vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameZeetribunaal oriënteert zich voor kust Suriname

Zeetribunaal oriënteert zich voor kust Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Het Internationaal zeerechttribunaal, Itlos, zal een inspectie uitvoeren in het maritieme gebied voor de Surinaamse kust. Dit meldt het Amerikaanse nieuwsagentschap Associated Press. Voor de plaatselijke oriëntatie in het door Guyana geclaimde gebied zal een team specialisten worden afgevaardigd.

Er zal een spciaal uitgerust vaartuig worden ingezet. De bedoeling is de grenzen vast te stellen van het aardolie- en gasrijke gebied. Itlos wil in augustus tot een uitspraak komen in het maritiem grensgeschil tussen Suriname en Guyana. Het is niet duidelijk of Suriname formeel op de hoogte is gesteld. “De VN heeft wel een geologische dienst, maar voor de rest ben ik niet op de hoogte”, zegt staatsjurist Hans Lim A Po tegenover de Ware Tijd.

Suriname heeft Guyana formeel de toegang ontzegd tot het gebied. In 2000 werd een Canadees boorplatform verjaagd door de Surinaamse marine. De Canadezen waren er op aangeven van de Guyanese regering. Georgetown heeft toen getracht zijn gelijk te halen op verscheidene fora. Uiteindelijk is Suriname in februari 2004 aangeklaagd bij het Itlos in Hamburg, Duitsland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. lim a po weet niet wanneer hij “geen commentaar” of “ik kom morgen met een persbericht” moet zeggen.
    met de nonchallange van lim a po ben ik niet te vreden.

    ik dacht tevens dat het suriname was die guyana voor het gerecht bracht….en niet omgekeerd. dus we zitten terwijl de guyanezen hun best doen hun zaak te bepleiten.. ik heb nu geen hoop voor het tigri gebied


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES