dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname biedt niet-roker nauwelijks bescherming

Suriname biedt niet-roker nauwelijks bescherming

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 mei – Suriname biedt nog te weinig bescherming aan niet-rokers . Dit stelt de Nationale Antidrugs Raad, Nar. Noch beleid, noch wetgeving zijn gericht op bescherming tegen het inademen van sigarettenrook in openbare aangelegenheden. Alle verantwoordelijkheid wordt aan de rokers overgelaten.

In het openbaar mag vrij gerookt worden zonder dat wie dan ook zich druk hoeft te maken om de gevolgen voor omstanders. Ook wordt het roken vrijelijk gestimuleerd. “Billboards die roken stimuleren zijn haast overal in Paramaribo en omgeving geplaatst en kinderen en jongeren kunnen onbeperkt sigaretten kopen”, zegt Nar-functionaris Kris Rambali tegenover de Ware Tijd.

het roken wordt op geen enkele manier ontmoedigd, integendeel. “Dus al heeft een jongere niet veel geld, hij komt makkelijk aan sigaret”, aldus Rambali. Er zou meer gehandeld worden naar de instructies van de Wereld Gezondheidsorganisatie, zoals het verbieden van roken in openbare ruimtes. Meeroken wordt als veroorzaker gezien van vele longziektes.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
  1. Waarom verkopen ze het giftig spul nog. Ja hoor, roken is verboden en aan de andere word er van alle kanten aan verdient. Hebben die handelaren geen gevoel voor die mensen.


    Maak melding
  2. het gaat niet zozeer om de handelaren ,het gaat meer om de overheid . er wordt in nederland ongeveer 3.50 euro verdiend op een pakje door de overheid dus .


    Maak melding
  3. Ja die zogenaamde schone handen van Venetiaan ruiken sterk naar nicotine. Waarschijnlijk geniet hij ook nog van kinderlijkjes die het resultaat zijn van kankerlongen. Al die kinderen die voor het genot van hun ouders moeten meeroken. Venetiaan is gewoon bang. Te laf om impopulaire maatregelen te nemen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES