Granaten ontvreemd uit depot Surinaams leger

4

PARAMARIBO, 28 mei – Er zijn zeven granaten ontvreemd uit het legerdepot te Zanderij, dichtbij de Johan Adolf Pengelluchthaven. Dit meldt het ministerie van Defensie. Totnogtoe zijn vier militairen aangehouden. De granaten zijn nog niet terecht, maar volgens de Militaire Politie is het reeds bekend waar de projectielen zich bevinden.

De verwachting is dat ze binnenkort terecht zijn. Het motief is nog niet bekend. De diefstal werd ontdekt tijdens de wisseling van het commando over het depot. De Militaire Politie is korte tijd later ingeschakeld. Er is eerder ingebroken in depots van zowel het leger als de politie. Vorig jaar nog werden politieagenten ontslagen voor een dergelijke vergrijp.

4 REACTIES

 1. Het schijnt niet te lukken met het veilig stellen van munitie en wapens. Het gebeurt te veel dat er spullen missen. Trekt de leiding van het leger geen leering hieruit? Het bewaken begint bij het hebben van goede procedures en controle en een goede fysieke afscheiding en sluiting van de gebouwen (magazijnen) met WTP (waarneming ter plaatse) van hoger opgeleide militairen. Controle werkt drempel verhogend. De sanctie die uit diefstal moet volgen dient zodaig te zijn dat dit afschrikt. Ook bij oneervol ontslag voorgoed verbannen uit een overheidsfunktie. Wanneer wordt er nu eens eindelijk aktie ondernomen ter voorkoming van ontvreemding uit depots?


  Maak melding

 2. Ach mijnheer,
  Ze hebben en kunnen hun eigen ambtenaren niet controleren, want een ieder daar in Suri is corrupt als de “PEST” ( incl. de leiders ), want er is geen leider op welk niveau dan ook om de ambtenaren erop te wijzen dat het anders moet. Want welke “SCHURK”zan de andere de lessen leren????????. Is het mischien vanwege de december moorden SANTOKHI ???????


  Maak melding

 3. Beste mensen, wanneer het zover moet komen dat militairen die schaarse middelen waarover zij beschikken om een eventuele vijand, lees Guyana, te lijf te gaan in de verkoop gooien dan wordt het tijd om die hele organisatie tegen het licht te houden.

  Naar mijn weten behoort de geeigende controle dermate sluitend te zijn dat zulks vrijwel onmogelijk moet worden geacht.

  Nochtans leven ook die jongens onder de meest erbarmelijke omstandigheden. I am telling you. Een oplossing zou zijn om de hele meute te herrecruteren en natuurlijk de mensen adequaat belonen. Een militair mag niet twee en drie baantjes moeten hebben om zijn gezin in stand te kunnen houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.