donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname Zwaarmateriaal, staatsbedrijf zonder pre

Suriname Zwaarmateriaal, staatsbedrijf zonder pre

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Staatsbedrijf Suriname Zwaarmateriaal, Surzwam, zal zich moeten handhaven zonder voorkeursbehandeling. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Ook als er dringend behoefte is aan ontwateringwerken en de overheid moet letten op elke cent, moeten particulieren evenveel kans krijgen om mee te doen. Surzwam mag niet te laag inschrijven.

Dat is al voorgekomen bij openbare inschrijvingen en aanbestedingen. Enkele keren is het werk wel gegund aan Surzwam, maar binnen de ministerraad zijn toen kritische noten geplaatst. Er zou te vaak lager ingeschreven zijn dan de particulieren. Aan Surzwam is toen kenbaar gemaakt dat zijn inkomsten zodanig dienden te zijn dat bijgedragen kon worden aan de aflossing van de lening bij India.

De graafmachines van Surzwam zijn aangekocht met die lening. Als reactie schreef het bedrijf zodanig hoog in dat het niet meer in aanmerking kwam voor gunningen. Parlementariër Jiwan Sital van de oppositionele A 1-fractie vindt dat Surzwam juist vaker ingezet moet worden. Formeel heeft het bedrijf namelijk ten doel de bevordering van “de flexibiliteit, slagvaardigheid en effectiviteit van het overheidshandelen met betrekking tot onderhoud van fysieke en natte infrastructuur.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES