Eigen wooncomplex voor Surinamers

6

Een wooncomplex voor Surinaamse en Antilliaanse ouderen. Dat is het doel van stichting Welzijn Surinamers Almere (SWSA). De stichting is hiervoor in gesprek met een projectontwikkelaar en een woningcorporatie, maar heeft nog geen groen licht van de gemeente gekregen schrijft Almere Vandaag.

Volgens Stanley Eind van de SWSA is er veel behoefte aan een dergelijke woonvoorziening. ,,Surinaamse ouderen willen graag een goede oudedagvoorziening en hebben behoefte aan dagelijks contact met landgenoten. Zodat ze hun eet- en leefgewoonten kunnen delen. En uit onderzoek is gebleken dat Antillianen en Surinamers heel goed met elkaar onder één dak kunnen wonen.”

In Almere wonen zo’n 23.000 Surinamers, waarvan elfhonderd ouder dan 55. ,,Zij leven heel geïsoleerd en zijn voor veel dingen afhankelijk van hun kinderen. Ze zijn veelal ook niet op de hoogte van de vele voorzieningen die hier zijn, zoals de bijzondere bijstand, extra hulp in huis en rechtshulp.” De Almeerder zou graag zien dat de gemeente Surinamers erkend als kwetsbare groep.

6 REACTIES

 1. Dat is absurd t lijkt nu t geval van de witte scholen hoe je keert of draait met verbloemen van je eigen mensen in de buurt het is rasistich je woont en werk tussen verschillende bevolkingsgroepen en in je ouderdom voel je thuis met je eigen mensen gewoon hypocriet, ga naar huis terug want daar heb je familie; kleinkinderen en achterkleinkinderen en lekker tropisch klimaat en eten


  Maak melding

 2. Maar de Surinamers,denken toch dat ze tot de Nederlanders behoren?
  Ze gaan er altijd zo prat op dat ze beter zijn dan de andere Allochtonen ,huh???Dus nu komt de aap uit de mouw.Surinaamse Allochtonen,zijn net zo Allochtoon als de rest,ik zou zeggen kappen nou om je Surined te noemen.

  Maar hoe dan ook,het is een mooie initiatief,Surinamers kunnen niet buiten en met elkaar whawhawhahwahahahahahahaah.


  Maak melding

 3. Ik snap de vorige schrijver niet. Wat is er zo hypocriet en rascistisch aan ?????
  Let goed op als men in het buitenland woont vindt men het altijd fijn om met soortgenoten kontakt te hebben dat is normaal!!!!
  Iedereen doet het ook de Nederlanders wonen bijelkaar in het buitenland , zijhebben hun eigen gemeenschap ;in Brazielle ben ik ze tegengekomem in Ghana in Spanje noem maar op dus zo vreemd is het niet .Je zoekt je landgenoten op en er is niets mis mee.
  LET OP!!! Heel veel mensen zouden graag terug willen maar door omstandigheden zijn ze min of meer “veroordeeld” om hier hun laatste dagen door te brengen. Ze hebben dus geen keus……………..
  Ik zou zeggen laat dit jou niet overkomen en en wees ALERT!!!!!!
  Odi odi


  Maak melding

 4. Het is totaal geen slecht idee..
  Als je nagaat,dat de witte mensen op vakantie waar ook op de wereld samen hokken onder de witten,b,v. in suri zie je al die statiares samen elke avond.Neem nou de billiton suralco arbeiders van amerikaans/holland orgine altijd samen op een plek wonen en niet onder de suris.
  Alle millitairen in bagdad irak over de hele wereld samen klonteren en niet tussen het volk lokaal.
  In brazilië wonen al die hollanders op een dorp waarom niet tussen het gewone volk.

  Dus waarom kunnen onze ouders niet onder één dak,wat is erop tegen..
  Wanneer nodigt je buurman/vrouw je uit om een bordje te eten in nederland..


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  Nr. 1 heeft makkelijk praten. En ik ben het eens met nr. 3. Laat dit nooit met je gebeuren anders piep je echt anders.

  Ik heb toen ook in Amerika gewoond waar je je eigen taal niet meer hoorde, het eten ect. Je raakt gewoon gefrusteerd, omdat je geen surinaams meer kon praten.
  Ik ben trouwens ook nog “geen” 50 jaar.

  Persoonlijk zou ik graag mij eigen mensen om mij heen willen hebben.

  Janny


  Maak melding

 6. Goed initiatief!In Us heb je China Town en nederland heb je ook wijken waar in veel niet blanke buitenlanders wonen en voelen uiteraard meer thuis dan elders in het land.In su idem dito: Tamanredjo overwegend sujavanen;Coronie=creolen en Nickerie surhindus.Nog meer voorbeelden.Australie /Canada/New zeeland wonen er die bakra’s zo veel mogelijk bij elkaar,toch? Waar praat men nu over??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.