maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandGeen reden tot paniek in binnenland Suriname

Geen reden tot paniek in binnenland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – Er is absoluut geen reden tot paniek in het binnenland na de zware regens de afgelopen weken. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Het waterpeil in de drie grootste riveieren, de Suriname, Tapanahony en Marowijne, is niet anders dan normaal rond het grote regenseizoen. Weel wordt rekening gehouden met calamiteiten.

Met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing zijn voorbereidingen getroffen om hulp te bieden als die nodig mocht zijn. Ook met de Meteorologische Dienst wordt intensief gecommuniceerd om de weersontwikkelingen te kunnen volgen.
Binnenlandbewoners zijn na de overlast vorig jaar verhuisd naar hoger gebied. “Maar niet altijd is dit het geval”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd.

De mensen zijn vaak niet bereid tot verhuizen om allerlei sociale en culturele reden. Ook emoties spelen mee. RO wil de agrarische ontwikkeling goed ter hand nemen. Onder meer zullen moderne technieken worden bijgebracht. De meeste gemeenschappen zijn van de grond af aan begonnen met hun aanplant voor eigen voorziening. “We zijn op de goede weg met de uitvoering”, aldus Felisi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Zo zo en zo snijdt het mes aan tweekanten..

    Aan de ene kant wordt het surinaams grond gebied overspoeld door al het kwik en cianide die door goud ondernemers en privé delvers wordt vergiftigd ..

    Aan de anders kant wordt het heleland ook ontdaan van het gif wat jammer genoeg in de natuur en rivierwateren terecht komt..

    de toekomst zal het leren wat mens en dier aan ondervinden…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES