zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse coalitiepartner PL blij met zichzelf

Surinaamse coalitiepartner PL blij met zichzelf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mei – Pertjajah Luhur, PL, is beste tevreden over het eigen functioneren binnen de coalitie. Dit zegt PL-leider en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De drie ministers van de partij hebben zich van hun taak kunnen kwijten in de afgelopen ruim twee jaar. Dat mag als bijzonder worden aangemerkt, gezien de mate van tegenwerking die is ondervonden.

De oppositie heeft geen mogelijkheid onbenut gelaten om vooral PL onder vuur te nemen. “De kritiek heeft ons juist gesterkt om ons nog meer in te zetten”, zegt Somohardjo. De resultaten zouden dan ook niet zijn uitgebleven. Uit zelfevaluatie is gebleken dat de drie toegewezen beleidsgebieden goed verzorgd zijn. Zo is de kwaliteit van het onderwijs verbeterd.

Minister Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting wil de inkomensgrens optrekken voor de sociaal zwakkere groep van on- en minvermogenden. Op Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer wordt gedacht aan sociale woningbouwprojecten. In de komende twee jaar moet nog meer gepresteerd worden. Er komt dan weer een evaluatie om de kiezers de eigen prestaties voor te houden.

Of de partij op de solotoer is in plaats van samen op te trekken met de coalitiepartners? Somohardjo beweert van niet. PL heeft alle recht om voor zichzelf zoveel mogelijk politieke draagkracht te realiseren. Als het even kan, zal het aantal eigen parlementszetels opgetrokken worden. “We willen vooral zien wat we bereikt hebben totnogtoe.” Samenwerken met de rest is geenszins in het geding.

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. Slim, slim, maar als zij(mederegeerders)door hebzucht, vooral lust om de macht aanbidden.

  Moet jij voordat zij met een wondermiddel komen, voordat zij wakker worden uit de bekende machtsroes.

  De boel met list voor zijn.


  Maak melding
 2. Ja, dat is typisch Somo, hij komt wel eerlijk over dat ze zitten al twee jaar en reden om feest te vieren, terwijl moeder kind zonder ontbijt naar school moet sturen is ie op de hoogte kleine kinderen die knippa’s moeten verkopen en in t weekend handlanger in t bouw kinderen van 12 jaar weet je minister van a-socialezaken t, maar nog 3 jaren in de club om zich zelf te verrijken en vraagt naar meer zetels om volgende verkiezing of tijdens de kunu-verbond meer te chanteren, anders stap ik uit waarom zie je de noden van t volk niet in plaats van die en de resterende 3 jaren waar te maken vraag je naar nog 5 jaren met meer macht dus zetels betekent macht van hun verbond, zolang de president niet rechtstreeks door t volk wordt gekozen hebben we nog een lange weg te gaan in Suriname en overgeleverd aan Ali Baba met zijn rovers van, waarschijnlijk 20 volgend jaar hoe meer buitenvrouwen hoe meer mini-sters in Suriname


  Maak melding
 3. Doel voor Suriname in de komende 10 jaar;

  1: Zo snel mogelijk de PL termineren en het PL partijcentrum live op televisie platwalsen met bulldozers.

  2: De corrupte beroepsleugenaar annex bedrieger Paul Somohardjo opsluiten en zijn paspoort intrekken en verbannen uit de politiek wegens landverraad.

  3; De andere coalitiepartijen de machtwelluste corrupte tandem NDP en VHP termineren en hun partijcongressen platwalsen met bulldozers, uiteraard live op tv.


  Maak melding
 4. back & nek is tevreden over het funktioneren van zijn partijgenoten. Maar als we tussen de regels doorlezen staat dat hij tevreden is met hun plannen en voornemens voor de komende 2 jaar. Neen meneer de assogrie-eter, je moet tevreden zijn over DADEN, zo die er zijn, maar niet over PLANNEN


  Maak melding
 5. No 4 sorry ,de reactie geld voor no 3.

  vene naar para,zijn de mensen in de stad geen mensen??? die ook last hadden van de overstroming.Biki poika gaat hij niet gaan daar zijn alleen maar NDPers.


  Maak melding
 6. Wat een leven, minister van landbouw Japan.
  “Pleegt zelfmoord”

  Het ging om een bedrag van 6600.Euro.

  Maar in Su. heel raar, zelfs zij die niet verduisteren werken mee b.v. meneer de schone-vingers.(stinkende handen)

  Die schurken in Su. zijn hard, gewetenloos genadeloos…zwaar bedrieglijk, als het ware onmenselijk.

  Wat blijft straks over van Su.als wij tot dusver alleen zulke figuren aan de macht hebben gehad.

  Meneer ‘solo’ laat de anderen langzamerhand begrijpen dat het zo niet langer kan.

  Als de zogenaamde leiders zulks gedrag blijven vertonen, gaat iedere Suri.dit gedrag van schurkerij, bedrieglijkheid over nemen.(b.v. zie gedrag roofmoordenb & diplomatieke casino hoeren).

  Jullie zijn goed bezig !!!!!!!!!


  Maak melding
 7. Somo,Go!!Go!!Go!!!!!Laat ze poepie ruiken..
  Wat Somo in 2 jaren heeft gedaan ,is Vene niet geluk in de afgelopen 15 jaar!!!!HAHAHA.
  Typies NPS beleid..schijten op je eigen beleid…Niemand in suriname mag iets goed doen,behalve NPS en VHP …die op basis van leugens en bedriegelijke handelingen regeert.
  VENE en SARDJOE,Boegbeeld voor leugen en bedrog van dit kabinet.


  Maak melding
 8. Eerlijk is eerlijk. Somo, net als Papa Iding en Willy, heeft aangetoond wat belazerij is en hoe het anders moet. Vooral dit laatste is hard nodig. Alleen in positieve zin. Misschien ziet men dit in om straks over 2 jaar voor een kwalitatieve betere bestuurder te kiezen. Electoraat kies voor jezelf en niet de lieden, zoals……(vul maar zelf in).


  Maak melding
 9. Al die mensen die zoveel kritiek leveren op de oude politieke partyen, waarom geen referendum om de leiders van de revolutie en de regering Wydenbosch weer in het zadel te krygen? Sta wel in voor de consequencies: vluchtpoging, onopgeloste moord in Georgetown-Guyana,lange ryen om brood, melk, en maggi blok te kopen, avondklok, dollars kopen by de deviezen commissie, schaarste, charter vluchten van de SLM naar India, New York, en Ghana, terwyl lyndiensten naar Amsterdam, Miami, en de Antillen moesten worden gecancelled.
  You know what, Leve de Revolutie!

  Eduard Lupson


  Maak melding
 10. nr 10. Eduard Lupson: jij bent een domme jongen jij weet niks maar wil mee praten.

  Laat je goed informeren, wie de smerige praktijken in de jaren ’80-’90 opgezet hebben.
  Waarschijnlijk vind jij de reuk lucht(geur) van gebraden kip lekker.

  Domoor!


  Maak melding
 11. Ik wil nog zien waar die tevredenheid blijft als meneer Paul Slamet Somohardjo wordt afgerekend door de NDP en DNP2000 als zij de verkiezingen in 2010 grandioos gaan winnen!


  Maak melding
 12. Ai baya soso dja roesoe….
  Oude pol.partijen hebben hun tijd/kans gehad.Over de Revo ..?praat liever niet..sos lasting..maar deze partij is zeer tevreden over het te voeren beleid van zijn PL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES