woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTerugbetaling vlekje kredietwaardigheid Suriname

Terugbetaling vlekje kredietwaardigheid Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 26 mei – Het slechte terugbetalingsgedrag tegenover buitenlandse crediteurs blijkt de enige wanklank rond Surinames kredietwaardigheid. Dit stelt het ratingbureau Fitch Ratings. Overigens is de nationale performance zo goed dat Suriname in aanmerking komt voor een B voor wat betreft vreemde valuta, IDR.

De kredietwaardigheid op de lokale munt is B+. De vooruitzichten worden in beide gevallen aangemerkt als Stabiel. “Hoewel in het afgelopen jaar weinig vooruitgang is geboekt bij het wegwerken van betalingsachterstanden, wordt Surinames IDR voor vreemde valuta voor de lange termijn beïnvloed door betalingsachterstanden bij bilaterale crediteuren”, zegt Theresa Paiz Fredel, directeur voor Latijns-Amerika.

De gunstige rating is vooral te danken aan de geringe buitenlandse en binnenlandse schuld. Ook de goede economische vooruitzichten voor de middellange termijn zijn meegenomen. Een zorgpunt zijn nog altijd de hoge overheidsuitgaven aan vooral personeel. Maar ook in dit opzicht worden verbeteringen waargenomen. De grootste schuldeisers zijn Brazilië en de VS.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
  1. Vlekje? Ik ben benieuwd hoe de schuldeisers er zelf over oordelen. Als iemand die mij moet betalen maar niet over de brug wil komen is het voor mij geen vlekje maar een ……..(vul maar zelf in)


    Maak melding
  2. Men weet dondersgoed dat men minimaal 40.miljoen USD (dollar)elke maand nodig heeft om Su. naar internationale maatstaven draaiende te houden.

    Men doet en werkt ook hieraan niet, maar spant op een of ander manier gezamelijk met buitenstaanders de hand om de Su. bevolking in de maling te nemen.

    Puur: een weer edi(idi) verhaal.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES