vertellen dat;Seedorf, Davids, Winter,Bogarde,Kluivert enz. ook wereld voetballers waren geworden al ze in Su waren gebleven???!!!! hahah
  En dan heb je nog al die hoogopgeleide Suris die ook hun doel hebben bereikt!!!
  Blijf maar lekker slapen achterlijke Ezel!!!!!!!!!

  Pitbull

  Hai pit bull wat is jou inbreng in Nederland, hoe populair en bekendheid geniet je in Nederland. Seedorf goeie surinamer doet ook veel goeds voor Suriname en trouwens zijn opa ken ik heel goed.Maar jou inbreng is Suriname af tekraken. Zet jij iets positiefs voor Suriname.Ik ben tenminste een ondernemer en doet wat voor suriname met im-ex.Dat is mijn inbreng voor beide landen.of i lai de achterlijke titels na gado wan sabi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.