Suriname worstelt nog hevig met wateroverlast

2

PARAMARIBO, 28 mei – Vrijwel alle woongebieden van Suriname blijken te lijden onder de hevige regenval van de afgelopen dagen. Paramaribo en de districten Para en Wanica kwamen eerder in het nieuws vanwege het in huizen doordringende water. Nu wordt ook Coronie bedreigd met zware economische schade.

Op ruim honderd kilometer ten westen van Paramaribo loopt water uit de overvolle zwampen over de Oost-Westverbinding heen. Ongeveer twaalf kilometer wegdek staat nu blank. Parlementariër Remie Tarnadie zegt tegenover de Ware Tijd dat de oorzaak vooral ligt aan slecht onderhoud van het plaatselijke kanaalsysteem. De kanalen zijn jarenlang niet opgeschoond en uitgediept.

Veel aangrenzende tuinbouwgebieden zijn getroffen en het verkeer ondervindt ernsitge stagnatie. Volgens Tarnadie is de ingewikkelde overheidsorganisatie een sta-in-de-weg. Waterwegen in Coronie worden onderhouden door drie ministeries. Er wordt slecht samengewerkt en afgestemd, wat behalve geldverspilling ook ineffectiviteit in de hand werkt. Ook in andere delen van het land doet deze inefficiëntie zich voelen.

2 REACTIES

  1. Deze worsteling kan men nog aan. Het is nu zaak om bij de bevolking te laten doordringen wat de burger staat te wachten over 25 tot 45 jaren. De huidige vloedlijn(zeespiegel) zal stijgen met ruim éé en een halve meter. 1.50 meter. 150 centimeter. Dus alle maatergelen van nu is nog geen oplossing. start alvast met een klimaat-overlast-wet(je): roep de burger op om alvast de woning zodanig te bouwen dat deze over een decennium niet blank komt te staan. Dus de vloerhoogte moet 1.50 meter boven de vloedlijn of springgetij liggen. Dit kost de regering geen geld. En als toch de NPS/VHP/PL combinatie voor altijd voor het zeggen zullen hebben dan is het een win-win situatie.


    Maak melding

  2. Het wachten is op de internationale gemeenschap on hulp. En tot die tijd zal men achterover geleund op zijn/ haar stoel blijven zitten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.