dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandBogarde wil met Suriname naar WK

Bogarde wil met Suriname naar WK

-

Does Travel - naar Suriname

“Het is mijn droom om als begeleider of trainer ooit met Suriname op het WK actief te zijn”. Dat zei Winston Bogarde tegen de Telegraaf. De voormalig international was afgelopen weekend teambegeleider van de Suriprofs, en is van plan om in september aan een trainerscursus te beginnen schrijft de krant.

Bogarde vindt het jamer dat het op dit moment niet mogelijk is om een Surinaams elftal te formeren van de spelers die hier voetballen. De wetgeving van beide landen laat dat niet toe. Suriprofs hebben in tegenstelling tot bijvoorbeeld Marokkanen alleen een Nederlands paspoort.

Hij genoot van de wedstrijd van zaterdag. Bogarde: “het was weer een groot feest met heerlijk eten, drinken, goede optredens en topvoetbal. Het duel van de Suriprofs is voor veel mensen een reünie en laat zien dat sport verbroedert.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Mi mati Winston, mijn zegen heb je. Het grote probleem is dat onze lokale voetballers het door omstandigheden van allerlei aard het niet zullen redden. Er zal heel veel water door de Suriname rivier moeten stromen om die jongens WK-klaar te krijgen. Blijf over een combinatie van de jongens van hier en jongens uit de Nederlandse voetballerij. Om de een of andere onbegrijpelijke reden zijn Sur-Neds hier niet echt welkom. Ik ondervindt het aan den lijve!
  Die dubbele natio had ontwikkelingswise allang een feit moeten zijn.
  Succes!


  Maak melding
 2. Winston, als we met z’n allen in de positieve richting blijven denken dan is heel veel mogelijk. Waaronder met Su naar WK te gaan.
  I like the idea.
  One-sincere-Love
  Dayenne Denneboom


  Maak melding
 3. El vene moet mensen die suriname naar voren dragen een surinaams paspoort verstrekken zodat de wereld in kan zien dat we niet alleen bolletjes slikken maar ook kunnen voetballen.

  Tuurlijk is dit niet simpel voor die cocosplukker , maar ja als je niet kan denken zul je ook niet kunnen handelen.


  Maak melding
 4. Boga dromen zijn er om waargemaakt te worden
  Vraag de almachtige schepper het roer over te nemen en je zal onvoorstelbare uitspattingen van de Heer mogen aanschouwen
  Gods rijkste zegen Sranang Boy


  Maak melding
 5. Dit maakt mijn dag weer goed, alhoewel het nog een droom is van heel Suriname die nog ver weg is, zal het zeker een dag van komen.
  Er is te veel Surinaams tallent hier in Ned. die Orange niet gaan halen, dus gelijk de wetgeving aanpassen of veranderen.
  Winston Bogarde” wij staan achter jouw dus motiveer de rest van de clan, en richt je op het jaar 2016, dat moet haal baar zijn.
  In principe hoef je alleen van de VS, Trinidad, Mexico, of Cuba te winnen om je te plaatsen,2 van de 4 kom je tegen in je poule (Concacaf-zone) de rest kunnen we wel hebben,(Frans, en Brits Guyana,Haiti, De-Antillen, Sint-Maartin.
  Go for it, SURI,SURI,SURI, SURINAME.


  Maak melding
 6. Het Nationalisme begint te groeien onder ons Surinamers, de droom is begonnen…

  Boga jouw droom is mijn droom, laten we het met zijn allen waarmaken.


  Maak melding
 7. WK Droom: Winston, Gods rijkste zegen toegewenst, maar de surinaamse president, Ronald Venetiaan, is de grootste tegenstander van Surineds in het surinaams voetbal elftal. Ronald Venetiaan is ook een grote tegenstander van de dubbele nationaliteit. De oude politici hebben totaal geen visie over de professionele sport beoefening. Deze politici leven nog in het tijdperk van dat “een schouder klopje” voor de goede sporter. Ook de mentaliteit van de surinaamse voetballer laat veel te wensen over. Ronald Venetiaan hecht ontzettend veel waarde aan ingezetenschap in combinatie met het surinaamspaspoort. En er is niemand in Suriname die onze president kan overtuigen dat het ook anders kan. Winston, ik wil jou niet ontmoedigen, maar dit wordt een taaie strijd voor die dubbele nationaliteit. De surineds worden letterlijk voor vreemdeling aangezien. Je bent als surined alleen maar welkom om je Euro’s. Winston, ik hoop dat je het voor me kaar zal krijgen om deze koppige surinaamse politici te kunnen overtuigen. Ik wens jou ontzettend veel succes en hoop dat jij ook mij droom zal laten uitkomen, namelijk, suriname’s deelname aan een WK.


  Maak melding
 8. Idd,ik was er afgelopen zaterdag,de Suriprofs aanmoedigen,jaaaaa als de Surinamers altijd zo waren,komma,wat waren we dan een eenheidsvolk,jammer het is afgelopen,en dan vliegen we elkaar weer in de haren om het minste en geringste.

  Goh,ik hoop het dat Winstons droom ooit werkelijkheid wordt,ik ben bereid te doneren,zo ook ,ik ook bij de Suriprofs doneer.
  Kom op Winston,richt 1 of ander vereniging op:Suriname naar het WK,er zijn tig Surinamers in Nederland die graag een donatie geven.


  Maak melding
 9. Mang laten we niet dromen we leven in werkelijkheid. Suriname op het wk is zou je kunnen vergelijken met togo afgelopen wk. Ik wil niet uitgelachen worden aub mensen loop aub niet rond met deze waanideeën.
  Blijf nuchter laten we het surinaams voetbal op amateur niveau houden want hoger kunnen wij toch niet aangezien dat inter gogo tapoe surinaams kampioen is geworden zegt genoeg veel over surinaamse talenten onder aanvoering van brunswijk.


  Maak melding
 10. ha ha..bogarde trainer van suriname ziet mij al met een tax free tas en een pooier pak.

  Geen goed voorbeeld…vanwege verleden sparta naar ajax en denken met geld alles kan kopen.


  Maak melding
 11. Bogaarde,
  loop naar je moer.als jij een voorbeeld moet zijn het surinaamse voetbal dan vindt ik het wel heel erg.
  ps waarom heb je dan al die tijd met jong chelsea gespeeld en getraind.


  Maak melding
 12. Boga is een man met een hart, weg met kluivert en davids, boga en seedorf zijn de mannen die surisoccer omhoog kunnen helpen.
  clerence hg met die 4de cl

  net zoals een ander al zei maak je dromen waar Boga


  Maak melding
 13. De rijken/ondernemers moeten hun geld breed investeren in de surinaamse mens.B.V.artistiek,artiesten,sport.de doorsnee Suri’s zijn de grootste afnemers van ondernemend Suriname.Een ieder heeft zijn einge vaardigheden,dan kunnen wij zeker naar de toekomst toe deze wens waar maken.


  Maak melding
 14. Lijkt mij ook een goed plan van Boga. En dat paspoorten-gedoe moet opgelost kunnen worden zodat er ook een paar goede SurNeds mee kunnen doen. Volgens mij zijn de internationale regels vrij soepel mits de speler in kwestie nog niet voor een ander vertegenwoordigend elftal is uitgekomen.

  Ierland is daar een goed voorbeeld in, als die ergens een goede speler spotten in Engeland met Ierse voorouders, krijgt hij gelijk bezoek van een delegatie uit Ierland en word gestrikt voor het nationale elftal.


  Maak melding
 15. nice try, maaare there,s no skills and balls in suriname…one people is too far.
  get some brazilians out surinam, they might have some skills that has better balls between the leggs..


  Maak melding
 16. Dat bedoel ik surinaams voetbal is lekker feesten, beesten en dansen en nog eens feesten. Maar het voetbal was een genante vertoning een vierde klasser knvb speelt veel beter dan een stelletje volgevreten semi-profs.
  Hoe kan deze goudmijn trainer worden van het surinaams elftal?


  Maak melding
 17. beste Winston je bent een KANJER. het is zo geweldig om te horen hoe een voetballer van sur afkomst zich zo inzet voor zijn landgenoten.dit is toch geweldig.zonder er een winstbejag op te maken.


  Maak melding
 18. Het is een droom die alleen werkelijkheid kan worden als die droom dat suriname eens een weldekende regering krijgt. Een zonder die frustrerende baggage. Zodat mensen met surinaamse ouders/voorouders kunnen opteren voor een dubbele nationaliteit.
  Dan alleen kun je gaan dromen van een WK met suriname.


  Maak melding
 19. ofa boga
  ik ga niet voor je jokken maar t gaat een moeilijke zaak zijn onze lieve Suriname naar het WK te brengen.onze jongens hebben weinig decipline en dat is een kwalijke zaak.als het u lukt ze wat decipline aan te leren dan kunnen over WK voetballen praten


  Maak melding
 20. Boga, i bigi no mik no wang sma lauw i
  ga er gewoon voor want we hebben niets te verliezen wat we wel nodig hebben is discipline we moeten niet te negatief denk mang anders blijven we maar denken.boeng sanie boga jamang tja go!!!


  Maak melding
 21. boga laat je niet gek maken, i sap sa iwani dus
  ga er voor want song sma no i dingki vara i vieri. je ben voor mij wel een voorbeeld voetballer ga zo door.mik ding mang kies 1heid lei ding mang op je kan het mooi idee mang!!!!!


  Maak melding
 22. Zou het genoeg steun krijgen vanuit Sur want het is ook alleen maar Brasil wat er wappert
  terwijl er Surneds meespeelde met Nederland tijdens het WK.


  Maak melding
 23. Suriname moet gewoon op eigen kracht naar het wk, niet met al die nederlanders laat hun maar daar blijven, een nog niet zinkend schip verlaten no boi tan pe i de. of je bent nederlander of je bent surinamer dus stoppen jullie met die nonsens iedereen kiest zijn natio zelf je wordt niet gedwongen.
  Big Up alla mi sranang brada nanga sa san ai fit alla dey foe njang, den wan san lowe mek den kier den srefie.
  voor ons zijn jullie toeristen die euros binnen brengen en voor de rest niets meer.
  die mensen willen gewoon die dubbele natio van if a ne go na tata dan kan draai gwa sranang oe tan drape un no kon por a kondre

  iem sabie na mi taki


  Maak melding
 24. ee.. dengki jerre styx united
  suriname moet op eigen kracht dat zou ik ook willen.jij vind dat wij die in tata wonen
  hier moeten blijven je ben gewoon achterlijke aapje en waarom neem je onze euro dan om bakba te kopen wij weten dat sommige van jullie aapjes zo denken mi na negre jere maar vind het heel erg dat jullie zo denken maar als jullie op eigen kracht naar wk willen mi mang dana te kaforoe kies tiefi i moes sabi jap japie


  Maak melding
 25. Weer zo een achterlijke reactie,…van die Styx united.Of je nou in Nederland woont of in Amerika waar je koemba tee begraven is dat ben je voor life.Dus Surinamers zullen we altijd zijn en blijven.Dus de reactie van die Styx slaat helemaal nergens op.
  Als het Surinaams elftal uit jongens uit Nederland of uit Suriname bestaat dat maakt geen ene moer uit.


  Maak melding
 26. Ik ben niet altijd voorstanders van de american way maar in dit geval zouden wij hun policy goed kunnen overnemen. Wie is amerika is geboren is amerikaan tot de dood ongeacht hoeveel natioanaliteiten die persoon na de geboorte erbij aanneemt. Ben je daar geboren dan ben je amerikaan punt. Dit zou ook voor suriname kunnen gelden, en als je ouders er geboren waren zou het mogelijk moeten zijn om makkelijk te kunnen opteren. De voordelen hiervan overtreffen ruimschoots de nadelen. Nu nog een wijze president die dat ook inziet. Ik heb mijn twijfels of de huidige daartoe in staat is.


  Maak melding
 27. we moeten niet klagen dat het niet kan, of mag, of dit en dat.
  we moeten het gewoon doen, investeren, kweken, en suriname weer op de kaart zetten zoals het hoort!


  Maak melding
 28. Dan moet hij bij Redi Lip Sjorie, Gogo bril zijn…want zij willen geen dubbel paspoort…Turku die mag Mokoro die mag …Suri’s.. ai boi die worden uitgeleverd.
  Het land uitgepest !(KATIBO)luisteren naar de meester…Vtje style.


  Maak melding
 29. Winston Bogaarde kan beter in goud/zilver in paramaribo een zaak beginnen.Hij is toch al bekend in nederland”wandelende juwelier”? Met zn gouden kettingen en hangers is hij de juiste man op de juiste plaats.


  Maak melding
 30. beste winston dit is je kans en ook voor de nederlandse politiek als ze echt spijt hebben van de slavernij is dit de kans om wat terug te doen heel veel suc6
  want ik gun het jullie van harte

  groetjes een echte bacra (-;


  Maak melding
 31. schandalig dat styx united (reactie 27) zo over de nederlandse surinamers denkt!
  Surimaners in nederland wapperen met trots de surinaamse vlag er heerst een pro surinaamse cultuur veel andere imigranten in nederland en ook nederlanders spreekt een straat taal dat afgelijd is van het sranang tongo.Als een Nederlander of een nederlandse turk of nederlandse marokaan je in het surinaams aanspreekt vloeiend kijkt er niemand meer van op..veel surinamers gingen na de onafhankelijkheid weg uit suriname omdat ze het voorzagen dat mensen met domme gedachten zoals styx united
  er een zooitje van zouden gaan maken veel vertrokken ook na de militaire coup in suriname en kijk wat er met het land gebeurd is sinds die tijd een flinke achteruitgang. Surinamers hier hebben met tranen gekeken naar al dat leed. Een land dat struggeld om te bestaan.ze maken reclame voor de toeristische sector. ze verzamelen geld in bij rampen in suriname..ze sturen geld eten en kleren voor familie in suriname.Domme mensen zoals styx united
  zien alleen maar vooruitgang en vertellen hun kinderen hoe great Suriname is zonder te vertellen dat een hoop surinamers thuis geneens een normale wc hebben. huizen moet je meestal zelf bouwen aan fatzoenlijke grootschallige woningbouw heeft men nog nooit van gehoord. Een leger die op straat de baas speelt maar geen spelt kan prikken omtrend de landsgrenzen te beschermen..Ja ik weet er zijn in Suriname ongeveer 500.000 inwonners die het zelf moeten doen een goede vertrouwen in de toekomst is niet mis. Ik ben trots op suriname ik hou van suriname. ik ben in nederland geboren en voelde mij altijd surinamerals iemand mij vraagt wat mijn afkomst is zeg ik met trots surinaams.
  Voor veel nederlanders marokanen turken indonesiers en alle andere medenederlanders is e surinaamse keuken het lekkerst vele buitenlanders in Nederland voelen zich close met de surinaamse cultuur omdat hij warm en diverse is.
  styx united triest en schandalig dat je zo over ons denkt het politieke beleid van suriname heeft 10 tallen jaren zo dom gedacht als jou styx united waardoor je een verwaarloosd land krijgt.styx united spaar geld en kijk eens rond in de wereld ..het is geen jaren 70 a 80 meer wees open voor vernieuwing en acceptatie.want geen enkel land in de wereld is op eigen benen groot geworden dat doe je door samen te werken met anderen. een woord wat ze handelen noemen.
  Als nederlandse surinamers in de wereld wat bereiken en winnen laten ze vaak jou vlag zien: de surinaamse..Opo kondre man styx united begrijp je dat?


  Maak melding
 32. Re;27

  Meneer,No disrespect,Im just reasoning…oke
  maar het is die denkwijze die u voor ons volk schetst,die Suriname afbreekt dag van vandaag.
  Die mensen met ‘wegrenners mentaliteit’ hebben misschien hunzelf onrecht aangedaan,maar er staan nu alweer andere generaties (met een hele andere denkwijze) klaar om er iets beters van te maken.
  Het maak niet uit waar we zitten waar we wonen,we moeten niet vergeten dat we een Vader,en een Moeder hebben.(wang ptjieng foe wang bere)
  En we zijn broeders en zusters van mekaar Surinamers in Nederland,en de Surinamers in Suriname zelf(love and Inity).
  Dus mijn mening over wat u aan het doen bent meneer,is het volk een mening aanpraten waardoor je dus verwarring krijgt in de gemeenschap.
  Denkt u dat wij in Nederland een lekker leven hebben???
  We wonen in een land,waarvan de voorouders,onze voorouders hebbe onteerd,vernederd en vermoord.
  Tijden zijn misschien veranderd,maar we zitten in een psychologische oorlog.(lang verhaal om daarop in te gaan).
  Waar het om gaat mensen,is dat we stoppen met al die onzin.
  We kunnen alleen dingen bereiken als we samenwerken mensen uit Suriname,en Surinamers uit Nederland gewoon omdat een feit blijft dat we allemaal een hart hebben.klaar.
  Stop die bullshit,want in feite is allemaal Babylon wat nu gebeurd…!!!!

  Jah Bless people,and dont let bad propaganda,and gread of the politician blind you…One Love


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES