zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenNatuurWeer wateroverlast in binnenland Suriname

Weer wateroverlast in binnenland Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 mei – Het binnenland van Suriname heeft net als een jaar geleden te kampen met wateroverlast. Verschillen plantages en dorpen staan onder water, net als de lager geleden gebieden van Paramaribo. Dat meldt het NOS Journaal.

Volgens diverse Surinaamse touroperators is dit bericht echter niet waar. Via de Surinaamse radio is bekend gemaakt dat alle geplande tours naar het binnenland gewoon doorgaan.

Wel houdt het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) rekening met de vorig jaar ontstane wateroverlast en heeft zij alle voorbereidingen getroffen, indien de situatie zich weer mocht voordoen.

Reportage NOS Journaal (video)

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Net (zondag 12hr)nos journaal beelden van waterlast gezien.
  vrijdag werd nog bericht dat en zich geen zorgen hoefde te maken. natuurlijk doe je dat pas als het kalf vedronken is. dat is toch des surinaams, dus waarom anders doen!


  Maak melding

 2. Het verschil in wateroverlast tussen nederland en suriname is dat in laatsgenoemde land het altijd gepaard gaat met bezoek en verblijf van aboma’s en kaaimans.


  Maak melding

 3. ondanks de vele troep die de burgers zelf in de riolen en kanalen dumpen (zakken vuil, plasticflessen,witgoed,etc.) is het probleem simple op te lossen:
  POMPGEMALEN die het overtollige water van Paramaribo de rivier in kunnen pompen


  Maak melding

 4. Dit krijg je, als je echte problemen negeert en voor je uitschuift…..en daarnaast gewoon doorgaat met het vernietigen van het land.


  Maak melding

 5. Kappen jullie meer bomen daar. Vroeger namen die bomen daar veel water op. Nu zijn ze niet zo veel meer. Nu klagen jullie over veel water. Straks als die bomen niet meer zijn dan word alles droog daar, net als een woestijn. Dan! Geen water meer!


  Maak melding

 6. het binnenland is anno 2007 achterhaald als woonoord voor mensen. Het is niet goedkoop om er te komen en als je er bent loop je ook nog de kans om koppeltje onder te gaan.

  Door de wijdverspreide ligging der dorpjes kun je er met goed fatsoen ook geen ontwikkeling brengen. Die arme kindertjes langer onder weg naar en van school dan dat zij daadwerkelijk onderwijs genieten.

  Hier moet breed/diep over worden gebrainstormd!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES