donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameBroer Surinaamse parlementariër bekent geknoei

Broer Surinaamse parlementariër bekent geknoei

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – De arts Anil Mansaram, broer van coalitieparlementarër Sharmila Mangal-Mansaram, heeft bekend verkeerd te hebben gehandeld bij het opbouwen van zijn cliëntenbestand. In een publiekelijke verklaring zegt Mansaram “foutief gehandeld” te hebben naar zowel cliënten als het Staats Ziekenfonds, SZF, toe. Zijn zus had liever een andere afloop gezien.

“Ik vind het groot van mijn broer, maar als ik het was had ik de zaak uitgevochten tot bij de rechter”, zegt Mangal-Mansaram. Ze blijft erbij dat Anil niets verkeerds heeft gedaan en dat hij toch een morele overwinning heeft behaald. De verklaring die is voorgelezen in tegenwoordigheid van SZF-manager Steve Comvalius, wordt niets gezegd van fraude of corruptie.

Aantijgingen in die richting waren Mangal-Mansaram eerder in het verkeerde keelgat geschoten. Het zou een tegenactie zijn als antwoord op haar corruptieonderzoek bij het fonds. Op haar aangeven had Anil een brief gestuurd naar het SZF om stelling te nemen tegen de maatregel om hem af te voeren als dienstverlener. Die maatregel volgde op de vaststelling dat het cliëntenbestand van de arts abnormaal snel gegroeid was.

Mangal-Mansaram vond het allemaal op niets slaan. Dokter Anil zou populair zijn en daarom hadden veel cliënten besloten zich te laten overschrijven. Dat een uitdijend bestand de vergoeding door het SZF positief beïnvloedt, moest maar als bijkomstigheid worden geregistreerd. Anil Mansaram heeft intussen zijn aanklachten bij het ministerie van Volksgezondheid en de justitie ingetrokken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Ai baja…en TOCH gewoon blijven volhouden he?
  Maar ja, dat krijg je als politici zich ermee bemoeien….
  Gelukkig is die broer veel wijzer en snapt ie zelf dat wat hij heeft gedaan niet door de beugel kan.
  Het SZF zou eigenlijk die zus moeten aanklagen wegens smaad en opruiing.


  Maak melding
 2. Kruidje-roer-me-niet Mangal-Mansaram zal gewoon moeten aftreden. Een grote bek hebben terwijl het onomstotelijk vast staat dat haar broer de boel heeft belazerd en maar vasthouden dat hij niks heeft misdaan


  Maak melding
 3. En zo zie je dat zus lief zich niet had moeten uitlaten in deze zaak. Nu moet ze door het zand kruipen nadat ze gevallen is op haar smoel. Het typeert de corrupte samenleving waarbij familie die hoog in de politiek zitten en een voorbeeld funktie vervullen vervallen in het verdedigen van familie, familie die duidelijk fout zitten worden zodoende aangemoedigd verder aan te modderen. Een gezegde in het surinaams zegt “dagoe e lon tigrie if a sabi dat ontie mang de na ing baka”


  Maak melding
 4. De mensen stelen en blijven dat doen. En een zingt het Mea Culpa mea maxima culpa lied…wat een morele overwinning. De arme mensen in Suriname krijgen het niet beter maar blijven stemmen op bigi edes, rovers, drugsdealers (ja waterkant.net ook die en zie maar als je dit commentaar ook wegmodereert)handelaars en warunghouders zoals Somohardje die bedorven eten verkopen en een gevaar voor de volksgezondheid zijn (www.dbsuriname.com), mensen die anderen in elkaar slaan op voetbalvelden en hun hele extended family in de regering willen droppen en als president commisaris bij de SLM zetten…de lijst is lang maar een volk krijgt nou eenmaal de leiders die ze verdient. stemmen is geheim en in Suriname ook vrij dus….the choice is yours!


  Maak melding
 5. Een poes die wordt aangezocht om de melkkan te bewaken zal vroeg of laat daarin een kijkje nemen. Dat blijkt telkenkere weer.
  En laten we daar a.u.b. geen doekjes om winden. De spreekgrage zuspoes heeft dus toch maar voor haar beurt gesproken zoals altijd weer.
  Boontje is om haar loontje gekomen dus!


  Maak melding
 6. Deze koebeesten zelfs hebben ze een riant salaris en toch belazeren de boel.
  Sharmila moet niet zo hoog van de daken schreeuwen ze gebruikt waarschijnlijk ob maandverband met vleugels.
  Stelletje parasieten.


  Maak melding
 7. ai boi suriname heeft alleen dieven
  wat mij hier ook opvalt is dat als een blakamang wat doet dan piepen jullie niet zo hard
  maar ja daar om ben ik weg uit swetie suri
  het land zelf is niet fout maar het systeem
  oeng tang boeng


  Maak melding
 8. Poppetje heeft nu de poppen aan het dansen. ‘Ik vind het groot van mijn broer, maar als ik het was had ik de zaak uitgevochten tot bij de rechter’, en zie weer hoe politci corruptelingen onvoorwaardelijk ondersteunen.

  Jou broer is fout, hij geeft dit toe en nog wil je dat hij naar de rechter stapt om z’n ‘gelijk’ te halen.
  De vraag die wij in dit geval ook zouden moeten stellen is; zijn de rechters dan nog betrouwbaar ?

  Deze mevrouw heeft zich met haar uitspraak verstapt en zal daarom nooit meer serieus en/of eerlijk overkomen.


  Maak melding
 9. Deze koebeesten zelfs hebben ze een riant salaris en toch belazeren de boel.
  Sharmila moet niet zo hoog van de daken schreeuwen ze gebruikt waarschijnlijk ob maandverband met vleugels.
  Stelletje parasieten.

  Jangle

  Hoezo belazeren, er is geen geld betrokken bij deze kwestie, idiooootttttt!!!!!


  Maak melding
 10. Neen Jangle. Ze gebruikt ob maandverband zonder vleugels maar met een vleugje madam chanette. Anders kan je nooit zo hoog van de toren blazen


  Maak melding
 11. sharmila zou zich moeten schamen en dat zij in het parlement zit en dan nog blijven liegen. je ziet duidelijk dat ze geen grijntje zelfrespekt heeft laat staan voor het volk die zij moet vertegenwoordigen oprotten


  Maak melding
 12. kennelijk heeft jangle ervaring met ob maandverband met vleugels,wat een discussie !
  De vraag is waarom de manager zo gelaten de verklaring van de arts laat voorlezen, hebben beiden iets te verhullen ? voor wat hoort wat.
  Wellicht heeft de szf iets te vrezen voor een onderzoek .


  Maak melding
 13. Meneer Anil is groot omdat hij heeft toegegeven dat hij fout is geweest en uit je fouten leer je.Mevrouw Emmie had al een voorbeeld gegeven en ik hoop dat meneer Balissar ex minister en alle anderen het voorbeeld van deze mensen opvolgen.
  Door eerlijk toe te geven vallen er lasten van je af.De kunst is om te voorkomen dat je dezelfde fout maakt.


  Maak melding
 14. Sarmila voor haar “papa Sardjoe” op haar knieen gegaan om zijn politieke invloed aan te wenden om haar broertje niet te laten vervolgen.
  Papa krijgt toch altijd zijn zin


  Maak melding
 15. Ik waarschuw nogmaals op te houden met schurken streken.(het wordt nu wel teveel)

  En die Manga moet zo snel mogelijk uit het parlement.

  Heer V.& S. werk dat ding gauw weg zij maakt houdbaarheids datum van de Frontalers korter dan gedacht.


  Maak melding
 16. geachte mensen die hier hebben gereageerd. Ik wil alleen 1 ding zeggen en dat is dat jullie niet over iets moeten reageren waarover je geen kennis draagt. mensen die willen weten waarover dit onderwerp precies gaat moet persoonlijk bij het szf of de dokter opf bij zijn patienten wezen. De patienten van dokter mansaram zijn ondanks zij waren opgeroepen door het szf niet naar het kantoor geweest omdat zij weten wat dokter anil voor hen heeft gedaan. het was het szf personeel zelf die de dokter het advies had gegeven dat hij de mensen kon overschrijven door hun kaarten of nummers door te geven. al de mensen die bij de arts zijn overgeschreven hebben hem toestemming gegeven om dit voor hen te doen. Ik hoop dat jullie het nu begrijpen. de leidinggevenden in het szf heeft een klacht van dokter Bissumbar gehad dat dokter anil zijn patienten in een grote hoeveelheid heeft overgeschreven in zijn bestand. het szf vindt nu dat de wijze waarop de patienten bij dokter mansaram zijn overgeschreven niet de juiste manier is. dit moest het szf dienstverlening al bij de eerste mutatie formulier zien en de arts melden. maar dit heeft de szf dienstverlening niet gedaan. dus heeft deze zijn taak niet naar behoren gedaan en alle schuld wordt op dkter anil geschoven. dokter bissumbar heeft veel van zijn patienten verloren omdat hij een patient een verkeerde injectie had gegeven waardoor die kwam te overlijden. dit mag u aan de patienten zelf vragen. dokter seetal is altijd zo druk omdat hij aangesloten is bij alle verzekeraars en zit met elk patient politieke torie te praten. vandaar dat mensen zich hebben laten overschrijven deze arts. nou nu heeft arts een nieuwe overeenkomst. we zullen nu zien of de patienten daadwerkelijk bij hem wilden overschrijven of niet. want de mensen moeten nu persoonlijk naar het kantoor gaan voor inschrijving. de arts heeft nog steeds een goede naam bij zijn patienten want zij weten dat hij deze handeling had gepleegd voor de patienten zelf. dat is alles wat ik wilde zeggen. zijn zus heeft haar best gedaan om haar broer zijn recht terug te geven, anders was hij voor zo een klein fout voor zij hele leven op de zwarte lijst geplaatst. u moet op een dag op de poli komen en een behandeling van de artsd krijgen dan zal u zelf zien dat wat u hier heeft geschreven niet juist is. dit is mijn mening. ik ben zelf een patient van dokter mansaram.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES